6 juli 2011

Sony Ericsson lanserar två nya Xperia smartphones, baserade på den senaste versionen av Googles operativsystem Android.



Lanseringarna av Xperia ray och Xperia active gjordes i samband med telekommässan Communicasia i Singapore på onsdagen.



Xperia-telefonerna kommer att finnas tillgängliga globalt på utvalda marknader från det tredje kvartalet

5 juli 2011

Samsung Galaxy II





Mobilen Galaxy S II har den senaste versionen av operativsystemet, Android 2.3. Det tillsammans med en dubbelkärnig processor ger en bättre upplevelse. Galaxy S II är en smartare mobil med det allra senaste vad det gäller hård och mjukvara samt operativsystem. Galaxy S II har ett djup på 8,49 millimeter och en matchvikt på 117 gram. Utrustad med den bästa skärmen vi någonsin tillverkat för en mobiltelefon och uppbackad med ett rejält trimmat yttre och välutvecklat inre vågar vi säga att Galaxy S II verkligen är någonting alldeles extra.

Förutom att vara en fullfjädrad nöjesmaskin, så har vi till Galaxy S II samarbetat med ledande IT-bolag för att ta fram bästa tänkbara företagslösningar. Galaxy S II är inte bara en multimediaupplevlse utöver det vanliga utan erbjuder även högsta säkerhet och tillgodoser alla tänkbara verksamhetsbehov. Med Galaxy S II sätter vi en helt ny standard vad det gäller smarta mobiler.

Mobil med överlägsen skärm - SuperAMOLED Plus
Den mycket ljusstarka och kontastrika skärmen återger detaljer på bästa möjliga sätt. Den har en färgåtergivning, kontrast och skärpa som är upp till 60% bättre jämfört med andra ledande smartphones på marknaden. SuperAMOLED Plus-kärmen ger en kristallklar och fyllig bild även i starkt solljus eller om du tittar från en snäv vinkel. Med en bildkvalitet som skulle göra de flesta TV-apparater avundsjuka kommer Galaxy S II att visa dina bilder, filmer och spel från sin allra bästa sida. Med Galaxy S II och dess stora 4,27 tums skärm får du det bästa som finns. Glöm allt prat om antal pixlar hit eller dit, njut bara av den tunna och slimmade bildytan. Förundras över den blixtrande grafiken, den svindlande hastigheten och de smarta funktionerna.

Blixtrande snabb Smartphone, glimmrande prestanda
Samsung är marknadsledande på bildskärmsteknik. Detta kunnande har vi överfört till våra mobiltelefoner. Med Galaxy S II introducerar vi vår allra bästa och utan tvekan snabbaste skärm hittills. Med en responstid för video på otroliga 0,01 millisekunder. Vilket jämfört med en datorbildskärm är blixtrande snabbt. Skärmen för Galaxy S II är precis som resten av telefonen i toppklass. Den är inte bara väldigt snabb, både vad det gäller responstid för video utan även hur snabbt den reagerar på dina kommandon. Den är även extremt strömsnål, vilket gör att du får mer batteri över, vilket i sin tur låter dig vara precis så produktiv som du vill vara på en enda laddning.

Galaxy S II med ultratunn design
Trots att Galaxy S II är fylld av tekniska innovationer och har en större skärm än föregångaren är den faktiskt både lättare och tunnare. Mycket tack vare den vidareutvecklade och tunna super-amoledskärmen. Över huvudtaget är Galaxy S II mycket slimmad i sin design. Den är endast 8,49 millimeter tjock vilket är 1,5 millimeter tunnare än vår succemobil Galaxy S. Det gör Galaxy S II till marknadens tunnaste smarta mobil.




Social Hub 2.0
I Social Hub är alla vänners aktiviteter samlade på en och samma plats. Telefonboken knyts samman med e-postkonton, kalendrar och sociala medier som Facebook och Twitter. På en och samma plats hittar man vännernas statusuppdateringar, tweets, e-post och kalenderhänvisningar. Byter någon av dina vänner sin Facebookbild ändras automatiskt även telefonbokens kontaktbild.

Readers Hub
2,2 miljoner böcker och noveller, 2 000 nyhetstidningar och 2 300 tidskrifter samlade på en och samma plats, Readers Hub. Så var man än är har man alltid tillgång till ett enormt bibliotek av både tidsfördriv och nytta.

Music Hub
Genom samarbetet med musikleverantören 7digital kan man få tillgång till tolv miljoner låtar i Music Hub. Där kan man söka efter artister och titlar. Eller upptäcka ny musik via rekommendationer. Att ladda ner musiken kostar pengar, men för att du ska slippa köpa grisen i säcken kan du lyssna på ett smakprov innan du bestämmer dig.

Game Hub
På en och samma plats har Samsung samlat spel anpassade för mobila enheter, Game Hub. Via partners som tillexempel Gameloft kan man ladda ner spel med avancerad grafik alternativt spela online mot medspelare. Underhållningen är där du är.

Inbyggd kryptering
Öka säkerheten med en säkerhetslösning som skyddar mobildata utan att göra avkall på hastighet och funktionalitet. Samsung GALAXY S II är världens första Android-smartphone som använder kraftfull krypteringshårdvara och minimerar behovet av extra säkerhetsprogram. Krypteringstekniken i hårdvaran ger snabb och tillförlitlig säkerhet. De inbyggda tjänsterna Sybase Afaria Mobile Device Management och Microsoft Exchange ActiveSync bidrar till krypteringsstödet med sina egna mekanismer som säkrar viktig företagsinformation och privat information.

Högupplöst videoinspelning
Tänk dig en kamera som får plats i handen. Tänk dig nu en kamera som inte bara är liten och smidig, utan även tar kristallklara och underbara bilder. Tänk dig nu att den även erbjuder videoinspelning i Full-HD och förutom att den tar fantastiska bilder även är en av världens smartaste mobiltelefoner. Tänk dig nu Galaxy S II från Samsung. Den är precis vad du har tänkt dig och lite till.
Nya superkameran – styrs av mobilen





Nya superkameran – styrs av mobilen
Du kan båda mejla bilder och ladda upp dem dirket på Facebook.
Men det som gjort att många fått upp ögonen för nya superkameran är att dess förmåga att prata med din mobiltelefon, rapporterar sajten idg.se.

Modellen heter Samsung SH100 och är enligt idg.se en kompakt variant med en upplösning på 14 megapixel.
Kameran har wifi. Något som gör att användaren kan kopiera bilder och videoklipp till sin dator och ladda upp materialet till olika sajter.
Eftersom SH100 dessutom är dlna-kompatibel går det att strömma video och föra över foton till en tv.
Men det är inte allt. Den funktion som fångat mångas intresse att Samsung SH100 via en speciell app kan prata med din telefon.
Med hjälp av appen kan du kolla på dina bilder direkt i mobilen. Men också se kamerans sökarbild i telefonen och använda den som fjärrutlösare.
Förutom det kan Samsung SH100 även geotagga fotona med hjälp av mobilens gps-funktion.

4 juli 2011

Nya stärkare från Marantz




Marantz har två nya stärkare på gång, båda med stöd för bland annat AirPlay.


Apples trådlösa uppspelningsprotokoll Airplay vinner en hel del mark. Nu senast är det Marantz som hakar på tåget med sina nya hemmabiostärkare SR6006 och SR5006.

Båda apparaterna är ganska lika i sina utföranden, med den främsta skillnaden att SR6006 fixar multirumsljud i tre zoner medan lillebror SR5006 bara hanterar två.

I övrigt finns som sagt stöd för Airplay, men även DLNA-stöd, sju HDMI-portar av utgåva 1.4 och stöd för separat blåtandsmottagare.
Något pris på SR5006 har inte dykt upp, men SR6006 kommer att landa på 1 999 dollar, vilket rent översatt blir strax över 13 000 kronor med dagens växelkurs.