20 jan. 2012

Nokia Lumia 900 med 4G
För Nokia är det tredje gången gillt med Windows Phone och 900 är störst hittills.


Med Lumia 900 fortsätter Nokia på den inslagna vägen när det gäller design och likheterna med den första Windows Phone-modellen Lumia 800 och Meego-mobilen N9 är tydliga.

Nokia använder samma formspråk med ett så kallat unibody-skal men den här gången har man satsat på ett lite större format. Med en skärm som är 4,3 tum stor blir även telefonen större än sin föregångaren. Måtten anges till 127,8x68,5x11,5 millimeter och telefonen väger 144 gram.

I likhet med Lumia 800 är det fortfarande Mango-versionen av Windows Phone som Nokia använder sig av, men här med tillägget "Commercial Release 2". Det betyder att mjukvaran förutom de vanliga Mango-funktionerna även innehåller stöd för LTE, den teknik för 4G som används i bland annat svenska och amerikanska 4G-nät.

Lumia 900 är nämligen en telefon som åtminstone till en början enbart kommer att säljas av den amerikanska operatören AT&T. Om den senare blir tillgänglig för andra operatörer och på andra marknader återstår att se. Om inte lär det ändå dyka upp en liknande 4G-modell från Nokia ganska snart.





LTE-delen av telefonen kan ladda ner data i hastigheter upp till 50 megabit per sekund, om man istället använder turbo-3g är den högsta teoretiska hastigheten 21 megabit per sekund.

Skärmen har alltså blivit större jämfört med Lumia 800, men Nokia använder sig av samma AMOLED Clear Black-teknik och upplösningen är oförändrad, 800x480 pixlar. För att driva den större skärmen har man ökat batterikapaciteten till 1840 mAh, vilket ska ge en taltid på upp till 7 timmar och en standbytid på 300 timmar.

På baksidan finns en kamera med Carl Zeiss-optik som tar stillbilder med upplösningen 8 megapixel och videofilmar med uppplösningen 720p och 30 bildrutor i sekunden.
Sony Crystal LED imponerar
Där de andra tillverkarna trumpetar ut OLED satsar Sony på sin nya avancerade Crystal LED-teknik istället





Tillverkningen av OLED-paneler har som bekant inte riktigt tagit fart ännu och för bara några dagar sedan fick vi höra att Sony tillfälligt drar sig ur konsumentmarknaden. Slutpriserna är helt enkelt fortfarande för höga för att försvara masstillverkning av större panelstorlekar.

Därför är det kanske inte så konstigt att Sony nu visar upp nästa evolutionära steg i LCD TV-utvecklingen istället. Det här kan mycket väl vara det coolaste från Sony när CES-mässan summeras framåt helgen.

Men vad är då Crystal LED? Istället för att LED-dioder lyser upp en LCD-panel bakifrån så ÄR varje pixel i det här fallet en väldigt liten lysande diod. Det betyder sex miljoner pyttiga dioder i rött, blått och grönt som bygger upp en knivskarp och färgsprakande bild.

Sony visar upp tekniken på mässan vid sidan av vanligt LED-TV och skillnaden i bildkvalitet är påfallande. Dock skall man komma ihåg att precis som med OLED handlar det här om en prototyp och inget vi kommer se på hyllorna den närmaste tiden.
Panasonic VT50 ny toppmodell
I år toppar plasmakungen Panasonic laget med VT50, svartare än någonsin.





Hela 16 nya 3D-modeller ser ljuset under 2012 i Panasonics fabriker. Allra präktigast blir VT50 som efterträder VT30. Någon VT40 får vi inte se eftersom 4 betyder olycka i Japan.

Ny panel handlar det förstås om, svartare än någonsin, i år dubbad "Infinite Black Ultra". Om den får tyst på belackarna som hävdar att saliga Pioneers flera år gamla paneler fortfarande är bättre återstår förstås att se.

I övrigt kämpar Panasonic på för att komma ifatt framför allt Samsung på smart tv-fronten. Finesser i form av DLNA, webbläsare och smartphone app är förstås bra men knappast hett. 3D-glasögonen skall vara betydligt lättare i år vilket vi tackar för. Numera sker kommunikationen via blåtand och självfallet fungerar de inte med förra årets modeller. Ständigt nya glasögon-standarder och icke existerande kompabilitet mellan fabrikaten har inte precis eldat på 3D för tillverkarna. Snarast tvärtom.

Pris och lanseringsdatum i Sverige får vi vänta på men Panasonic brukar få ut de första modellerna på senvåren försommaren däromkring

19 jan. 2012

Nydanande hörlurar från Parrot







Det är inte ofta man blir särskilt upphetsad över ett par hörlurar men Parrot verkar vara något på spåren med sina Zik. I grunden är det egentligen bara ett par snygga blåtandslurar med aktiv bullerreducering. Cool finess nummer ett är att Zik även har stöd för rykande färska NFC-tekniken som precis har dykt upp i några mobiler. Istället för att para den via blåtand och krångla med koder hit och dit räcker det med att toucha telefonen mot lurarna och allt är parat och klart. Genialiskt!

Cool finess nummer två är att utsidan på höger kåpa är en touchpad som styr musiken. Svep upp och ner med fingret för att kontrollera volymen och framåt och bakåt för att växla mellan låtarna. För att pausa musiken tar man bara av sig lurarna då en inbyggd accelerometer känner av rörelsen. Det funkar till och med tvärtom när lurarna åker på igen, då startar musiken. Genialiskt igen!

Parrot har inte pratat bredvid mun när det gäller priset än men Zik kommer definitivt ut på marknaden senare i år
Så behåller Apple sina hemligheter





Elektronikjätten Apples förmåga att hålla sina produkter hemliga ända fram till lansering har länge förbryllat de som följer bolaget. I en ny bok avslöjas bolagets knep.

Apples anställda vet att något stort är på gång när snickarna anländer till kontoret. Det skriver journalisten Adam Lashinsky i sin bok "Inside Apple".

När en ny produktlansering närmar sig reser hantverkare nya väggar, sätter in nya dörrar och fönster frostas.

Dessutom ändras säkerhetsrutinerna. Anställda som tidigare haft tillgång till alla områden på kontoret stängs ute från de mest hemliga rummen.

"Troligen har du ingen aning om vad som är på gång, och det är inte precis så att du kommer att fråga. Om det inte har avslöjats för dig, är det bokstavligen saker du inte har att göra med", skriver författaren i en kommentar till boken i tidningen Fortune.

Adam Lashinsky har under lång tid följt Apple och intervjuat många av företagets anställda.

18 jan. 2012

STREAMA ALL MUSIK I VÄRLDEN






STREAMA ALL MUSIK I VÄRLDEN

Ditt bibliotek, musiktjänsterna och mer än 100 000 gratis radiostationer, poddsändningar och program, som du kan lyssna på i varje rum.
Sveriges största streamingtjänst



Titta direkt i din dator, surfplatta eller smartphone.

Vi på AUDIO VIDEO kan erbjuda dig två olika Viaplay-abonnemang:

3 mån TV & Film - 199:-
TV - Se dina favoriter online
• Hela säsonger av serier, mängder av Playkanaler - helt utan reklam!

Film - Se tusentals filmer online
• Stora biosuccéer,nordiska filmer, populära barnfilmer mm

3 mån Sport, TV och Film - 499:-
TV & Film + Sport
Se livesport i världsklass
• Alla matcher från Premier League, Champions League, NHL
• Formula 1, Moto GP, WRC och Nascar
• KHL, HockeyAllsvenskan, Play off och kvalserien
• NFL, Golf, Boxning och mycket mer...

För att använda Viaplay.se behöver du:
• Minst 2 Mbit/s bredband
• Vara minst 18 år och ha betalkort
Revolutionen fortsätter






Njut av din musik trådlöst och i absolut bästa kvalitet!

AUDIO PRO Living LV2E

Tiden är förbi då det räckte med ett par plastiga datorhögtalare med element som knappt orkade med den svagaste av basgångar eller den mildaste diskanten. Nu vill du istället njuta av trådlös musik från din trådlösa dator till dina trådlösa högtalare. Dina öron vill leva med en högteknologisk och innovativ högtalare som presterar bra mycket mer än sin storlek. Dina öron vill serveras musik av trådlös High End-hifi.

Living LV2e är fullaktiva, digitala högtalare på 2x25W per högtalare med en inbyggd, trådlös mottagare som gör musiklivet mycket enklare att leva. Den digitala Klass D-förstärkaren är helt skräddarsydd för elementen. Så när förstärkaren och högtalarelementen byggts ihop på detta sätt kan man styra förstärkaren att leverera exakt vad elementet behöver. Och allt sköts digitalt, även delningsfilter. En liten högtalare som verkligen växt in i en mycket större kostym. Och som dessutom har ett exklusivt utmejslad kabinett omgiven av rött, vitt och svart läder. Lyx på insidan och utsidan med andra ord.

Living LV2e är fortsättningen på den revolutionella trådlösa kulthögtalaren LV2. Uppdaterad med förbättrad fjärrkontroll, högpresterande aluminum woofer för ännu mer dynamik och basåtergivning. Med inbyggd strömförsörjning och en tydlig display har LV2e blivit ännu roligare och enklare att använda.
Trådlös musik till din befintliga stereo




Förvandla dina favorithögtalare till ett trådlöst ljudsystem. Logitech® Wireless Speaker Adapter för Bluetooth®-ljudenheter strömmar musik och andra ljud från din smartphone-mobil, dator eller surfplatta via trådlös Bluetooth-anslutning.

Bluetooth-anslutning
Du kan strömma stereoljud från vilken Bluetooth-smartphone eller -datorplatta som helst. Trådlös frihet innebär att både du och enheten förblir mobila.

Enkel installation
Logitechs programvara för Bluetooth konfigurerar Logitech Wireless Speaker Adapter så att den fungerar med din smartphone eller datorplatta - så det är lätt att komma igång och börja använda den.

Kompakt utformning
Elegant design som ser snygg ut i hyllan, men också kan gömmas undan diskret.

Trådlöst ljud
Lyssna på musik och andra ljud från din smartphone eller datorplatta på dina favorithögtalare - med bättre ljudkvalitet än från inbyggda högtalare.

Valmöjligheter
Du kan använda nästan vilka nätanslutna högtalare som helst. Anslut Logitech Wireless Speaker Adapter för Bluetooth-ljudenheter till dina högtalare med en vanlig RCA-kabel eller 3,5 mm-uttag.

Innehåll:

Trådlös ljudströmmare
Nätadapter
RCA-ljudkabel (3,5 mm)
Bruksanvisning
Sony Xperia S - Titta, Filma, Spela, i Full HD





12-megapixelkamera
Är du reda för lite hårda kamerafakta? Vad sägs om 12 megapixlar? 3D sweep panorama, kamera på framsidan (1,3 MP 720p) och videoinspelning i HD (1080p). Bildsensorn Sony Exmor R™ för mobiler. 16x digital zoom. Vi kan fortsätta hur länge som helst.

PlayStation™-certifierad
Kliar det i fingrarna? På Android Market™ hittar du hundratals PlayStation®-titlar. De är särskilt optimerade för denna PlayStation®-certifierade smartphone och skapade utifrån den spelexpertis som finns hos Sony Computer Entertainment. Nya spel lanseras varje vecka så du behöver aldrig ha tråkigt.

Underhållning förtjusande snabbt
Varför vänta på underhållningen? Starta kameran. Ta några bilder och spara de bästa på ett ögonblick. 1,5 GHz-processorn med två kärnor arbetar snabbt som blixten. Hämta och spela spel, surfa på webben och titta på videor i stället för att titta på när de buffras.

4,3 tums HD Reality Display-skärm med Mobile BRAVIA® Engine
Förbättrad kontrast. Rikare färger. Mindre bildbrus. Reality Display med Mobile BRAVIA® Engine gör den superbreda 4,3 tum stora bakgrundsbelysta LED-skärmen tydlig och skarp. Och den minskade ljusreflektionen gör att bilden är skarp även utomhus.

Börjar det bli mörkt?
Är solen på väg upp eller ner? Eller har du en kass gammal lampa som enda ljuskälla? Med Sonys CMOS-sensor Exmor R™ kan du ta foton och videoklipp av hög kvalitet, även under dåliga ljusförhållanden.

Tydliga videosamtal i HD
Prata på. Tydligare än någonsin. Xperia™ S har en kamera på framsidan med 720p som ger en skarp och tydlig bild även om du rör på dig. Den är perfekt för videosamtal med Google Talk™ eller Skype™*.

Med Android
Se till att du alltid har den senaste versionen av Android installerad. Xperia™ S lanseras med Android™-plattformen 2.3 (Gingerbread) och kommer att uppgraderas till Android™-plattformen 4.0 (Ice Cream Sandwich) under andra kvartalet 2012.

Anslut till tv:n via HDMI
Anslut Xperia™ S till tv:n och kura ihop dig i soffan. Använd telefonens HDMI-uttag för att visa upp bilder och videoklipp från telefonen på tv-skärmen med hjälp av tv:ns fjärrkontroll.

Sonys underhållningsnätverk
10 miljoner låtar. Tusentals filmer. Från alla större musikbolag och filmstudior. Få all underhållning i Xperia™ S-mobilen via tjänsterna Video Unlimited och Music Unlimited i Sonys underhållningsnätverk

Du väljer - Android Market™
På väg ut? Vill du se vad som är på gång? Eller bara ta det lugnt? Hämta vilket program du vill från Android Market™ och anpassa din Xperia™ S så att den blir helt och hållet din.

Facebook i Xperia™
Visa, dela, gilla och kommentera låtar och foton på Facebook™ direkt från musikspelaren eller galleriet. Dela och rekommendera appar du gillar och gilla musiken du älskar. Till och med direkt från FM-radion. Kolla in vad vännerna rekommenderar via musik- och videoappen.

Bättre kontroll över media
Få bättre kontroll över hur mediefiler överförs och lagras. Välj MTP-läge när du överför filer om du vill minska risken för dataförvanskning eller välj MSC-läge om du vill få bättre kontroll över datalagringen