24 nov. 2013

Årets bästa hörlurar – Sennheiser Momentum

Med vacker tonal balans och ljud som känns som balsam i hörselgångarna är Sennheisers slutna lurar något av det öppnaste vi har hört.



Sennheiser Momentum
Momentum passar lika bra hemma i soffan som på resan. Brusdämpningen är faktiskt riktigt bra trots att den är passiv. Och mycket bättre än i exempelvis Denon AH-D5000. Ljudkvaliteten är helt enkelt sagolik. Enastående för den här prisklassen, skulle jag vilja påstå. Ljudbilden är enorm, oändligt fyllig och rik på harmonier och klangnyanser.
Basen är potent och rik på klanger och har fin kontroll över dynamiken, samtidigt som mellanregistret är öppet och silkeslent fokuserat. Diskanten är kanske en smula avrundad, nästan dämpad längst upp, men det hindrar inte hörlurarna från att återge cymbaler, sopraner och stråkar med största trovärdighet. Efter många timmars lyssnande har jag inte hittat någonting jag inte gillar med Sennheiser-lurarna. Kan hända att en smula större transparens skulle ha återskapat detaljer i musiken med ännu tydligare fokus, men det var ingenting jag saknade alls.
Sennheiser förtjänar ära och beröm för att ha lyckats med snudd på de perfekta hörlurarna för allround-bruk. Momentum krossar alla fördomar man kan ha mot slutna kåpor och är vår nya favorit i prisklassen, oavsett hörlurstyp

Nyheter

Förvandla iPhone till en spelkonsol

Dyster? Uttråkad? Gör om telefonen till en handhållen spelkonsol med PowerShell Controller + Battery från Logitech



Man kan ha en smartmobil till mycket. Kolla sin mail, hitta rätt med GPS, betala räkningar och hålla koll på anteckningar. Fast i ärlighetens namn är väl det bästa att spela spel på den?
Logitech har gjort en iPhone-hållare som släpper loss speldjävulen genom att förvandla en seriös iPhone 5 eller 5S (eller iPod touch generation 5) till en handhållen spelkonsol. Och eftersom PowerShell dessutom har ett reservbatteri kan du spela extra länge.
Man sätter helt enkelt i telefonen i kontrollen och sätter igång. De analoga knapparna bredvid skärmen ger en spelkänsla som påminner mycket om konsoler.
Tack vare enhetens smidiga form går det att spela länge utan att bli trött i händerna – och formen gör att den också passar fint i fickan, så att man alltid kan ha den med sig och spela var man än befinner sig.
När iPhonen sitter i kontrollen kommer man fortfarande åt hemknappen, ljudstyrka, kamera, högtalare, hörlursuttag och Lightning-kontakten. Det inbyggda batteriet är på 1500 mAh och båda batterierna går att ladda utan att ta loss telefonen.
PowerShell är kompatibel med ett växande antal spel som utnyttjar fördelarna med iOS 7, till exempel Bastion, Fast & Furious 6: The Game, MetalStorm, Aces, Galaxy On Fire 2TM HD och Nitro.
Logitech PowerShell kommer bekvämt nog till butikerna under december, precis lagom till julhandeln. Den kostar 900 kronor.

Årets bästa blu-ray-spelare – Oppo BDP-103


Oppo BDP-103 är den bästa blu-ray-spelaren vi har testat i år!

Oppo BDP-103
Amerikanska Oppo har specialiserat sig på DVD- och blu-ray-spelare och de senaste åren har de arbetat upp ett rykte om sig att tillhöra de allra bästa – och ha priser som de flesta entusiaster kan ha råd med.
BDP-103 kan mycket mer än bara spela vanliga Blu-ray-filmer. Mot en extrakostnad kan den också göras zonfri så att den klarar filmer från andra regioner. Utöver DVD och CD, inklusive DVD-Audio och SACD, klarar den streaming och har den populära videotjänsten Netflix ombord. Dessutom kan den spela material från datorn eller direkt från en USB-hårddisk.
BDP-103 har en uppsjö av kontakter, inklusive ett par vi inte har stött på förut. Förutom dubbla HDMI-utgångar har den två HDMI-ingångar, vilket är väldig ovanligt att hitta på en BD-spelare. Med hjälp av dessa kan man koppla in externa enheter, till exempel TV-mottagare eller spelkonsoler, och utnyttja den interna videoprocessorns talanger för att förbättra bildkvaliteten.
Bildkvalitet
Skillnaden mellan olika blu-ray-spelare brukar inte vara särskilt stor. Men BDP-103 har ändå en påtagligt skarpare och mer detaljerad, brusfri bild som har en stabil skärpa även när bilden rör sig. Samma sak gäller uppskalningen av DVD och andra lågupplösta videokällor, bilden blir ännu mer sömlös genom det avancerade videochippet. BDP-103 gör också underverk med streaming från YouTube och Netflix, som ser riktigt imponerande ut.
BDP-103 kostar 7 000 kronor och är långtifrån en billig historia, men för pengarna får du den hittills bästa och mest kompletta blu-ray-spelaren vi har testat. Att Oppo-spelaren är värd pengarna förutsätter naturligtvis att du faktiskt kan utnyttja kvaliteten och de extra finesserna den erbjuder. Men för highend-bildkvalitet i kräsna hemmabiografer finns det för närvarande ingen som kan mäta sig BDP-103!