8 maj 2013

TX-P55VT60 NeoPlasmaskärm


Komplett toppmodell med full nätverksuppkoppling

En kombination av Panasonics unika fosfor- och drivteknologier ger utmärkt återgivning av sekvenser med mycket rörelser. Sub-field drive-kontroll med ljuspulser på 1/3000 sek skapar tydliga, klara skärmrörelser och minimalt med eftereffekter. Perfekt när du ser på sport eller snabba actionscener.

Tack vare förbättrad ljuskontroll har man lyckats åstadkomma en ännu djupare svärta, samtidigt som skuggartefakterna reducerats till ett minimum. Mörka nyanser återges med hög detaljupplösning, även i väl upplysta vardagsrum.

Portalens skärmmeny leder dig vidare till massor av underhållning vid sidan av TV-kanalerna, inklusive internet, hyrfilmer och bilder. Du får full tillgång till alltihop i samma stund du sätter igång TV-skärmen (förutsätter trådlöst nätverk).

Genom att säga ett lösenord i mikrofonen på touchfjärren eller din smartphone läser en röst det som står på skärmen. Det är som att styra TV'n genom att tala till den. Det går också att få hjälp av en röstguide-funktion. För att kunna styra TV'n med en smartphone måste appen "VIERA remote 2" laddas ner (förutsätter trådlöst nätverk med internetuppkoppling).

De smala sidohögtalarna förstärker surround-effekten och den verklighetstrogna ljudåtergivningen


Bild: Samsung Galaxy S3 Mini

Samsung Galaxy S4 Mini till sommar

Galaxy S4 Mini kan snart släppas
Samsung kan lansera en Galaxy S4 Mini i slutet på maj eller början av juni. Än finns ingen officiell bekräftelse på att så blir fallet, men webbsajten TechTastic har grävt fram referenser till ett antal nya telefoner på Samsungs hemsida. Dessa är GT-I9190 och GT-I9195, båda tänkbara efterföljare till Galaxy S3 Mini som heter GT-I8190. När det gäller specifikationerna kan man bara gissa.
Enligt tidigare uppgifter ska det röra sig om en 4,3-tumsskärm med upplösningen 960 x 540, en fyrkärnig processor och kamera på 8 megapixel. Det är en trevlig uppgradering i jämförelse med hårdvaran i Galaxy S3 Mini, som har en skärmupplösning på 480 x 800, kamera på 5 megapixel och dubbelkärnig processor.
Det har även pratats om att en av de båda nya modellerna ska få stöd för dubbla SIM-kort, men med tanke på hur ofta sådana telefoner når Sverige så ska vi nog inte räkna med att stödet hittar hit. Operativsystemet som används är Android 4.2.2 med Samsungs egna TouchWiz-gränssnitt och ännu vet man inte lanseringsdatum, färgalternativ eller prisuppgift. Bara att hålla tummarna.

Den 21 maj visar Microsoft nästa Xbox


Den 21 maj visar Microsoft nästa Xbox

Den 21 maj visar Microsoft nästa Xbox
Äntligen har Microsoft satt ett officiellt datum för att presentera nästa generations Xbox-konsol. Efter att Sony haft sin visning av Playstation 4 är det nog många som vill veta om Redmond-företaget kan erbjuda en konsol som matchar rent hårdvarumässigt och den 21 får vi reda på vad som kommer senare i år.
Den som vill följa det hela kan göra det via exempelvis Xbox Live, Xbox.com och Spike TV. Kl 19.00 svensk tid går presentationen av stapeln och vill man titta utanför USA eller Kanada så måste man få via proxyservrar. Exakt vad vi kommer att få se är oklart men förhoppningsvis går man steget längre än Sony och faktiskt visar en konsol.
Larry "Major Nelson" Hryb har sagt att det är “the beginning of a new generation of games, TV and entertainment” och lovar att visa upp alla storspel som släpps samtidigt med den kommande konsolen. Uppvisningarna av spelen sker 19 dagar senare på E3-mässan som går av stapeln i Los Angeles.

Experterna: HTC One bättre än...

Den hajpade Samsung Galaxy S4 finns nu ute till försäljningen.
Men lever den upp till förväntningarna?
Inte enligt experterna.
De allra flesta tycker att HTC One är bättre.

Efter en lång väntan finns Samsung Galaxy S4 ute på marknaden.
Den har fått övervägande bra recensioner, men jämfört med HTC One står den sig slätt. Det tycker i alla fall samtliga experter som pocketnow.com låtit jämföra de båda telefonerna. Åtta personer fick jämföra de båda, och alla åtta valde HTC One.
”Om Samsung Galaxy S4 och HTC One var de enda två telefonerna som fanns tillgängliga på jorden skulle jag definitivt välja HTC One” skriver Adam Lein.
Utvecklas för lite
Anton D Nagy stör sig mest på den bristande utvecklingen av telefonens design:
”Visserligen är kameran kanske bättre på vissa sätt än den som finns i HTC One, men Samsung brydde sig inte om att göra några större förändringar i sin design” skriver han, och fortsätter:
”Det är nödvändigtvis inte en dålig sak, men är en väldigt avgörande sak för mig eftersom jag har sett i stort sett samma saker på alla Samsung-telefoner sedan Galaxy SIII”.
Brandon Miniman är helt övertygad:
”Jag säger det till alla: HTC One är den bästa smartphone som jag har använt, och jag har använt dem alla.”

Nokia Lumia Tablets släpps i maj?

Obekräftat rykte talar om Nokia-tablet med Windows
Nokia planerar att lansera en tablet med Windows och döper den, kanske föga förvånande, till Nokia Lumia Tablet. Uppgifterna kommer från webbsajten GSMInsider som även publicerar vad de tror är de slutgiltiga specifikationerna för Lumia Tablet. Notera att inget är officiellt och allt ska tas med en stor nypa salt.
Med det sagt kan nämnas att specifikationerna pekar på en okänd processor på 1 GHz, internminne på 1 GB, skärmen är på 10.1 tum med upplösningen 1 366 x 768. Vikten stannar på 676 gram och måtten som anges är 256.6 x 175.3 x 9.7 millimeter. Med denna information i åtanke är det mest troligt att Nokia valt Windows RT och inte Windows 8.
Man kan bara spekulera vilt om vilken processor som Nokia kan tänkas välja, men en Qualcomm Snapdragon skulle nog inte komma som en överraskning. Internminnet och skärmupplösningen är lite heller likt något vi tror på i en premiumtablet för 2013/2014. Om det här blir en RT-tablet - får vi se en Pro-modell innan årsskiftet?

Samsung NX2000 är officiell

Ny kompaktdigital med stor kamerasensor
Samsung NX2000 är en liten digitalkamera med bytbar optik och stor kamerasensor. Som en direkt efterträdare till NX1000 bjuder Samsung på ny design och den förbättrade bildprocessorn DRIMe IV, som ska ge minskat bildbrus och naturligare färgåtergivning.
Den faktiska storleken på kameran är med objektivet större än en vanlig kompaktkamera, men har istället ett antal klara fördelar som ska väga upp för den saken. Kamerasensorn på 20,4 megapixel kan exempelvis via optiken ta emot och använda mer ljus än de små konkurrenterna.
Standardobjektivet har brännvidden 20-50 millimeter och en bländare på f/3.5-5.6. Totalt finns 12 olika objektiv att välja mellan, från fasta till större zoomar. Den som vill ha ett så snabbt och skarpt objektiv som möjligt bör titta på fast optik som inte kan zooma.
Vidare om NX2000 kan nämnas att kameran stöder ISO 100-25 600, har en stor 3,7-tumsskärm och inbyggt WiFi. Slutaren klarar 1/4 000s och man kan ställa in kameran att fotografera i flera olika artistiska lägen. För snabbare bilddelning kan man även använda NFC.
Cirkapriset för Samsung NX2000 med ett standardobjektiv är 6 500 kronor och kameran hittar man i butikerna till sommaren. Med på köpet får man även Adobe Lightroom 4 vilket är en snygg gest från Samsung.

Sony Handycam HDR-GW66VE för tuffa miljöer

Tålig videokamera byggd för att klara stötar och vatten
Sony Handycam HDR-GW66VE är en videokamera för de lite tuffare stunderna när en stöttålig och vattentät konstruktion behövs. Perfekt för turerna i skidbacken eller på stranden med tätning för att användas ned till tio meters djup och fall på upp till 1,5 meter. Det här är inte den tåligare kameran på marknaden, men den ska klara mer än de flesta vanliga modellerna idag.
För bästa möjliga bildkvalitet har Sony valt att använda G-optik tillsammans med bildprocessorn Exmor R och det ger video med upplösningar upp till 1 920 x 1 080 i 50p. Inspelningarna kan sparas som AVCHD för kvalitet eller MP4 om man vill ha mindre filer. SteadyShot Active Mode stabiliserar så att du slipper skakoskärpa i dåligt ljus eller när kameran har zoomat in långt.
Zoomomfånget stannar på 30-280 millimeter och bländaren är f/1.8-3.4. Vanligt rekommenderas en bländare på f/2.8 eller mer för så bra bildkvalitet som möjligt då resultatet annars kan bli lidande med inte fullt så skarpa bilder som annars är möjligt. Skärmen på HDR-GW66VE är en 3-tumsvariant med 460 000 bildpunkter. Den som vill titta närmare på videokameran kan göra det när den släpps under juni månad.

Outlook.com har nu tagit över för Hotmail

Nu finns bara Outlook.com
Microsoft har nu flyttat alla sina användare från Hotmail till nya Outlook.com och därmed flyttat 400 miljoner konton till nya, kraftfullare servrar. Som flest hade Hotmail runt 300 miljoner konton men efter annonseringen i juli 2012 om nya Outlook så har alltså ett stort antal användare flyttat över till Microsofts tjänst. Bara sen februari i år har 60 miljoner nya användare registrerats enligt Redmond-företaget och totalt ska 150 petabytes (!) med data ha flyttat över de sex gångna veckorna.
För att fira att flytten nu är klar har man även lagt in två nya funktioner som båda är efterlängtade. Den första är ”SMTP Send” som tillåter användarna att skicka meddelanden från e-postadresser som inte är direkt anslutna till Outlook.com. Den andra funktionen är en förbättrad integrering av Skydrive direkt i Outlook-gränssnittet. Perfekt för alla som har många dokument och bilder sparade i molnet och vill kunna dela med sig av dem utan att krångla med onödiga menyer.
SMTP Send ska fungera omedelbart oavsett var man befinner sig men Skydrive-integreringen kan dröja något på vissa specifika marknader. Bara att logga in och testa – fungerar det redan nu i Sverige?

Ny lågpris-operatör från Tre



Hallon: Ny lågpris-operatör från Tre

Nya mobiloperatören Hallon skippar fakturor, bindningstid och aktiveringsavgifter. Istället tecknar kunderna en abonnemangsprenumeration med fast pris. – Tanken med Hallon är det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för kunden, säger Niklas Wilhelmsson, ansvarig för Hallon.
På måndagen lanserade operatören Tre ett nytt lågprismärke med namnet Hallon. Hallon, som använder 3:s mobilnät, har ett koncept som skiljer sig en hel del från traditionella abonnemangsmodeller.
Bland annat har man skalat bort bindningstid, fakturor och kreditkontroller och istället infört ett upplägg där kunderna tecknar en slags prenumeration med ett fast pris som betalas varje månad.
I nuläget har Hallon abonnemangen Stor och Liten. Stor-abonnemanget - som kostar 249 kronor per månad - innefattar ett obegränsat antal fria samtal, SMS/MMS, samt surf i 3G-hastighet. I abonnemanget ingår också en datamängd på 5 gigabyte i månaden.
Billigare abonnemanget Liten - med en kostnad på 99 kronor månad - ger kunden 60 stycken fria samtal, 5 000 SMS/MMS, samt en datamängd på 0,5 gigabyte. De kunder som inte vill teckna ett abonnemang där pengar dras automatiskt från kontokortet, kan istället köpa Stor- och Liten-abonnemangen som kontaktkort, vilka sedan gäller en månad i taget.
För mobil.se berättar Niklas Wilhelmsson, ansvarig för Hallon, att själva idéen till den nya mobiloperatören föddes när man ringade in de saker som kunderna ogillade mest med sina abonnemang. I en kundundersökning dök bland annat bindningstider, faktura varje månad och aktiveringsuppgifter upp som stora irritationskällor. - Vårt dna ska vara att ifrågasätta konventioner inom telekom. Vi har tagit bort fakturor, kreditkontroller, bindningstider med mera - sådana saker som irriterar folk mest, säger Niklas Wilhelmsson.
Är ungdomar er främsta målgrupp? 
– Nej. Vi är operatören för alla. Vanliga människor som vill förenkla sin vardag, helt enkelt. Vi riktar oss inte bara mot ungdomar utan det ska vara lika enkelt för alla, säger Niklas Wilhelmsson.
Namnet Hallon får mig knappast att tänka på en mobiloperatör. 
– Nä, det förstår jag. Vi ville göra det lite annorlunda, och ha ett namn som för tankarna till något är mänskligt och varmt istället för något inom telekom. För många representerar Hallon sommar och värme, säger Niklas Wilhelmsson.
Vad händer när man har surfat upp datamängden som ingår för en månad? 
– Om du har ett abonnemang blockeras du från att surfa vidare men kan enkelt köpa till mer data om du vill. Samma sak gäller kontantkorten, men där kan man även välja att göra en extra påfyllnad med 60 kr så kan man använda pengarna till extra data och samtal om man hellre vill det. För max 18kr/dag får man fri data i högsta hastighet med kontantkort. 
Ni säljer inga telefoner utan bara abonnemang. Hur kommer det sig?
– Det finns andra aktörer som säljer telefoner, exempelvis Netonnet. Låt dem som är bra på att sälja hårdvara göra det, så fokuserar vi på att sälja en fantastiskt bra och enkel tjänst.
Ni är inte de enda som skippar uppsägningstiden. Vi har tidigare sett Comviq ta bort det från sitt Fastpris-abonnemang. Tror du att fler i branschen kommer att hänga på?
– Både ja och nej. När det gäller Comviq visar det sig att man egentligen inte tagit bort uppsägningstiden fullt ut om man till exempel köper en mobil. Hävdar man att man tagit bort uppsägningstiden ska man göra ordentligt, säger Niklas Wilhelmsson. 
I en kommentar till mobil.se säger Comvig att man inte känner igen sig i den bild som målas upp av Hallon.
– Den 26 mars var Comviq först på svenska mobilmarknaden att helt ta bort uppsägningtiden för abonnemanget Fastpris.  Vi har dessutom ingen bindningstid på vårt Fastprisabonnemang om man tecknar det utan att välja till en telefon, Oliver Carrà, presschef för Comviq.

.