3 okt. 2013

Wimp satsar på kvalitet

Wimp satsar på kvalitet


Wimp har väl egentligen aldrig varit en konkurrent till Spotify?! Men de hänger kvar än, tappra. 
Nu väljer Wimp att gå ett eget håll, de vill jobba med kvalitet i stället. Deras nya tag handlar om att fler använder streamingtjänster, inte bara i mobilen och på språng med hörlurar, utan även för att spela musik hemma på olika enheter och med bra högtalare. Vi missar dock mycket då kvaliteten är ganska dålig om man spelar upp från Spotify till exempel. 
Wimp satsar på Wimp HiFi som streamar musiken i lossless-kvalitet, dvs audio FLAC & ALAC files. Man komprimerar ingenting utan sänder ut musiken i rätt format. 
Tjänsten kostar 199kr/månad och det är dubbelt så mycket som Spotify men ger då okomprimerad musik.  
Värdesätter ni sådan kvalitet?

Brist kan leda till ett Ipad-fiasko



En ny generation av Ipads är i faggorna, men oavsett hur bra plattorna tas emot – så riskerar Apple ett fiasko. Enligt analytiker kan det vara så att begränsad tillgång kommer att skapa problem för tillverkaren.
Att efterfrågan är större än tillgången må vara ett kärt besvär. Men när det kommer till Apple så blir det lite mer problematiskt. Marknadsanalytiker världen över har otroligt högt ställda krav på tillverkaren och om det inte finns tillräckligt med enheter till försäljning – kan det skapa stora problem för Apple. Det rapporterarComputerworld.
Läckorna kring de nya surfplattorna är många och förväntningarna är att Apple kommer att släppa en ny generation av Ipad och Ipad Mini i oktober. De uppdateringar plattorna får spekuleras bland annat vara fingeravtrycks-avläsning (samma som Iphone 5S) för Ipad och en högupplöst retinaskärm för Ipad Mini.
Samma problem som i fjol
Men just det senare är ett problem för Apple. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att teknikjätten har tillgångsproblem. Enligt en av deras källor så kommer Apple inte kunna tillgodose efterfrågan på en högupplöst Ipad Mini – något som i värsta fall kan innebära att leveransen av nyheten skjuts upp till nästa år. Detta innebär att Apple hamnar i samma situation som i fjol. Då lanserades nya modeller av Imac, men produktionen haltade och först efter några månader kunde de nya datorerna börja levereras.
Här finns alltså ett stort problem. Hur ska man hantera bristen? Lansera Mini-plattan ändå – eller skjuta på det hela tills dess att man fått igång det löpande bandet?.
Frank Gillet, analytiker på Forrester, säger till Reuters att Apple måste visa upp en ny Ipad Mini med bättre skärm – oavsett tillgång.
Säljer Mini-versionerna parallellt
Ezra Gottheil, analytiker på Technology Business Researchs tror att Apple kommer att släppa sin nyhet – och att man under en tid väljer att sälja de båda generationerna sida vid sida.
– Jag tror att Apple vill lansera nya Ipad Mini även om det inte finns många enheter att sälja. Genom att sänka priset på den första modellen kan Apple konkurrera med Googles ny Nexus 7, säger han till Computerworld.
Rapporten från Reuters och IDG News kompletteras av CNET som fått en kommentar från IHS Isuppli, som analyserar leverantörskedjor. Enligt IHS Isuppli så är det ”inte helt säkert” att en uppdaterad version av Ipad Mini visas samtidigt som den nya generationen av Ipad. Istället säger de att ”tillverkningsvolymerna av en sådan [Ipad Mini] passar bättre med en lansering under första kvartalet 2014”.

29 sep. 2013


Nyheter

Microsoft släpper Surface 2 och Surface Pro 2

Bara ett halvår efter Surface Pro-lanseringen är Microsoft klara med sin andra generation Surface-surfplattor.


22 oktober släpper Microsoft sina två senaste surfplattor, Surface 2 och Surface Pro 2, laddade med Windows RT 8.1 respektive Windows 8.1 Pro.
Surface 2 är utrustade med en NVIDIA Tegra 4-processor som bland annat har bättre batteritid. Den nya ClearType-skärmen är 10,6 tum stor och har 1080-upplösning, medan föregångaren Surface RT fick nöja sig med 1366 x 768 bildpunkter. USB-porten är uppgraderad till version 3.0 vilket ger fyra gånger snabbare dataöverföring, och även kamerorna är utbytta. Surface 2 är både tunnare och lättare än sin föregångare.

Surface Pro 2 är efterträdaren till Surface Pro och precis som denna betraktar Microsoft surfplattan som ett reellt alternativ till en bärbar PC. Den har operativsystemet Windows 8.1 Pro och kan köra alla Windows-kompatibla program samt alla appar från Windows Store.
Surface Pro 2 är utrustad med fjärde generationens Intel Core i5-processor som har högre prestanda och ger upp till 60 procent bättre batteritid.
Microsoft passar också på att öka minnet och släpper två nya modeller med 256 och 512 GB, båda med 8 GB RAM. Samtidigt utökas familjen med extrautrustning i form av en dockningsstation så att det är enkelt att koppla in externa enheter.
Pris, Surface 2
32 GB: 3 900 kr
64 GB: 4 800 kr
Pris, Surface Pro 2
64 GB: 7 900 kr
128 GB: 8 800 kr
256 GB: 11 500 kr
512 GB: 16 000 kr




Nyheter

VW1100ES: Ny 4K-projektor från Sony

Sony uppgraderar sin grymmaste 4K-projektor med HDMI 2.0 och 4K/60p.





På den amerikanska CEDIA-mässan har Sony lanserat sin senaste teknologiska landvinning på hemmabiofronten. Den nya projektorn VPL-VW1100ES utgör tillsammans med VPL-VW500ES (som vi såg på IFA-mässan i början av september) Sonys satsning på 4K-projektorer för hemmabio. Precis som föregångaren VPL-VW1000ES är den nya värstingprojektorn gjord för att skapa en helt realistisk bild på bioduken.
R11; Våra 4K-projektorer fortsätter att höja ribban för vad de mest kräsna entusiasterna inom hemunderhållning förväntar sig av Sony. Oavsett om de vill njuta av den bästa ljud- eller bildkvaliteten så har vi rätt lösning för varje miljö, säger Patrik Eklund, Channel Account Manager på Sony Professional i ett pressmeddelande.



Den nya modellen är konstruerad för att stödja utvecklingen av den nya 4K-standarden (Ultra-HD), till exempel HDMI 2.0 och visning av 4K-material med 60p-uppdateringsfrekvens.
VPL-VW1100ES har en ljusstyrka på 2000 ANSI Lumen och passar filmdukar på upp till 300 tum. Objektivet har Sonys Advanced Iris3-teknik som ger en dynamisk kontrast på 1000000:1.
Projektorn använder Sonys bildmotor Reality Creation och den senaste HDMI-standarden för att stödja 4K/60p-uppspelning. Projektorn klarar naturligtvis 3D och har en uppskalningsalgoritm designad för Blu-ray-skivor med stämpeln ”Mastered in 4K” som skalar upp till 4K-bildkvalitet från HD-material.
VPL-VW1100ES börjar säljas i Europa i november, men Sony har inte sagt någonting om priset. Billigt blir det inte. räkna med någonting i trakterna av vad föregångaren kostar, nämligen 200 000 kronor!