12 dec. 2013

Nyheter

Spotify gratis även mobilt

Spotify Free även för mobila enheter. Dessutom finns Led Zeppelin nu i katalogen.


Tidigare fanns det tre abonnemang; Free, Unlimited och Premium. Nu har man rensat upp i floran och det finns bara gratis- och betalabonnemang. För gratisanvändarna innebär det att man nu inte längre behöver sitta vid datorn för att lyssna på musiken.
iPad-Playlist_Club 900
På mobilen kan man skapa eller lyssna på spellistor eller enskilda artister med shuffle play. På surfplattan kan man dessutom lyssna på vilken enstaka låt man vill.
Det är bara att ladda ner appen för iOS eller Android
Spotify Comparison Chart 460
Vill man även slippa reklamavbrott, få bättre ljudkvalitet samt ha möjlighet att lyssna offline behöver man fortfarande Spotify Premium som kostar 99 kronor i månaden.
LZ Artist Page Still
Man tillkännagav även att ytterligare ett hål i katalogen har täppts till. Led Zeppelin följer efter Metallica och släpper hela sin produktion för gratis lyssning. Från och med idag finns de två första plattorna tillgängliga och sedan släpper man ett album till om dagen tills allt finns släppt den 15 december.
Spotify lanserar även tjänsten i 20 nya länder vilket innebär att man nu finns i 55 länder.

Nyheter

iTunes Match lanserat i Sverige

Med iTunes Match så lagras all din musik i iCloud, oavsett om du kopierat den från dina egna CD-skivor eller skaffat MP3-filerna från andra ställen. De matchas mot katalogen i iTunes Store och du kan sedan ladda ner eller strömma dem till alla dina enheter i 256 kbit/s kvalitet utan kopieringsskydd.
Så här aktiverar du iTunes Match:
Clipboard01
I iTunes väljer du ”Slå på iTunes-matchning” i Affär-menyn.
Clipboard04
iTunes jämför din musikkatalog med sin och sätter igång synkroniseringen.
cloud
I ditt bibliotek dyker det upp en molnsymbol för låtar som kan laddas ner.
ios
På dina iOS-enheter går du in under Inställningar > iTunes och App Store och slår på iTunes-matchning.
Du kan lagra upp till 25 000 låtar på upp till 10 enheter och det kostar 250 kronor om året.
Observera att om du har ett iTunes-konto i ett annat land än Sverige så bör du teckna abonnemanget på ett svenskt konto. Du kan nämligen inte byta mellan butikerna efter att du skaffat Match.
Här kan du läsa mer och se en video om hur det funkar: www.apple.com

Nyheter

Supersnabb fickrouter

Huawei lanserar en minimal batteridriven 4G-router med toppfart




Den nya routern beskrivs av Huawei som världens minsta mobila router med LTE Cat4. Det innebär alltså att den stöder en nedladdninghastighet på hela 150 Mbps.
Tack vare att den delar ut internetanslutningen med Wifi så har den en räckvidd på 100 meter och 11 enheter kan vara anslutna samtidigt. För bättre täckning har den också två antenner.
Routern kan styras med appen Mobile Control och kan även förses med SD-kort för att dela innehåll.
Routern E5372 släpps i två versioner med olika batterikapacitet och storlek:
1780 mAh, 130 gram, 99 x 62 x 14 mm
3500 mAh, 150 gram, 99 x 62 x 21 mm
Priserna börjar på 1 200 kronor.

9 dec. 2013

In-ear

Hörlurar från Supra

Supra kommer med det man kallar den nya generationens hörlurar



En överraskande tillverkare ligger bakom ett nytt hörlursprojekt. Det är det svenska Ljungskileföretaget Jenving Technology, som vi ju mest känner som tillverkare av prisärda kablar. All utveckling sker under filosofin ”No Nonsense” design.
Det handlar, säger man från Supra, om ny innovativ digital teknik och egenutvecklad ljuddesign som är anpassad för dagens smartphones. De nya lurarna är tillverkade i titan, kolfiber och kevlar. Först ut är modellen NiTRO In-ear headset som lanseras under kvartal 1 2014. Fler innovativa hörlurar lanseras under första och andra kvartalet 2014.
Trenden idag är att snittpriset för hörlurar ökar eftersom dagens tekniskt avancerade smartphones ställer högre krav på hörlurarna. ”Lägger man ut 800 – 2000 kronor för ett par hörlurar så vill man ha valuta för sina pengar och med Supra så får man garanterat det”, säger Anders Svensson, marknadschef på Supra.
Supra kommer även att erbjuda sina kunder individuellt anpassade hörlurar i en egen customserie för att uppnå en maximal ljudbild och perfekt passform till exempelvis yrkesfolk, jägare och musiker m.fl. En nyhet är även att konsumenten kan köpa Supras svensktillverkade hörlurskabel och ergonomiska öronproppar separat.