4 okt. 2011

Så blir Apples nya supermobil(er)



Idag ska Apple ”prata Iphone”.
Företaget kan presentera två nya telefoner vid ett event i Kalifornien, USA.
Så bra blir mobilerna alla väntat på.

Efter över ett års väntan – i morgon presenterar Apple en ny Iphone. Eller blir det två? Ryktena och förväntningarna inför Apples event är större än någonsin. Många hävdar att företaget presenterar två nya mobiler – en Iphone 5 som ska konkurrera med telefoner som Samsung Galaxy S II och en uppdaterad Iphone 4 riktad mot tillväxtmarknader som Kina.
Men trots att det är nära ett dygn tills prylen, eller prylarna, presenteras vet få vad som kommer att visas i morgon.

”Stämmer med 98 procents säkerhet”
Enligt ett flertal initierade tekniksajter talar det mesta för att Apple släpper en Iphone 5, utrustad med en supersnabb A5-processor, större lagringsutrymme, en åtta megapixels kamera och större skärm.
En tysk sajt har dessutom byggt en prototyp (som går att se på bilden ovan) som de hävdar stämmer med den riktiga mobilen med 98 procents säkerhet. Om de har rätt skiljer sig Iphone 5 rejält från föregångaren – åtminstone när det kommer till designen.

”Släpper bara Iphone 4s”
Samtidigt har rykten dykt upp som kan visa att Apple nöjer sig med att släppa en ”Iphone 4s”. Apple Insider hänvisar till en miss i Itunes som ”avslöjar” en budgetmobil från Apple. Gizmodo har även publicerat en bild, på vad de påstår är, en ”Iphone 4s” från Apples fabrik Foxconn.
Presentation börjar 19:00, svensk tid, i morgon. Håll utkik på Prisjakt Pryl för en rapport om hur Apples nya mobil(er) ser ut.

Så blir Iphone 5 – enligt ryktet:
– En A5-processor
– En utvecklad antenn
– Mer RAM-minne, troligtvis 1GB
– Bättre kamera, troligtvis på 8 megapixlar
– En så kallad edge-to-edge skärm på 3,7 till 4 tum.
Källa: ibtimes.com