28 okt. 2009

Ljudcenter på Bomässa 2009


Ljudcenter på plats i Halmstad Arena!
Under tre intensiva mässdagar erbjuds mängder av idéer och tips för hemmet. Att ge sig tid att njuta med det vackra är minst lika viktigt. Hösten närmar sig och med det mycket mys och mer tid inomhus. Sätten att förnya sin boendemiljö är oändliga! Kanske funderar du på att investera i en kamin, bygga ett härligt SPA hemma, måla en fondvägg, sätta upp nya gardiner, tapetsera om i vardagsrummet, byta färg på fasaden, köpa ny soffgrupp eller kanske en ny skön säng? Innan du omsätter idé till verklighet, ta tillfället i akt att prova dina idéer och få professionella råd hos experterna på mässan. Här ges ypperlig möjlighet att på ett och samma ställe ta del av all den information utställarna har att delge, få tips och idéer eller bara låta sig inspireras.

Ta med barnen!
Det kommer att vara mängder av aktiviteter i montrarna, hela mässan är fylld av överraskningar, så kom och få massor av idéer, inspiration och nya kunskaper. Det är en mässa för hela familjen, så ta med barnen och låt dem träffa vår härliga maskot Fixit.
På mässan finner du hela det samlade utbudet för hemmet - tips, råd och inspiration får du på köpet!
Helgens program
Fredag
12.30 ROT-AVDRAGET PÅ RÄTT SÄTT Villaägarna
14.00 TRÄDGÅRDSDESIGN Sören Ljungek
15.30 FJÄRRVÄRME OCH STADSNÄT Halmstad Energi och Miljö
16.30 DAGENS BOMARKNAD Halmstads Mäklarbyrå
17.30 VÄLJ BAMBUGOLV Annas Bambugolv.
14.45 EL, VÄRME OCH ENERGI FRÅN SOLEN Exotech.


Lördag
11.00 TRÄDGÅRDSDESIGN Sören Ljungek
12.30 ROT-AVDRAGET PÅ RÄTT SÄTT Villaägarna
13.30 FJÄRRVÄRME OCH STADSNÄT Halmstad Energi och Miljö
14.30 DAGENS BOMARKNAD Halmstads Mäklarbyrå
15.30 VÄLJ BAMBUGOLV Annas Bambugolv.
11.45 EL, VÄRME OCH ENERGI FRÅN SOLEN Exotech


Söndag11.00 DAGENS BOMARKNAD Halmstads Mäklarbyrå i
12.30 ROT-AVDRAGET PÅ RÄTT SÄTT Villaägarna
13.30 INREDNINGSDESIGN Anna Sefve
14.30 TRÄDGÅRDSDESIGN Sören Ljungek
15.30 FJÄRRVÄRME OCH STADSNÄT Halmstad Energi och Miljö
11.45 EL, VÄRME OCH ENERGI FRÅN SOLEN Exotech.

26 okt. 2009

Nytt Dr ute nu!


Klicka på bildern för att se större.










Sonance Visual Performance Series
Nya Designen




Pris 6000:-/par

Specifications
Tweeter
1" (25mm) silk dome, ferrofluid-cooled, pivoting, in acoustic back chamber
Woofer
6 1/2" (165mm) carbon fiber cone with a rubber surround, pivoting
Frequency Response
44Hz - 20kHz ±3dB
Impedance
8 ohms nominal; 6 ohms minimum
Power Handling
5 watts minimum; 130 watts maximum
Sensitivity
90dB SPL (2.83V/1 meter)
Grille
Perforated steel
Dimensions (Diameter x Depth)
9 3/4" x 4 3/4" (248mm x 121mm)
Cut-Out Dimensions (Diameter)
8 1/4" (210mm)
Shipping Weight
10 lbs (4.5kg) pair
Sonos Multi-room


Sonos kommer att revolutionera hur du lyssnar på musik. Äntligen kan du få ett trådlöst musiksystem som låter dig spela all din musik, Internet-radio med mera över hela huset – och styra hela rasket från fingertopparna. Svensk meny.
Har du någonsin drömt om en musiklösning och tänkt något i stil med: ”Jag vill kunna spela musik från olika källor överallt i huset samtidigt. Det ska vara med den volym jag känner för och jag ska kunna styra alltsammans med samma fjärrkontroll oavsett var i huset jag befinner mig.

Det ska låta riktig Hi-Fi om det – och sen får det gärna vara trådlöst…!”
Med det revolutionerande Sonos-systemet kan du sluta drömma och köra igång imorgon. Sonos är det mest enastående trådlösa multiroom-streaming-media-custom-install-system som både vi och du någonsin har skådat. Det klarar alla uppgifter enkelt och elegant, tar knappt någon plats, kan installeras på ett ögonblick och kostar bara en bråkdel av vad du skulle få betala för en traditionell installation med samma funktionalitet. Och om du ska flytta packar du raskt ner hela systemet i en låda och installerar det i ditt nya hem!

Nätverk och hårddisk öppnar upp för framtidens möjligheterSedan MP3-spelaren kom in i bilden har datorn och hårddisken blivit en del av varje musikanvändares vardag. Och om musiksamlingen redan ligger där, varför inte utnyttja det otal av möjligheter som ligger där redo att användas i nätverk och streaming media? Dagens hårddiskar – med eller utan nätverksfunktion (NAS) – har länge haft kapacitet att rymma astronomiska mängder musik i full CD-kvalitet, så den största utmaningen har varit att hitta ett smidigt sätt att fördela musiken på. Sonos löser problemet på ett genialt sätt med sin trådlösa ZonePlayer och den otroligt läckra, interaktiva Controllern.

Musikens universum vid fingertopparnaDen enastående trådlösa Controllern är hjärtat i Sonos Multi-Room Music System. Controllern är mycket mer än bara en fjärrkontroll. Den fungerar med hjälp av radiovågor istället för infrarött ljus, vilket gör att du inte behöver kunna se din anläggning för att styra den – Controllern fungerar överallt i huset! Via den stora färgskärmen, det iPod-inspirerade vridhjulet och de belysta kontrollerna får du total kontroll över musiken i upp till 32 rum i huset utan att behöva resa dig från favoritfåtöljen. Du kan fritt botanisera i din digitala musiksamling och bland tusentals Internet-radiostationer. Som om inte det vore nog kan du samtidigt se omslaget på skivan som du spelar från hårddisken!
Du kan välja att köpa till en eller flera Controller-enheter, så att exempelvis barnen kan ha en i andra änden av huset. Då kan hela familjen utnyttja systemet till fullo, och ni slipper kivas om Controllern stup i kvarten. Med den smarta Cradle-hållaren – som självklart även kan hängas på väggen – kan du ställa ifrån dig din Controller säkert och samtidigt få den laddad.
Använd iPhone eller iPod Touch som Controller Om du har en iPhone eller iPod Touch kan du nu använda den som en extra Controller i din Sonos-anläggning. Efter uppdateringen behöver du bara ladda ner gratisprogrammet ”Sonos controller for iPhone” från Apples App store till din iPhone/iPod Touch. Därefter kan du använda denna till att styra Sonos-anläggningen, och du får många av de funktioner som finns i Sonos egen Controller.

Läs mer här
Både till din anläggning och på egen hand.Den såkallade ZonePlayern är den apparat dom kommunicerar med Controllern och ditt nätverk. Sonos-startpaketet inkluderar en aktiv och en passiv ZonePlayer. Den aktiva har en inbyggd förstärkare på 2 x 55 watt och kan på egen hand driva ett par stereohögtalare. Den passiva ZonePlayern ska anslutas till en existerande anläggning eller ett par aktiva högtalare som till exempel Micropod SE Active från Scandyna.
När du har ställt upp en ZonePlayer i ett rum, oavsett om det är den aktiva eller passiva versionen, så skapar du en förbindelse till Controllern med en enkel knapptryckning. Vips har du ordnat en zon, och så kan du fortsätta i ända upp till 32 zoner!

Etableringen av en ny zon klarar du av på den tid det tar att ansluta ett par kablar och skriva in till exempel ”sovrum” på displayen – inget IP-klydd och härvor av nätverkskablar i väggarna. Allt som krävs är att du ansluter den första ZonePlayern till routern i ditt hemnätverk. Därefter skapar Sonos på ett kick sitt helt eget interna och slutna Fi-Fi-nätverk som är både extremt säkert och extremt stabilt. Systemet är nämligen optimerat för streamat, direktuppspelat ljud – och ingenting annat. Glöm alla codec-problem, systemkrascher och virus som man får dras med i PC:ns värld.

Sonos hanterar lätt och smidigt musik från upp till 16 hårddiskar, vilket garanterat räcker hela livet och en bra bit in i nästa. Men det här är inte allt. Via linjeingången kan du nämligen till exempel också ansluta din ZonePlayer i köket till DAB-radion som kanske ändå står där ute. Sen kan du även streama radioprogrammen till vardagsrummet eller badrummet, och du bestämmer själv om det ska ske i komprimerad eller okomprimerad kvalitet. Det här är flexibilitet och användarvänlighet på en nivå som nästan bara skulle kunna överträffas av ett system som på kirurgisk väg installeras i ditt kranium.

Jämfört med de tidigare versionerna stödjer ZonePlayern nu den nya nätverkstekniken SonosNet 2.0 som ger högre överföringshastighet och fördubblar nätverkets räckvidd så att musiken utan problem når de mest avlägsna hörnen av ditt hem. Om du redan är lycklig ägare till ett Sonos-system kan du utan problem använda den nya generationens ZonePlayer tillsammans med de gamla. Den utökade nätverkskapaciteten kommer dock bara att märkas i den nya versionen.

Sonos – fullständig frihetSonos digitala musiksystem befriar din musiksamling från både CD-ställ, dator och MP3-spelare. Samtidigt slipper du belamra ditt hem med kablar och staplar av elektroniska apparater. Ta bara din Controller, välj ett rum, välj en låt och tryck på ”Play”. När du väl har provat kommer du att undra hur du har kunnat överleva utan det här systemet!
Sound link från Bose



Lättinstallerat
Sätt bara i den lilla USB-nyckeln i din dator och SoundLink™-adaptern i WAVE®-musiksystemet. Inom några sekunder kan du njuta av dina favoritspellistor och mycket mer i ett annat rum, utan att vara nära datorn. Det går snabbt, smidigt och enkelt. Det behövs inte installeras någon mjukvara och inga nätverksinställningar krävs.


Lovordad prestanda
Din musik blir levande med Bose waveguide-högtalarteknik teknologin som har gjort det här kompakta systemet en av marknadens mest lovordade skapelser. Rich Warren på News Gazette sa att WAVE® musiksystem ”…kommer helt enkelt att förföra dig.” Här ska du få höra vad det kan göra för dina nedladdade musik och internetradiostationer.
En enkel fjärrkontroll styr alla systemfunktioner; den till och med styr din dators spellistor. Det finns en aux-ingång för din MP3-spelare eller annan bärbar enhet samt ett hörlursuttag för enskild lyssning.


WAVE® musiksystem – SoundLink™: legendarisk prestanda med utökad mångsidighet. Det skulle kunna vara det enda systemet du någonsin kommer att behöva för all din musik.
Nyckelegenskaper
Musik från din dator - Trådlöst Njut av musiken från din dator i ljudkvalitet från Bose. Placera WAVE® musiksystemet var som helt i rummet, och styr det från en smidig fjärrkontroll.
Enkel ansluting Anslut bara din SoundLink™ USB-nyckel, välj din musikkälla (iTunes, Spotify, Internet/pod radio eller annan ljudkälla) och njut av tonerna från datorn med verklighetstroget ljud från BOSE® WAVE® musiksystem.


Komplett, allt-i-ett system MP3-CD/CD-spelare och RDS-radio gör detta kraftfulla system komplett, alla förutsättningar finns för att detta kan bli ditt primära ljudsystem - trådlöst.
Patenterad waveguide-högtalarteknologi Detta genombrott av Bose bygger vidare på prestandan från den ursprungliga prisbelönta teknologin som levererar djupt och fylligt ljud från en liten enhet. Den reproducerar en halv oktav lägre toner och ger ännu klarare och mer detaljerat ljud än originalet vilket ger mer naturligt ljud från fagott, cello och bas.