25 juli 2013


In-ear. Brusreducerande. Bättre ljud.

Se dem som dina pålitliga hörlurar – överallt. Med de första brusreducerande in-ear hörlurarna från Bose får du mer kontroll än någonsin tidigare över hur du lyssnar – i alla miljöer. Stäng ute omvärlden med total brusreducering. Eller välj AWARE- läget och släpp in en del av den – samtidigt som du fortsätter ha på dig hörlurarna och lyssna på musik med verklighetstroget ljud från Bose®. Oavsett var du hamnar under dagen ser QC®20 hörlurarna till att du alltid är ansluten. Till musikens takt och omgivningens puls.

  • Imponerande ljudprestanda med exklusiv Bose®- teknologi
  • Avancerad brusreducering som står sig mot alla vanliga hörlurar
  • Aware-läge så att du kan höra vad som pågår omkring dig samtidigt som du njuter av musiken
  • Passform som alltid är bekväm plus stabilitet från patenterade StayHear®+ snäckor

Dröm dig bort i musiken.

Med QC®20 hörlurarna kan du uppleva musiken på språng som aldrig förr. Du kommer att njuta av verklighetstrogen, digital ljudkvalitet som sticker ut från ljudet från omgivningen – plus friheten med in-ear hörlurar. StayHear®+ snäckor stänger fysiskt ute vissa ljud samtidigt som vår Acoustic Noise Cancelling®-teknologi elektroniskt reducerar det mesta av det återstående ljudet. Det är bara du och musiken, till och med i bullriga miljöer.

Ta in omgivningen

Men det finns tillfällen då du kanske inte vill vara så isolerad från omgivningen. När du går över en gata i stan. När du väntar på utrop om avgångsgate. Det är då AWARE- läget är bra. Istället för att ta av dig hörlurarna kan du bara trycka på en knapp så får du kontakt med ljuden omkring dig – samtidigt som musiken fortsätter och du fortfarande upplever viss brusreducering.

Fängslande ljud

Allt detta plus verklighetstroget ljud från Bose®. Ljud du inte trodde var möjligt från in-ear hörlurar. Vår TriPort®- teknologi och aktiva utjämnare samarbetar för att ge musiken du lyssnar på varje dag ett djup och en balans som gör att den förblir fräsch och levande. Och de små detaljerna lyser igenom. Så oavsett var du är står musiken i centrum.

Avancerad snäck- teknologi

Och det är ännu lättare att njuta av musiken när du inte krånglar med hörlurarna. Patenterade StayHear®+ snäckor ger en mjuk, säker passform utan att du behöver tvinga in dem i öronen. De är svampformade, vilket fördelar beröringen jämnt i örat för maximal bekvämlighet och utgör en mjuk försegling som bidrar till hörlurarnas brusreducering inom hela ljudspektrumet.

Du har kontrollen

Alla knapparna är lättillgängliga. Använd glidkontakten på kontrollmodulen för att sätta på och stänga av brusreduceringen. På fjärrkontrollen/mikrofonen finns knappar för AWARE- läget och för att ta emot/avsluta samtal. Fjärrkontrollen med två knappar (QC®20-modellen) är utformad för din Android-, BlackBerry- eller Windows-telefon. Fjärrkontrollen med fyra knappar (QC®20i-modellen), som är speciellt utformad för din iPhone eller iPod, har även musikkontroll och röstkontroll.




Här är nya Google Nexus 7

Googles senaste surfplatta Nexus 7 ska egentligen inte visas upp för allmänheten förrän senare i kväll. Nordamerikanska kedjan Best Buy råkade dock lägga ut den på sin hemsida för förorder. Där redovisas alla fakta, officiella bilder och pris.
Best Buy har inte tagit bort varan från sin hemsida där den går att beställa. Specifikationerna motsvarar på de flesta punkter de rykten som har cirkulerat. Den sju tum stora skärmen får upplösning på 1900x1200 och hela plattan är tunnare, nu 7,6 millimeter. Processorn uppgraderas till Qualcomm Snapdragon S4 på 1,5 GHz och ramminnet till 2 gigabyte. Kameran på baksidan kan ta bilder i fem megapixel, den frontmonterade i 1,2. Nexus 7 får Android 4.3 Jelly Bean.
Två versioner erbjudas, antingen med 16 eller 32 gigabyte inbyggt minne. Den billigare kostar 230 dollar, motsvarande cirka 1500 kronor.



Android 4.3 är äntligen officiell

Android 4.3 är äntligen officiell
Äntligen har Google gjort sin officiella presentation av Android 4.3 och nu står tillverkarna på rad för att kunna släppa en uppdatering med den nya versionen. Bland de stora nyheterna finns som tidigare ryktat stöd för Bluetooth Smart, OpenGL ES 3.0 och utökad DRM för 1080p via Netflix.
Vidare kan nämnas att stödet för fler användare har utökat med så funktionalitet som kallas Multi User with Restricted Profiles. Det betyder att man kan lägga in restriktioner för vilka applikationer och funktion som ska kunna användas på en surfplatta eller smartphone.
Inom kort ska uppdateringar till de egna Nexus-enheterna kunna rullas ut och det lär inte dröja innan tillverkarna släpper egna. Samsung står exempelvis redo att släppa Android 4.3 till Google Edition av Galaxy S4 och förhoppningsvis ligger den vanliga modellen inte alltför långt framåt i tiden.
Nu väntar vi bara på Android 5 "Key Lime Pie"



Experter säkra: Då kommer nya Iphone

Sedan Apple släppte sin kvartalsrapport häromdagen har den analyserats av experter. Resultaten och de kommande kraven talar för att nya Iphone kommer att offentliggöras senast den 28 september.
Apples ledning ska ha satt höga ekonomiska mål för nästa kvartal. Enligt analytiker innebär det att en ny telefon måste komma för att möta dessa.
”Vi tror inte att Apple kan nå sina nyligen presenterade mål för septemberkvartalet utan att släppa nya produkter. Efter att ha redovisat 35 miljarder dollar i intäkter för junikvartalet pekade ledningen på 34-37 miljarder dollar för nästa kvartal. Intäkterna skulle normalt minska flera miljarder om företaget inte presenterar nya produkter”, skriver Walter Piecyk på finansföretaget BTIG i en analys.
Han menar också att det är troligare att den nya produkten blir en Iphone än en Ipad då telefonen ger högre marginal. Analytiker på Morgan Stanely håller med och tror att nya Iphone börjar skickas i slutet på september.

Sommarrea 2013


23 juli 2013



Fel i SIM-kort – din mobil kan avlyssnas
Genom att sända ett sms kan hackare komma över SIM-kortets data och installera virus på telefonen. Ungefär hälften av dagens SIM-kort använder den enklare standard som är lätt att hacka.
750 miljoner telefoner kan vara påverkade, menar Karsten Nohl, grundare av Security Research Labs i Berlin, som har upptäckt felet.
— Ge mig ett telefonnummer och det finns en chans att jag efter bara några minuter kan fjärrstyra SIM-kortet och till och med göra en kopia av det, säger Karsten Nohl till Forbes.
De felaktiga korten kan utnyttjas för att lura till sig pengar, skicka sms eller tjuvlyssna på samtal. Karsten Nohl menar att hackerattacken kan utföras på ett par minuter från en vanlig dator.
— Vi kan spionera på dig. Vi vet krypteringen för dina samtal. Vi kan läsa dina sms. Mer än bara att spionera kan vi stjäla data från ditt SIM-kort, din mobila identitet och ta betalt från ditt konto, säger Karsten Nohl till New York Times.
Vilka kort som är drabbade är dock svårt att säga. Nohl har under två år testat 1000 kort men kan inte säga vilka som är drabbade av felet.
— Olika leveranser av SIM-kort antingen har felet eller inte. Det är väldigt slumpvis.
Felet har rapporterats till mobilindustrin GSM Association som har meddelat operatörer.


Nokia släpper nya Lumia 625
Nya telefonen har 4,7 tum stor skärm och 4G. Den är därmed den största telefonen som använder operativsystemet Windows Phone. Nu ska den konkurrera mot Samsung Galaxy S4 och HTC One med lägre pris.
Nokias senaste mobiltelefon presenterades via en webbsändning tidigare i dag. Under den 4,7 tum stora skärmen sitter en 1,2 GHz dubbelkärnig Snapdragon S4-processor, 512 megabyte RAM och ett batteri på 2000 mAh. Telefonen har 8 GB inbyggt minne som kan utökas med ett microSD-kort. 4G/LTE är standard och operativsystemet är senaste versionen av Windows Phone 8, kallad Amber. Skärmen ska vara extra känslig för att fungera med vantar.
Kameran är enklare än i nyligen visade 1020. 625:s kamera tar 5 megapixel stora bilder och använder samma Smart Camera App som 1020. Kameran spela in video i 1080p med 30 fps.
Mobilen säljs i flera olika färger – grön, vit, svart, röd, gul och orange. Försäljningen startar under årets tredje kvartal och väntas kosta drygt 2000 kronor