31 mars 2011

Nya Samsung LED 8000 och 7000 i Butiken



Snabbt om nya Samsungen!
De stora nyheterna med D8005 kan sammanfattas på följande punkter:

- Bättre betraktningsvinkel gör att du behåller intryck av färger och djupsvärta när du inte befinner dig mot sidorna i förhållande till TV:n. Med D8005 är det inte alls längre lika känsligt som hos föregångarna var du befinner dig i förhållande till TV:n.

- Designen uppskattas av de flesta som hunnit besöka butiken. TV:n smälter bättre in med omgivningen och upplevs inte lika dominerande stor vilket också gör att du kan gå upp i faktiskt bildstorlek!

- Smart-TV-finesserna är kanske hellre än bättre just nu. Mest användbart är kopplingen mot en smartphone som fjärrkontroll.

- 3D-barnsjukdomarna är med nya serien i stort sett borta. Mycket lugnare och tydligare bild än på förra årets modeller och synkroniseringen med Bluetooth-glasögonen är mer pålitlig.

- D8005-serien finns i 40, 46 och 55-tum. En 60-tumsmodell kommer senare i vår.
Ett steg närmare nätet
Inte helt nytt men desto mer på allvar den här gången är ”Smart-TV”. Smart-TV-funktionen är som menyn på en kinakrog med alternativ på alternativ. Parkoppling mot dator för nätverksåtkomst av bilder, musik och film, Google Maps, TV4 Play, webbläsare och en bunt appar som kan tankas ned direkt via TV:n. Och så en Youtube-klient förstås där bilden kan bli riktigt bra. Gränssnittet till Smart-TV utnyttjar TV:ns upplösning och ger också bild-i-bild på det som du annars tittar på.

Klart bäst är kopplingen mot mobiltelefoner, antingen Samsungs egna telefoner eller (förstås) iOS-enheter som iPhone och iPad. Samsungs app ger en komplett fjärrkontroll. Fjärrstyrningen sker för övrigt via IP, alltså nätverk och D8005 har inbyggd Wifi. Det räcker alltså med att telefonen eller iPaden är på samma trådlösa nätverk som TV:n för att det ska fungera.

D8005 säljs med vanlig traditionell fjärrkontroll och apparaten har rapporterats (och demonstrerats) med en exklusiv fjärrkontroll med 3-tums pekskärm. Så är inte fallet utan denna fjärrkontroll är extra tillbehör. Samsungs fjärrkontroll kan även fungera som extra skärm, en slags bild-i-bild med trådlös förlängning.
Ta gärna en titt i butiken vid tillfälle för att få ett grepp om vad ”Smart-TV” innebär!