5 sep. 2012


Hörlurar från Sony designade för en modern ljudupplevelse
Premiumserien MDR-1 har utvecklats tillsammans med Sony Music Entertainment



·         Ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment
·         Bekväma i långa perioder (MDR-1R)
·         Trådlös underhållning för musikälskaren (MDR-1RBT)
·         Avancerad brusreducering för ostörda musikstunder (MDR-1RNC)

Ljudkvalitet, passform och design samverkar i den nya serien förstklassiga hörlurar från Sony – MDR-1.

Ett unikt samarbete
Serien MDR-1 är resultatet av ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment och är höjdpunkten på över femtio år av innovativ design från Sony. MDR-1 finns tillgänglig i standard-, digital brusreducering- och trådlösa Bluetooth ®-modeller. De nya hörlurarna har en sluten design för maximal ljudisolering och exceptionell basrespons.

Hörlurarna har skapats tillsammans med ledande namn inom musikindustrin, vars känsla för trender direkt har påverkat utformningen av MDR-1. Det är ett unikt samarbete med Sony Music-artister: sångerskan och låtskrivaren Katy B och dubstep-gruppen Magnetic Man. De utvärderade lurarna tillsammans med mastering ingenjören Naweed Ahmed på Whitfield Mastering, en av Londons äldsta, mest etablerade och respekterade musikstudios.

Artister och ingenjörer har samarbetat för att identifiera den kritiska 30-40Hz subbasregionen som är signifikativ för dagens musikstilar. Resultatet ledde till en förstärkt Beat Response Control-design. Luftventilerna på baksidan av varje drivenhet har gjorts större för bättre luftflöde vid  låga frekvenser. De större ventilerna frigör membranets rörelse, framför allt i basens frekvensområden. Det skapar en snabbare, mer rytmisk lågfrekvensrespons med förbättrad utjämningsteknik– ett måste för musikälskare som uppskattar bra bas.
MDR-1R: Stabil och lätt standardmodell
Standardmodellen MDR-1R har ett speciellt utvecklat 40mm Liquid Crystal Polymer Film-membran. Den innovativa konstruktionen ger stabilitet och lätthet för en balanserad och exakt återgivning av dagens musik med tydlig sång och ofta något komprimerat ljud.

MDR-1R kommer också med en specialutvecklad HD-drivenhet som säkerställer extremt bred och detaljerad ljudåtergivning från 4Hz till 80kHz – en perfekt match för dagens högkvalitativa musikkällor. De högkvalitativa membranen och lätta talspolen säkerställer en snabb återgivning för klara och kraftfulla låga toner och förstärkta höga toner.

Njut av musiken länge
Hög komfort även under långa perioder garanteras genom tryckavlastande kuddar. De ger en stödjande känsla samt en mycket effektiv akustisk tätning, som ytterligare stärker hörlurarnas kraftfulla subbasåtergivning. Det finns också en unik upphängningskonstruktion som placerar hörlurarnas vinkel inåt för den perfekta stabila passformen och komforten.

Varje detalj i MDR-1R har utformats för en tillfredsställande och oavbruten musikupplevelse. Mjuka silikonringar håller ihop hörlurens huvudband med hörselkåporna. Det sållar mekaniskt oljud för en lugn och detaljerad musikupplevelse utan skrammel.
Mindre sladdtrassel
Med en känsla för detaljer har Sony utvecklat en ny kabel med en innovativ design. Med små räfflor på ytan minskar friktionen mellan kabelns ytor och därmed även frustrerande trassel.
MDR-1RBT: Trådlösa hörlurar
MDR-1RBT har samma innovativa teknik för ljudbearbetning och lever upp till standarden hos musikälskare som kräver kristallklart ljud utan sladdar. Hörlurarna kan enkelt kopplas ihop med smartphones eller andra Bluetooth ®-aktiverade enheter och erbjuder 30 timmars batteritid mellan laddningarna.

Funktionen One-touch * gör det enkelt att njuta av musik och bilder i ett urval NFC-aktiverade enheter från Sony. Med ett knapptryck kan användaren upprätta en trådlös anslutning mellan enheter, utan varken Bluetooth eller Wi-Fi.

När användaren lyssnar på Music Unlimited via högtalarna i sin Xperia ™ T eller Xperia ™ V smartphone, är det enkelt att rikta telefonen mot MDR-1RBT för att fortsätta att lyssna i hörlurar utan avbrott.

MDR-1RNC: Kraftfull brusreducering
Med helautomatisk digital brusreducerings-AI (Artificial Intelligence) lanseras nu även MDR-1RNC, för en ännu kraftfullare musikupplevelse. Dubbla digitala brussensorer, både i och utanför hörselkåporna – kombineras med två digitala brusreducerande mjukvarumotorer. Kombinationen reducerar 99,7 procent av omgivande ljud.

En generös batteritid på 22 timmar gör MDR-1RNC perfekt för långa resor eller för den som vill fördjupa sig i rent ljud utan att bli störd – hemma eller på kontoret.
Kvalitetsstärkande teknik
Tekniken S-Master Digital Amplifier garanterar extremt detaljerad återgivning i MDR-1RBT och MDR-1RNC. Dessutom förbättras frekvensresponsen med tungt komprimerade ljudkällor, i båda modellerna, tack vare  Sonys Digital Sound Enhancement Engine.
* Funktionen One-touch från Sony innehåller Near Field Communication (NFC) teknologi. 
* Near Field Communication (NFC) Forum är en icke-vinstdrivande branschförening som främjar användandet av NFC.

Cirkapriser och tillgänglighet
Modellerna MDR-1R (standard), MDR-1RBT (Bluetooth ®) och MDR-1RNC (brusreducerande)  finns tillgängliga i handeln från och med början av oktober.

MDR-1R:              2 100 kr
MDR-1RBT:           3 000 kr
MDR-1RNC:           3 500 kr




Möt framtidens bioljud
4K upplösning och 9.2 surroundljud med hemmabioförstärkaren STR-DA5800ES


·         Se filmer med 9.2 kanaligt surroundljud och 4K bildupplösning
·         Ljudinställningar för storbilds-tv, konsertljudsakustik m.m.
·         Höghastighetsomkoppling mellan nio HDMI®-ingångar, stöd för uppspelning i flera rum och högupplösta filer

En spännande upplevelse
Den nya AV-receivern för hemmabiosystemet, STR-DA5800ES, ger tittaren framtidens filmupplevelse. Med en bildupplösning på 4K blir filmer fyra gånger mer detaljrika än vid full HD. Filmkvällar kommer aldrig vara sig lika igen tack vare 9.2 kanaligt surroundljud, som skapats med hjälp av den senaste ljudinnovationen från Sony.

Skräddarsy ljudet efter film och musik
STR-DA5800ES är en flerkanalig förstärkare med 9.2 surroundljud som kan driva en 5.1-anläggning och utöver det även front- och surroundbakhögtalare, vilket skapar en komplett ljudbild. Användaren får upplevelsen av att vara i filmens centrum och hör alla detaljer – från viskningar till explosioner.

Förstärkaren tillåter även användaren att optimera ljudet efter val av underhållning. Virtual Front High simulerar höga fronthögtalare vilket ger ljudeffekter i vertikal riktning, även om en sådan högtalare inte är installerad. Förstärkaren kan även anpassa ljudbildens höjd i användarens vardagsrum med Movie Height för att bättre återspegla det som sker på tv-skärmen även om centerhögtalaren är placerad under skärmen. Med läget Concert Hall återskapas akustiken från världskända konserthallar som Philharmonic hall i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam och Musikverein i Vienna.

Hög bildkvalitet med 4K upplösning
Förstärkaren STR-DA5800 är skapad för att klara framtidens filmtittande. Filmer som inte är inspelade i 4K upplösning kan uppskalas för att visas med fyra gånger bättre detaljrikedom än full HD när den tillsluts en 4K tv eller projektor. Tittaren kommer kunna se färger och kontraster som aldrig tidigare skådats.

Som användaren vill ha det
Visa filmer i andra rum med hjälp av en dedikerad HDMI®-utgång. Om STR-DA5800ES är kopplad till hemmets lokala nätverk kan den strömma film och musik direkt från olika mediekällor: datorer, smartphones eller surfplattor. Nio HDMI®-ingångar gör det möjligt för användaren att se HD-underhållning från en mängd olika system som BluRay- och DVD-spelare, Playstation3 eller en digital tv-mottagare. USB-ingången gör det möjligt att att enkelt spela upp filer med hög upplösning och ljudkvalitet, som WAV eller FLAC 5.1ch. Dessa är giventvis även tillgängliga genom hemmets lokala nätverk.

– STR-DA5800ES levererar ett ljud som kan mäta sig med den detaljrikedom och inlevelse som 4K upplösningen ger tittaren. Modellen kombinerar Sonys senaste innovationer inom ljud, såväl konstruktion som delar, och skapar ett fantastiskt 9.2 surroundljud och alla de valmöjligheter förstärkaren har ger den användaren allt den behöver för att kunna skapa sig en egen hemmabio, berättar Andreas Ritterfeldt, Nordic Product Manager, Home Audio and Video på Sony.


Cirkapriser och tillgänglighet
STR-DA5800ES finns tillgänglig i handeln från och med början av november.

STR-DA5800ES:    26 000 kr

BRAVIA visar varje detalj
Naturtrogen bild med HX955 Full LED-tv från Sony



·         Skarp bild i både 2D och 3D tack vare X-Reality PRO
·         Tydlig skillnad mellan ljusa och mörka bilder med direkt LED-teknik
·         Surfa trådlöst och ta del av filmer, musik, appar och mycket mer

Sony lanserar KDL-HX955 som erbjuder tittaren underhållning med bästa bildkvalitet tack vare direkt LED-teknik och bildprocessorn X-Reality PRO.

Bilder med skarpt ljusSkarp bild från både mörka och ljusa bilder – HX955 ger en uppslukande tittarupplevelse som är ljus och tydlig. Se 2D och 3D på den unika direkt LED-skärmen med rika färger, hög kontrast och detaljerade rörelser, med en tunn, minimalistisk design. Det ger en verklighetstrogen bildkvalitet.

Skarp färgkontrast
Med direkt LED-bakgrundsbelysning höjs och sänks ljusstyrkan i bilden exakt där det behövs för bästa kontrast, dessutom förstärks ljusa respektive mörka bildområden. Det sparar energi och ger en högre kontrast än en traditionell kantbelyst LED panel.

Upptäck en verklighetstrogen tv-upplevelse HX955 gör tv-bilderna levande. Den har den innovativa bildprocessorn X-Reality PRO från Sony, för en verklighetstrogen tv-upplevelse. Skärmen är en 4x High Speed 
​​3D Panel för mjuka 3D-bilder med minimerad oskärpa och crosstalk. HX955 ger tittaren en spännande upplevelse – oavsett om det är en 3D-film eller ett stort idrottsevenemang.




Trådlöst internet för musik och filmerMed Sony Internet TV ser användaren på tv när det passar. HX955 har direkt tillgång till Sony Entertainment Network med inbyggd Wi-Fi. Det är en värld av filmer, miljontals låtar,  webbläsare och appar som Twitter ™, Facebook ®, YouTube ™, Skype ™ och mycket mer. Tråkiga hemmakvällar är ett minne blott.

Mjuka linjer, slimmad designHX955 har en lika snygg design som raffinerad bildkvalitet. Den har en minimalistisk design som inte tar över i vardagsrummet. Med det eleganta, runda stativet placeras tv:n på låga möbler för att få skärmen i perfekt höjd med en fast sexgraders vinkel. En kombination av stil och komfort.

- HX955 samlar våra senaste innovationer, såsom direkt LED-bakgrundsbelysning, för att ta bildkvaliteten till en helt ny nivå. Vi har utvecklat vårt sätt att underhållas hemma i soffan och efterfrågar allt ifrån videomaterial på webben. HX955 levererar detta med en bild som verkligen förhöjer tittarupplevelsen, säger Torbjörn Sjöving, TV Product Manager på Sony Nordic,

Cirkapriser och tillgänglighet
KDL-HX955 finns tillgänglig i handeln från och med december.

KDL-55HX955       30 000 kr
KDL-65HX955       50 000 kr