7 aug. 2010

Världens första 3D Kamera för konsumenter




Stockholm, 28 juli 2010 – Panasonic lanserar världens första 3D-videokamera för privatpersoner. HDC-SDT750 gör det möjligt för alla att skapa 3D-video.

SDT750, världens första 3D-videokamera för privatpersoner, har en 3D-konverteringslins som appliceras i framkant på kameran. Linsen tar upp video simultant från höger och vänster sida (i 960 x 1080p upplösning) vilket imiterar hur det mänskliga ögat tar in bilder, och på så sätt skapas 3D-effekten.

SDT750s känsliga bildsensor 3MOS tillsammans med en Crystal Engine Pro-processor ger färgrika och skarpa bilder i både 2D och 3D, även i situationer med begränsat ljus. En 35 mm Leica Dicomar vidvinkellins (58mm vid användning av 3D-konverteringslinsen) gör det enkelt att filma landskap, stora grupper eller i trånga rum. Med bildstabilisatorn Hybrid O.I.S. korrigeras både skakningar på handen och oskärpa som kan uppstå när kameran används.

Video i 2DKameran kan också användas utan 3D-konverteringslinsen för full HD-video i vanlig 2D. Vid traditionell 2D-filmning har kameran 12x optisk zoom, och upp till 18x intelligent zoom, som ger god räckvidd när man önskar komma närmare objektet. Hela fem mikrofoner (5.1 kanals surround) sörjer för ett klart och detaljerat ljud. iA (intelligent Auto)-funktionen gör att kameran automatiskt finner bästa inställningar för filmning, och inkluderar även Face Recognition, en funktion som känner igen ansikten och justerar skärpan på dessa.

Manuell ringKameran kan i hög utsträckning styras från en 3” LCD touch screen-skärm. Det är även möjligt att styra fokus, zoom, vitbalans och exponering manuellt via ringen på linsen. När 3D-linsen är monterad kan endast vitbalansen styras via den manuella ringen på linsen. För att kunna se på 3D-video krävs en 3D-TV som kan visa 3D-bilder med “side-by-side”-metoden, 3D-glasögon och en HDMI-kabel.
3D Tekniken


Sedan Hollywood började släppa 3D-filmer 2009 har antalet biografer med möjlighet att visa 3D-filmer ökat extremt fort. Dagens 3D-kvalitet har utvecklats till något som överskrider den tidigare tack vare framstegen inom filmteknik och visningssystem. Det betyder att vi idag är långt ifrån de gamla 3D-glasögonen med röda och blåa glas.

Intresset för den nya 3D-tekniken och möjligheten till en bättre filmkvalitet är stort bland filmskaparna i Hollywood. Panasonics Blu-ray-teknik med 3D blev en reaktion på de nya trenderna inom filmindustrin. Med den vill vi ta hem biografens dynamiska och högkvalitativa bilder till ditt vardagsrum och göra det enkelt för människor att ta till sig den nya tekniken.

Panasonic har alltid arbetat för att erbjuda sina kunder den högsta kvalitetsnivån för AV-innehåll och AV-produkter. Nu gör vi detsamma med det nya, uttrycksfulla 3D-formatet. Vi arbetar aktivt med den tekniska utveckling som utformar Panasonics spännande idéer



Panasonic spelar in originalmasterbilder i 1080p Full-HD kvalitet för både vänster och höger öga till skivan. Det innebär att det knappt uppstår någon bildförsämring alls. Dessa bilder spelas sedan upp av en 3D-klar Blu-ray-spelare.

Panasonic utnyttjar frame sequential-metoden för 3D-uppspelning, en teknik som funnits sedan 1980-talet och återger bilder för höger och vänster öga växelvis. Skillnaden mellan den gamla tekniken och dagens är den makalösa Full-HD kvalitet som vi använder.
En annan sak är de omväxlande vänstra och högra bilderna som spelas upp i superhög hastighet med 60 bilder per sekund (bps). HD-bilder i 60 bps för varje öga innebär att HD-bilderna ses av båda ögonen i 120 bps. Det blir dubbelt så mycket information som i en normal HD-bild.
Genom att man ser skärmen med 3D-klara glasögon, där det vänstra och det högra glaset omväxlande öppnas och stängs med samma hastighet som bilderna, uppfattar hjärnan bilderna i 3D. Dessutom ger den stora mängden bilddata per sekund en extremt naturtrogen 3D-känsla.

Sony Vaio Nyhet!




VAIO VPC-EB2M1E/WI.EC1

Okomplicerad vardagsanvändning med Intel® Core™ i3, ATI®-grafikkort och hårddisk på 320 GB-Starta och surfa på internet på en sekund med en knapptryckning-16:9-VAIO-skärm med hög kontrast för skarp och ljusstark multimediaunderhållning-Enkel att bära med sig och använda med numerisk knappsats i full storlek i kompakt design-Överför data snabbt och bekvämt via e-SATA/USB-port eller fyra USB-portar


RAM-minne: 4GB
Processorhastighet: 2.13GHz
Processormodell: Ci3
Operativsystem: Win7 Home Premium 64bit
Kamera: Ja
Hårddiskstorlek: 320GB
Bluetooth: Ja
Grafikkort: ATI/Park-XT/512MB
Optisk enhet:´SuperMulti/12.7/x8/+-
Bildstorlek: 15,4"
Upplösning: WXGA VAIODisplay
HDMI utgång: Ja



Pris 8495:-
Iphone 4 med TRE hos oss.

Kamera och Videosamtal
I Iphone 4 16Gb har kameran förbättrats rejält om man jämför med tidigare modeller. Med sina 5 Megapixlar, LED-blixt och större sensor blir Iphonekameran både underhållande och användbar. En anna nyhet att nämna gällande kameradelen är att Aplle Iphone 4 har två kameror. En på framsidan som filmar dig och en på baksidan som filmar allt annat. Med smarta funktionen FaceTime kan du växla mellan dem när som helst under ett videosamtal. Allt som krävs är en knapptryckning. Ingen annan smartphone gör det så här roligt att hålla kontakten.

Skapad för internet

Apple Iphone 4 ger dig internet på riktigt med webbläsare från Safari och knivskarp 3,5-tums widescreenskärm. Enkelheten i navigeringen i kombination med den stora skärmen gör iphone 4 grymt smidig att surfa med. Anslut med en knackning och surfa i topphastigheter på 10Mbit/s


Teckna ditt Tre abonnemang hos oss!