15 feb. 2012

Nyhet - Nätverks-/AirPlay-hifisystem






Sony CMT-G2NiP

Få omedelbar tillgång till Internetradio och strömma musik trådlöst från en dator.

Wi-Fi®/DLNA, USB-uppspelning, cd, kompatibel med iPod/iPhone (och iPhone-appen från Sony), FM-/AM-mottagare (RDS)

-Genomtänkt design som ger klart och tydligt ljud
-Lyssna på internetradio
-Strömma musik trådlöst från din dator

Funktioner:

Premiumljud - Äkta hifi-system med högklassiga högtalare och fyllig ljudkvalitet för rika bastoner och tydlig sång

Sofistikerad design - Lyxiga högtalare med pianofinish och frontpanel i aluminium

Gjorda för iPod/iPhone - Spela musik från din iPod eller iPhone via USB (kabel medföljer ej) - använd iPhone-appen från Sony som fjärrkontroll

Wi-Fi® och DLNA - Utforska musikinnehåll online med inbyggd Wi-Fi® och anslut trådlöst till ditt hemdatornätverk med DLNA

Party Streaming - Spela musik i hela huset - koppla ihop flera enheter i olika rum med DLNA och Party Streaming

USB/ljud in - Anslut andra musikenheter till din stereoanläggning via USB och anslut ljudingången till en tv, dator eller tv-spel

Skärm med tre rader - Fluorescerande, lättläst 3-radig display som visar tydlig nätverksinformation

FM/AM-radio - Utöka lyssningsutbudet med den inbyggda FM-/AM-mottagaren med RDS-funktion som visar kanalnamnet

AirPlay - Med Apples AirPlay-teknik kan musiken strömmas trådlöst från datorn eller direkt från din iPhone, iPad eller iPod touch.
Veckans Kampanj i Halmstad 7 dagar!





14 feb. 2012

Toshiba släpper ny ultrabook
Ny ultrabook från Toshiba – Satellite U840.



Ny ultrabook från Toshiba – Satellite U840.

Toshiba lanserar en ny ultrabook som anpassats för företag. Den nya modellen heter Satellite U840 och är tillverkad i aluminium. Under skalet sitter en processor från Intel och istället för ett vanligt grafikkort används den inbyggda grafikkretsen Intel HD 3000.

Trots att U840 är en ultrabook så har storleken inte prioriterats, modellen väger nämligen in på 1,59 kg med batteri och 19,9 mm går att mäta på det tjockaste stället. Dock kan nämnas att man får en hel del för både pengar och storlek då U840 är långt ifrån den sämsta ultrabooken som presenterats.

Skärmen är på 14 tum och har upplösningen 1 366 x 768. Processorn är en Intel Core i5-2467M på 1,6 GHz men kan tvingas upp i hela 2,3 GHz i ett turboläge. Det finns även 8 GB internminne av typen DDR3, alltså väl tilltaget även för framtida behov.

Hybridlagring och 6-cellsbatteri

Lagringslösningen består av en hybridvariant där Toshiba valt att kombinera en traditionell hårddisk med SSD-teknik. Den vanliga hårddisken är på 320 GB och SSD-disken på endast 16 GB. En billigare lösning än bara en stor SSD-disk och snabbare än bara en vanlig hårddisk.

Vidare kan nämnas att Satellite U840 har en nätverksport, stöd för WiFi/Bluetooth samt HDMI för den som vill ansluta till en datorskärm eller tv. Det finns även två 3,5mm-portar för ljud samt en minneskortsläsare. Två USB 2.0 och en USB 3.0 finns också tillgängliga.

Batteriet är en sexcellsvariant som enligt Toshiba ska klara åtta timmar under normalt bruk. Något pris här i Sverige finns ännu inte, men omvandlat från amerikanska dollar väntas datorn hamna kring 13 000 kr. Om den siffran håller sig till lanseringen återstår att se.
Apple TV 3 snart här?



Apple TV 3 kan snart bli verklighet – kanske redan till sommaren.

Mediacenter blir allt populärare och i de svenska hemmen har Apple TV 2 blivit en av mest använda alternativen på marknaden idag. Med ett attraktivt pris på under tusenlappen slår de hårt mot dyrare konkurrenter som Boxee Box och AC Ryan.

Dock är Apple TV 2 inte billigast och den begränsande hårdvaran gör att många börjar se sig om efter mer kompletta alternativ som exempelvis klarar video i 1080p – något som Apples mediacenter inte gör. Nu verkar det dock som att en uppgraderad modell kan vara på gång.

Inför lanseringen av Ipad 3, som väntas få en högupplöst retinaskärm, väntas Apple uppdatera innehållet på Itunes till 1080p. Att släppa ett mediacenter som stöder detta är för många en logisk väg att gå, speciellt då Iphone 4S kan spela in och strömma i den upplösningen via AirPlay.

Apple TV 3 kan bli en rejäl uppgradering om Apple väljer att lägga till rätt hårdvara och stöd för de filtyper som är populära idag. Men vad är det ni besökare vill se i nästa modell av mediacentret – eller i vilket mediacenter överhuvudtaget?
Iphone-ägarna är nöjdast
Svenska Iphone-användare är mest nöjda med sina mobiler, enligt en ny undersökning.







När användare av olika mobilmärken på den svenska marknaden blir tillfrågade om sin nuvarande mobil och vilket märke de troligen kommer att köpa när de byter mobil placerar sig Apple bäst i båda fallen.

Enligt en undersökning gjord av Svenskt Kvalitetsindex ger Iphone-användare i genomsnitt sina telefoner betyget 88 av 100 när det gäller att ange hur nöjd man är med sin telefon. Bland de stora tillverkarna kommer sedan Nokia med ett snittbetyg på 80, följt av Samsung på 76 samt Sony Ericsson och HTC som båda får 75.

Årets resultat är betydligt mera samlat än användarnas nöjdhetsbetyg från förra året. Då fick Iphone ett snittbetyg på 90 och motsvarande siffra för HTC var 80, dessa båda tillverkare har alltså sjunkit i anseende bland sina kunder.

Samtidigt ökade betygen för Sony Ericsson, Nokia och Samsung. Störst ökning under året har skett bland Samsung kunder, som höjt snittbetyget från 58 till 80.

Spridningen är större när användarna tillfrågas om hur troligt det är att de kommer välja samma tillverkare nästa gång de köper en mobil. Störst chans är det att den som har en Iphone idag köper en ny Iphone (86 av 100). Såväl Sony Ericssons som Samsungs och Nokias användare är mera benägna att byta och motsvarande siffror bland deras kunder är 65, 67 respektive 62.