16 maj 2012

De populäraste mobilerna -Just nu





Just nu Samsungs nya flaggskepp i topp, men inte nog med det – trotjänaren Galaxy S2 håller fortfarande andraplatsen. Här är listan med de mest populära mobiltelefonerna just nu. Haussen inför Samsungs lanseringen av Galaxy S3 var enorm – skulle ”årets bästa telefon” presenteras. Den koreanska tillverkaren var själv övertygad om mobilens storhet.

Många teknik- och prylsajter höll med – men det fanns även flera kritiker som hävdade att S3:an inte var tillräcklig för att förtjäna titeln redan nu. Oavsett vem som får rätt i slutändan är det dock ett faktum att Galaxy S3 är den populäraste mobiltelefonen just nu.

Det framgår av Prisjakts topplista. Intressant är även att trots att den nya ”galaxen” är här – så ligger den utgående modellen S2 fortfarande kvar på andraplatsen. Kort trontid för HTC One X HTC:s topplur One X som tidigare låg i topp får därmed se sig slagen av Android-konkurrentens båda S-telefoner.
Apples Iphone 4S ligger på en fjärdeplats följt av Sonys första egna lur Xperia S.


 De tio populäraste mobiltelefonerna på Prisjakt

1. Samsung GT-i9300 Galaxy SIII
2. Samsung GT-i9100 Galaxy SII
3. HTC One X
4. Apple Iphone 4S 16 GB
5. Sony Xperia S
6. Samsung GT-N7000 Galaxy Note 16 GB
7. Sony Ericsson Xperia Arc S
8. Nokia Lumia 900
9. Google Galaxy Nexus
10. Nokia Lumia 800
Surfplattor med Windows 8 i november


 Första surfplattorna med Windows 8 i november Sitter du och vänter på att de första surfplattorna med Windows 8 ska släppas? Då får du vänta lite till - först i november beräknas de första modellerna kunna släppas. Även om ARM kommer att finnas senare så är det ändå Intel som gäller i de första modellerna och det är dubbelkärniga Atom-varianter under skalen.

 Det är webbsajten CNet som rapporterar att julhandeln blir försäljningsstarten för de nya surfplattorna. Ett dussintal är planerade att släppas från start, cirka hälften är så kallade hybridmodeller med tangentbord och dockningsstation som går att ta av och på.

 Huruvida Windows 8 på allvar kan slåss mot Android och IOS som har ett bra grepp om marknaden återstår att se, men Microsoft är försiktigt optimistiska. Att Windows 8 på Intel-plattform är bakåtkompatibel med äldre versioner av Windows är något som väntas tilltala många företag.
Stor OLED-tv på 55 tum från Samsung 




Samsung lanserar en OLED-tv på hela 55 tum under andra kvartalet 2012. Modellen heter ES9500 och prislappen kommer att gräva ett djupt hål i plånboken - cirka 90 000 kr ska den kosta i butik. För det priset får man både 3D-glasögon och smart teknik. 

 Eller vad sägs om att två personer kan titta på olika program samtidigt med hjälp av speciella glasögon? Ljudet kommer via hörlurar för att inte man ska störa varandra och ännu är det bara 2D-material som stöds. Vad tror ni, praktiskt? Vidare kan nämnas att Samsung ES9500 stöder andra tekniker som Smart Interaction, Smart Content och Smart Evolution.

 Därmed kan man styra tv-apparaten med röst och rörelser, använda appar och uppgradera hårdvara så som processor till snabbare varianter. Mjukvaran kan uppdateras Det ska även gå att uppdatera mjukvaran i tv:n med nya versioner som ger en optimerad upplevelse och förbättringar. Vad det innebär i praktiken är det bara Samsung som vet. ES9500 ser ut att bli ett tunt teknikmonster - och dyrt sådant. OLED och i det närmaste en hel dator under skalet.

 Är detta framtiden för smarta tv-apparater tror ni - och vad tycker ni läsare att dagens modeller saknar för funktionalitet?


Foxconn bekräftar tv från Apple Foxconn bekräftar tv från Apple Det har ryktats om en tv från Apple under en längre tid nu och hittills har det varit mycket tyst från officiella håll. Nu bryter dock VD:n på Foxconn tystnaden och berättar att företaget nu förbereder för tillverkningen av Apple TV. Huruvida uppgifterna faktiskt stämmer återstår givetvis att se, men de väger ändå tungt då Guy trots allt är VD för företaget som tillverkar Apples produkter.

Ännu ska ingen direkt montering ske i fabrikerna utan endast förberedelser inför dessa. Många tror att namnet på tv:n blir iTV, men ett engelskt företag med samma namn har redan varnat Apple för att använda det. Vad är det då man har att se fram emot? Jo, den senaste informationen pekar på två modeller, 32- och 37-tum. Icloud och webbkamera Icloud ska integreras för att sömlöst kunna skicka video och bilder från datorer och handhållna enheter till tv:n. Det ska även finnas applikationer, Siri, Game Center och en webbkamera. Allt är förstås bara rykten och lös information än så länge. 

Lanseringsdatum? When it's done
Hifi Rea 2012


Start Fredag den 18 Maj