2 okt. 2009

Led tv


Bästa bilden
Samsung LED-TV har de funktioner som behövs för att erbjuda dig den absolut bästa bildkvaliteten.Mega contrast tar fram alla gråtoner. Wide Color Enhancer Pro ger mer naturliga färger och ett större djup i bilden. Med 100 Hz Motion Plus behöver du inte oroa dig för suddiga och oskarpa bilder, bilden behåller sin skärpa även vid snabba rörelser. Samsung har dessutom utvecklat en helt ny avancerad bildprocessor som ger en skarp och detaljrik bild, oavsett vad du tittar på.


Tillbehöret du inte vill vara utan
Häng upp din tunna LED-TV lika lätt som om den vore en tavla med tillbehöret, Ultra Slim Wallmount. Med den nya innovativa upphängningsanordningen behövs bara en skruv för att placera TV:n på väggen. Avståndet till väggen minskar med hela 75 % jämfört med traditionella fästen. Tillsammans med LED-TV:ns ultratunna design och sidoplaceringen av anslutningarna gör det att din TV hamnar knappt 5 cm från väggen.

Drömlik design
Samsung LED-TV är med sina 29 mm en av världens tunnaste. Med mjukare former och en transparant fot har Samsung Crystal TV-designen blivit ännu vackrare. Tack vare den nya LED-tekniken, som gör Samsung LED-TV upp till 70 % tunnare än en traditionell LCD-TV, kommer formgivningen till sin fulla rätt. De karaktäristiska smäckra linjerna och färgskiftningarna dominerar fortfarande designen och ger tillsammans med det genomskinliga stativet en känsla av att TV:n svävar.

Miljömärkt
Eftersom den nya LED-TV-tekniken inte använder fluoroscerande ljusrör för sin bakbelysning är den fullkomligt kvicksilverfri. TV:n kräver heller inget bly vid sammansättningen av komponenter. Det betyder att all hantering och återvinning av TV:n kan ske med minimal miljöpåverkan. Naturen jublar också åt att den nya LED-tekniken är extremt energisnål. En LED-TV drar upp till 40 % mindre energi än en LCD-TV.Den vackra och nyskapande Crystal TV-skärmen tillverkas utan skadliga sprayfärger, vilket bidrar till att ytterligare reducera koloxidutsläpp i atmosfären.Allt detta sammantaget gör Samsungs LED-TV så miljöanpassade att de får bära de finaste utmärkelser man kan tänka sig: Svanen och EU-Blomman



Panasonic lanserar världens minsta och lättaste systemkamera med inbyggd blixt: Lumix DMC-GF1.

Ta steget upp från kompaktkameran utan att gå upp i storlek. Skaffa dig en smidig Micro Four Third-systemkamera för de tillfällen en vanlig systemkamera känns för stor.

Panasonic lanserar nu Lumix DMC-GF1 – det senaste tillskottet i den kritikerrosade G-serien – världens minsta och lättaste systemkamera med inbyggd blixt. Som den tredje medlemmen i G-familjen (efter G1 och GH1) riktar sig GF1 mot dig som vill ha all funktionalitet och kvalitet som en vanlig systemkamera ger, men i ett mycket kompakt format.

GF1 är idealisk för den som vill ha formatet av en kompaktkamera men ta klivet upp och börja ta bättre bilder med högre kvalitet. Men den passar också den rutinerade fotografen som önskar en mindre kamera när det är viktigt att resa lätt. Panasonics iA-läge (Intelligent Auto) gör att du snabbt och enkelt kan ta bra bilder även när du inte vill göra inställningarna manuellt.



GF1 har en 4/3, 12,1 megapixel Live MOS-sensor som kombinerar den överlägsna bildkvaliteten hos en CCD-sensor med den låga strömförbrukningen hos en CMOS-sensor. Och tillsammans med avancerad teknik kan den digitala sökaren visa hela 60 bilder i sekunden och återge motivet rättvist och knivskarpt. I sökaren kan du också direkt se exponeringsmätare, bländar- och slutarinställningar .

Kamerorna i G-serien har också ett system för att undvika damm i MOS-sensorn där ett dammskyddsfilter med hjälp av ultraljud skakar bort eventuella dammpartiklar så de inte hamnar på sensorn.
Filmfunktionerna är avancerade och låter dig spela in HD-film i 720p i AVCHD Lite eller Motion JPEG. En dedikerad knapp låter dig starta filminspelning snabbt och under filmningen fungerar den optiska bildstabilisatorn och autofokus som vanligt, vilket låter dig ta filmandet till en helt ny nivå. Autofokusen är snabbast i branschen och fokuserar på 0,3 sekunder (med Lumix G Standard Zoom-lins H-FS014045).

I samband med lanseringen av GF1 släpper Panasonic också två nya objektiv:• H-H020 (LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH) är ett ljusstarkt pannkaksobjektiv endast drygt 25 millimeter långt med en brännvidd på 20 millimeter. • H-ES045 (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.) är ett Leica makroobjektiv med en brännvidd på 45 millimeter, optisk bildstabilisator och en närgräns på 15 centimeter.

Lumix GF1 kommer finnas i tre utföranden: antingen med pannkaksobjektivet H-H020 eller med standardoptiken i G1 – H-FS014045E9 (14-45mm, F3.5-5.6, diameter 52mm). GF1 kommer även att säljas enbart som kamerahus.Lumix GF1 kommer i två färger: true black och active red. Den kommer finnas i affär från oktober.

1 okt. 2009

Annons i HN


Klicka på annonsen för att få den större.

28 sep. 2009

Bose nyhet!


Tillbringar du många timmar på flygplan? Eller innebär en typisk dag för dig sorliga pendeltåg, ett stojigt kontor eller ett livligt hem? Låt oss då presentera för dig en ny och unik fristad där du alltid kan finna lugn och njutbart ljud – BOSE® QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurar.

Avsevärt förbättrad brusreduceringVåra bästa brusreducerande hörlurar någonsin, med exklusiv Bose-teknik som ger en avsevärt förbättrad brusreducering inom en bredare frekvensvidd.
KvalitetsljudDen fylliga, tillfredsställande och verklighetstrogna musikåtergivning som du förväntar dig från Bose.
Bekväm passformMjuka örondynor som andas och ger en bekväm passform för långvarig användning.

Bättre musikupplevelseMed en oöverträffad kombination av förbättrad brusreducering, kvalitetsljud och bekväm passform kan du njuta ännu mer av musik när du reser, arbetar eller kopplar av.

Den exklusiva tekniken som innebär avsevärt förbättrad brusreducering gör BOSE® QuietComfort® 15-hörlurarna till våra mest tysta någonsin. Avancerad elektronik, som endast är tillgänglig från Bose, ger en betydligt mer aktiv brusreducering för en tystare upplevelse. Denna kompletteras av förbättringar av den USA-patenterade tekniken för örondynor som förbättrar passiv brusreducering genom en mer effektiv blockering av ljud innan det når hörluren.

Dessa aktiva och passiva brusreduceringstekniker arbetar tillsammans för att reducera oönskat brus och förbättrar din upplevelse av underhållningssystem ombord på flygplan eller en bärbar musikspelare utan att störa andra, och skapar avskildhet på arbetet, resan eller fritiden.
BOSE® QuietComfort® 15-hörlurarna ger dig den fylliga, verklighetstrogna och naturliga ljudkvalitet som du förväntar dig från Bose. De mjuka örondynorna som andas och den lätta utformningen garanterar en bekväm passform även under långa flygningar.
Nya ® QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurar. Våra mest tysta någonsin. Våra bästa någonsin.