7 mars 2011

Nyhet! Apple Air Port Express






Enheten sätts i ett vägguttag vid stereon och en kabel dras till stereon (exempelvis 3,5mm tele - 2*RCA).
Ipad, Iphone etc har programvara för att hitta airport expressen i nätverket och skicka ljudet dit från de flesta appar. Appar för internetradio typ SR, Bandit Rock mfl fungerar utmärkt. Naturligtvis fungerar även Spotify kanon. I dagsläget kan endast en airport express användas samtidigt från dessa enheter.

Itunes känner också av om det finns några airport express i nätverket. Ljudet kan köras ut via datorns ljudutgång och till en eller flera airport express samtidigt.

Det finns en programvara som heter Airfoil som kan köpas på internet. Med denna kan ljudet från PC´n köras till en eller flera airport express samtidigt. Fungerar bla med Spotify.

Kul pryl!
Premiär för TV4 HD i marknätet och hos Boxer

Idag, den 3 mars börjar TV4 HD att sända i det digitala marknätet och hos Boxer. Därmed sänder alla de fem stora svenska TV-kanalerna även sina HD-kanaler i marknätet.
– Nu när de fem stora svenska kanalerna sänder HDTV tror vi på ett större genombrott för det nya bildformatet, säger Crister Fritzson, VD Boxer.
SVT1 HD och SVT2 HD började sända den 1 november 2009, Kanal 5 HD började den 1 februari och TV3 HD den 1 mars. Precis som de andra stora kanalerna, är TV4 HD en parallellsändning av den vanliga TV4-kanalen, med programmen i högupplöst format. TV4HD ingår i tillvalspaketet Boxer HD.

6 mars 2011

Panasonic Nyheter


Panasonic lanserar idag sina TV-modeller för 2011. Årets utbud är bredare än vanligt och består av plasma- och LED LCD-modeller i 3D och 2D. 2010 var 3D den största nyheten i TV-branschen, den trenden kommer att hålla i sig och öka under 2011 vilket också syns i Panasonics line-up för 2011 där 3D är integrerat i merparten av de nya modellerna.




Den prisbelönta NeoPlasma-teknologin och Panasonics IPS Alpha paneler för LCD har gjort årets Viera-sortiment vassare. Tillsammans med VIERA Connect, en ny molnbaserad internettjänst, kan Panasonic erbjuda sina kunder en bredare TV-underhållning, utvecklade nätverksfunktioner och en slimmad design.

- Vi är väldigt nöjda med årets line-up, säger Mithra Pakdaman, Produktchef för VIERA, Panasonic. Aldrig tidigare har vi kunnat erbjuda ett så stort utbud av Full HD 3D tv-apparater som idag, oavsett om det handlar om Plasma eller LED/LCD.





3D NeoPlasma: VT30, GT30, ST32
Panasonics NeoPlasma-modeller passar extremt bra för 3D, utrustade med 600Hz och en responstid på 0,001ms följer bilden minsta rörelse utan fördröjning. 3D-visningen förbättras också av en helt ny och snabbreagerande fosfor som minskar dubbelkonturer (crosstalk).

Panasonics 3D-glasögon med Active Shutter-teknologi synkroniserar med NeoPlasma-modellerna som tack vare Full HD-upplösning och tydlig separering av de två bilderna (en bild för respektive öga) ger bästa möjliga bildkvalitet i 3D.


Utmärkt svärta och detaljrikedom i mörka scener garanteras genom Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST32).
Kontrastförhållandet har vässats ytterligare genom High Contrast Filter Pro (VT30) och High Contrast Filter (GT30, ST32, G30).


3D LED LCD: DT30
Inom kort lanserar Panasonic LED LCD 3D-modeller med IPS Alpha-paneler. IPS Alpha paneler har en otroligt snabb responstid och är väldigt energisnåla. I de nya LCD-panelerna är dubbelkonturer nästintill obefintligt och de har en svärta som kan liknas med plasmapaneler, även när det handlar om Full HD 3D-bilder.



Genom den nya Advanced Pre-Charged Driving-teknologin, kan panelerna ladda upp bilder på 2ms, vilket är den snabbaste uppladdningen i hela branschen och dubbelt så snabbt jämfört med tidigare modeller.


Viera Connect
Utbyggnaden av bredband gör att marknaden för internet-TV (IPTV) expanderar över hela världen. Därför lanserar Panasonic en ny och förbättrad internettjänst i sina TV-apparater – Viera Connect. Viera Connect finns inbyggd i 23 av vårens nya Viera modeller, alltifrån 19 till 65 tum. Med nya VIERA Connect kan användaren njuta av sport, nyheter, interaktiva spel och annat innehåll genom några enkla tryck på fjärrkontrollen.



Med Viera Connect är det möjligt att kommunicera med sina vänner via Skype och Facebook. Inbyggt Wi-Fi och DLNA gör det möjligt att koppla upp sig mot trådlösa nätverk eller komma åt och spela upp material från datorn i din TV på ett enkelt sätt. Med funktionen Viera Image Viewer kan du plugga in ditt SD-kort direkt i TV:n för att titta på dina semesterbilder i 2D eller 3D. Du kan även spela in ditt favoritprogram eller film på ett SD-kort eller en USB HDD-recorder och spela upp i HD-format.
IPad 2


Ipad 2 har ny design, en ny snabbare processor, Apples A5-processor och två videokameror för videosamtal. Dessutom är nya Ipad 2 en tredjedel tunnare. I USA börjar Ipad 2 säljas den 11 mars och till Sverige kommer den 25 mars.

Nya Ipad 2 har en tunnare design och Apples nya processor A5 som enligt företaget själva ska vara lika strömsnål som föregångaren, men snabbare och utrustad med dubbla kärnor. Enligt Apple ska processorn jobba dubbelt så snabbt och grafiken gå upp till nio gånger snabbare. På framsidan sitter en videokamera och samma sak på baksidan och det här är givetvis för videosamtal med Apples egen teknik Facetime.




Jämfört med första Ipad så är designen lite ny. Kanterna är mer avrundade och när den förra Ipad var 13,3 millimeter tjock så är Ipad 2 istället 8,8 mm på tjockaste stället. Det är ungefär en halv millimeter tunnare än dagens Iphone 4. Nya Ipad 2 kommer i två färger, svart och vit och till skillnad från med Ipad så kommer vita Ipad direkt, samtidigt som den svarta. Apple tycks alltså ha löst problemet man dragits med vad gäller den vita Iphone som fortfarande inte släppts till kunder. Apple har även två modeller av Ipad, en som fungerar med amerikanska AT&T och en med konkurrenten Verizons nät. Detta berör dock inte oss i Sverige.


Snabbare än tidigare

Ipad 2 har samma batteritider som föregångaren och Apple själva pratar om 10 timmars batteritid och en månads standby. Det finns både wlan-version och en med både 3G och wlan (ingen 4G alltså). De kommer båda två i tre versioner med olika lagringskapacitet och det är i 16, 32 och 64 GB. Priset i USA blir 499 dollar för den billigaste med wlan och 16 GB lagringsutrymme till 829 dollar för den med wlan, 3G och 64 GB. En mycket snabb överslagsräkning ger att svenska priser kan hamna motsvarande mellan 4000 och 7000 kronor och för Ipad säljs ju inte på samma sätt som Iphone med subventioner och inkluderade mobilabonnemang.



Hdmi-ut och ett tunnare fodral
Tittar man närmare på de övriga nya funktionerna som Ipad 2 har hittar man hdmi-ut som gör att man kan ansluta den till en tv med hdmi och just en sådan anslutning ska finnas som en typ av adapter och då kan man titta samtidigt som man laddar sin Ipad 2. Adaptern ska kosta 39 dollar extra. Bland andra tillbehör nämner Steve Jobs ett nytt skydd och istället för at dölja Ipad 2 i ett fodral har Apple gjort ett skydd som enbart skyddar skärmen. Det lägger sig rätt med hjälp av magneter och genom att vika det på olika sätt blir det både ett skydd och ett ställ för att hålla Ipad i olika vinklar.





Kamerorna i Ipad 2 kan anävnds, förutom till att ta vanliga bilder och film även i appar och några sådana följer med. Photo Booth låter dig lägga på effekter på bilder du tar och Facetime tillåter videosamtal till andra Apple-enheter med samma teknik. Uppdateringen till iOS 4.3 för Ipad, Iphone och Ipod Touch kommer släppas den 11 mars. Flera Appletillverkade appar ska gå att köpa till Ipad 2 och en version av Imovie för filmredigering och en version av garageband för att göra musik ska båda finnas tillgängliga att köpa. Imovie finns redan för Iphone 4 och redigerar de filmklipp du tar med den telefonen och med Garageband tycks du få många möjligheter att göra musik med färdiginspelade takter och rätt så enkelt skapande.

Nytt iOS till Iphone och andra den 11 mars
Bland nyheterna i själva programvaran finns iOS 4.3 som ger bland annat betydligt snabbare webbsurfning i Safari och möjligheten att komma åt innehållet i Itunes på datorn hemma direkt via wlan. Man får även möjlighet att välja om knappen på sidan av Ipad ska vara för skärmlås eller försätta Ipad i tyst läge. Funktionen för att dela ut mobilt internet i form av ett eget wlan i iOS 4.3 kommer dock bara att fungera på Iphone 4. Inte Ipad, som däremot ju kan dra nytta av uppkopplingen från en Iphone 4 på det sättet.

Steve Jobs var på plats
Det var lite överraskande Steve Jobs som presenterade på scen och han möttes av stående ovationer och kommenterade saken med att han, trots att han egentligen är sjukledig inte ville missa det här tillfället. Innan lanseringen så talades det om att Ipad skulle få endast en lätt uppdatering och att det är först i nästa version som kommer senare som de stora förändringarna sker. Innan själva lanseringen berättade Steve Jobs ikväll bland annat att Apple nyligen sålt sin hundra miljonte Iphone och att man sålt 15 miljoner Ipads under 2010 då Ipad lanserades först en bit in på det året. Steve nämnde också att antalet anpassade Ipad-appar nu stigit till 65 000 stycken.