6 feb. 2014

5 feb. 2014

Nyheter

Nya Blu-ray-spelare från Sony

Sonys nya generation Blu-ray-spelare har fler appar och bättre bild när man streamar video över nätet.




Vi tycker att Sony hade några av de bästa Blu-ray-spelarna 2013 och vi placerade toppmodellen BDP-S790 på vår lista över rekommenderade produkter. Men nu är det ett nytt år och dags för färska, uppdaterade modeller.
Blu-ray är fortfarande det mest effektiva mediet när du vill titta på högupplöst film med så bra ljud och bild som möjligt. Men en bra BD-spelare måste kunna mer än bara snurra skivor, och det har Sony tänkt på i sina 2014-modeller.
Sony_BDP-S5200_front
Förutom att spela BD/DVD/CD är alla de nya spelarna BDP-S6200, BDP-S5200, BDP-S4200 och BDP-S1200 laddade med smartportalen Sony Entertainment Network, där populära appar som Netflix går att ladda ner. De nya modellerna får också ett större stöd för andra videokodekar, inklusive det utbredda MKV-filformatet som gör det enklare att spela film från en nätverksdisk.
4K-uppskalning och Dual Core
Den finaste av nykomlingarna som kommer först, BDP-S6200, är förmodligen intressantast för kräsna Ljud & Bild-entusiaster. Den har en kraftfull Dual Core-processor som gör smart-upplevelsen ännu snabbare och mer sömlös. Utöver 4K-uppskalning av Blu-ray-filmer utlovar den en bättre bild från streamat videomaterial tack vare bildförbättringen IP Noise Reduction Pro.
BDP-S6200 och lillebror BDP-S5200 stöder också skärmspeglingsfunktionen Miracast, som visar innehåll från Android-mobiler (bland annat Sonys egna Xperia-modeller) direkt på skärmen.
Lyckliga ägare av en Sony-TV med Triluminos-bildpanel kan se fram emot en bredare färgpalett (x.v.Color) om de väljer BDP-S6200. De extra färgnyanserna är emellertid bara tillgängliga på Sonys begränsade urval av ”Mastered in 4K”-titlar på Blu-ray.
BDP-S7200: ny toppmodell
Flaggskeppet BDP-S7200 visades inte på CES-mässan i Las Vegas, men har redan släppts i Japan och vi har precis fått reda på att den även kommer till Europa längre fram i år. Detta blir den egentliga efterträdaren till BDP-S790 och har en mer påkostad ljuddel som bland annat kan spela SACD-skivor och DSD- och FLAC-filer över nätverk.
De nya Sony-spelarna går redan att köpa i USA men dyker inte upp i svenska butiker förrän i mars/april, bortsett från BDP-S7200 som dröjer till i sommar.
Cirkapriser:
BDPS1200: 800 kr
BDPS4200: 1 000 kr
BDPS5200: 1 200 kr
BDPS6200: 2 000 kr
BDPS7200: 3 500 kr

3 feb. 2014

Nyheter

Lenovo köper Motorola

Efter bara tre år säljer Google den amerikanska mobiltillverkaren vidare till kinesiska Lenovo. Men Google behåller alla patent.

 

 
Kinesiska Lenovo, som redan är världens största datortillverkare, köper Motorola av Google för 2,9 miljarder dollar. Lenovo är redan en av de fem största mobiltillverkarna i världen, men det beror främst på en stark position på den kinesiska hemmamarknaden. I och med köpet av Motorola kommer Lenovo att bli starkare på de viktiga europeiska och nordamerikanska marknaderna.
De senaste åren har Motorola blivit sällsynta i på den nordiska marknaden, i USA har de framför allt markerat sin närvaro med bland annat Moto X och den billiga Moto G-modellen.
När Google köpte Motorola för tre år sedan ingick 17 000 patent och ungefär 7 500 patentansökningar i affären. Google betalade 12,5 miljarder dollar.
Efter försäljningen till Lenovo behåller Google de flesta av patenten, även om ungefär 2 000 patent sägs ingå i det nya avtalet. Lenovo får licensrättigheter till övriga patent.
Det är inte första gången som den kinesiska teknikjätten köper amerikanska företag. 2005 köpte Lenovo hela IBM:s datoravdelning, som tidigare gjorde de populära ThinkPad-laptoparna.

 

Nyheter

Böjd mobil kommer i februari

Snar svensk lansering av LG G Flex med böjd skärm och självläkande baksida

 

 
 
Världens första smartmobil med böjd skärm och självläkande bakstycke kommer till Sverige den 14 februari.

D955_G_Flex_global-UI_2 web
 

LG G Flex med sin 6-tums OLED-skärm är väl snarast att räkna som en phablet, alltså ett mellanting av phone och tablet. Den böjda formen ska göra det skönare att hålla en stor mobil mot örat och gör att mikrofonen hamnar närmare munnen. För att få till den böjda formen har man inte bara behövt använda en böjlig OLED-panel utan har även varit tvungna att anpassa elektroniken och ta fram det första böjda mobilbatteriet.
En annan unik aspekt är att mindre repor på baksidan självläker. Säkert en välkommen finess för den som hostat upp de 7 000 kronor som den kommer kosta. Man behöver inte heller oroa sig för att knäcka den om man sätter sig på den. Vi provade själva på CES-mässan att trycka den helt platt och den fjädrade glatt tillbaks till ursprungsformen.

D955 G Flex 1-10 web
 

På insidan är den nämligen ett prestandamonster. En fyrkärnig Snapdragon 800 processor och gott om minne ger mer än nog fart för de mest tungrodda appar.
Liksom den tidigare LG G2 har Flex knapparna på baksidan där man naturligt håller fingrarna och den kan väckas genom att knacka på skärmen.
  • Processor: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800
  • GPU: Adreno 330, 450MHz
  • Skärm: 6 tums HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)
  • Minne: 2GB LP DDR3 RAM samt 32GB eMMc
  • Kamera: 13MP samt front-kamera 2,1MP
  • Batteri: 3 500mAh (inbyggt)
  • Operativsystem: Android Jelly Bean 4.2.2
  • Storlek: 160,5 x 81,6 x 8,7 mm
  • Vikt: 176g
  • Nätverk: LTE / HSPA+ / GSM
  • Anslutningar: Bluetooth 4.0, USB 3.0, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC, Miracast
  • Ljud: Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback
Lanseras som sagt den 14 februari och kostar ca 7 000 kr
 

 

Nyheter

Billig och användarvänlig Olympus OMD

Olympus är tungviktare när det gäller kompakta systemkameror, men nya OM-D E-M10 är en lättviktare till ett bra pris.

 
 

När Olympus introducerade den första OM-D-kameran, E-M5, lade de grunden för en succé på en stor marknad och kameran går fortfarande att köpa. Fast nu finns det dessutom en billigare och mindre variant som heter E-M10. Den vänder sig mot glada amatörer men har lånat mycket av det bästa från Olympus toppmodeller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Nykomlingen är mindre än både E-M5 och flaggskeppet E-M1 och kostar 7 400 kronor ihop med det nya och tunna (22,5 mm tjocklek) zoomobjektivet 14–42 mm/f3,5–5,6 EZ. Objektivet har elektronisk zoom och bidrar till att göra kameran riktigt kompakt. På bilden ovan har kameran dessutom ett nytt handgrepp som finns att köpa som tillbehör.

ID: 11337

Den här gången har Olympus stoppat i en uppfällbar blixt plus förbättrat knapparnas och rattarnas funktionalitet. Bildsensorn har 16 Mp och är likadan som i E-M5 men bildprocessorn kommer från toppmodellen EM-1. Den nya kameran har däremot inte den avancerade 5-axliga bildstabilisatorn som de andra OM-D-modellerna har, utan en 3-axlig. Som sitter integrerad i kameran och som därför fungerar med alla objektiv.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och just objektiven är ett bra försäljningsargument för E-M10. Urvalet är nämligen det överlägset största som finns till någon kompakt systemkamera, det finns nästan 60 stycken anpassade objektiv att välja mellan.
OM-D E-M10 finns i silver och svart och går att köpa från och med mitten av februari. Enbart kamerahuset kostar 5 600 kronor, och ett kit med kamera och zoom 14–42 mm/f3,5–5,6 kostar 6 500 kronor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olympus.se
ID: 11342

ID: 11334

Information från Olympus pressmeddelande:
-Bildkvalitet som överträffar betydligt större, jämförbara D-SLR kameror.
-Mycket kompakt kamerahus i klassisk design. Konstruktion helt i metall som ger ett solitt, slitstarkt kamerahus och bra balans även med större zoomobjektiv. Premiumkänsla och utseende.
-Fullt kompatibel med Micro Four Thirds standarden tack vare FAST AF autofokus.
-FAST AF med 8 bilder/s för att fånga snabba skeenden.
-Elektronisk sökare med höghastighetsuppdatering av bild, stor och skarp bild (1,44 miljoner pixlar) som underlättar bildjusteringar i realtid.
-3-axlig bildstabilisering som kompenserar för skakoskärpa som beror på rullande rörelser och rörelser i sid- och höjdled. Fungerar lika bra för stillbild som när du filmar i Full HD.
-Live MOS bildsensor och nästa generation TruePic VII bildprocessor med Fine Detail Technology II som ger en exceptionell bildåtergivning oavsett om du filmar eller tar stillbilder.
-Inbyggt WiFi som möjliggör parkoppling med smartphone. Använd telefonens touchskärm som fjärrkontroll, zooma (elektronisk zoom), ställ in skärpan och ta bilden. Dela dina bilder direkt via webben.
-Inbyggd pop upp-blixt.

Andra funktioner
-2 HDR-lägen, ett för ett mer naturligt dynamiskt omfång i bilden och ett för en mer kreativ fotografering.
-Intervallbildtagning möjlig med R21;time lapse i videoläge”.
-Focus peaking med manuell lins.
-Live Composite Mode som låter dig se hur bilden växer fram i sökaren vid långa exponeringar.
-ISO 100-6400.
-12 Artfilter inklusive Diorama II som ger snygg, konstnärlig oskärpa vid porträtt.
-Photo Story R11; skapa ditt fotoalbum utifrån tre olika mallar.
-Ta stillbilder samtidigt som du filmar i HD.

Tillbehör
-ECG-1 ergonomiskt grepp som gör det lättare hålla kameran stadigt.
-BCL-0980 9 mm Fish-Eye Body Cap R11; skyddslock för kamerahusets objektivfattning som fungerar som fish-eye-objektiv.
-LC-37C automatiskt objektivskydd som skyddar från skräp och repor på linsen, men gör kameran alltid klar att använda.
-C-44SF exklusivt kamerafodral som passar kamerahus och standardobjektiv 14-42 mm.
-MCON-P02 makroadapter för närfotografering som passar sex olika Olympus Micro Four Thirds objektiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyheter

Designpriser till Logitech

Företaget sopade hem inte mindre än sju iF product design Awards

 

 
Produkterna bedöms på kriterier som designkvalitet, finish, materialval, innovationsgrad, funktionalitet och ergonomi. De produkter som belönats är:


Custom_format_LUE_BOOM_GROUP1



Den trådlösa vattenskyddade högtalaren UE Boom med 15 timmars speltid.


Logitech_FabricSkinKBfolio_Exterior


iPad-skalet FabricSkin Keyboard Folio med tangentbord som tillbehör.

Custom_format_G602_CTG
 

Den trådlösa spelmusen G602 Wireless Gaming Mouse med extra lång batteritid.

Custom_format_T630_BLK_BOB


Den tunna musen Ultrathin Touch Mouse T630 med touchfunktion.

t650-wireless-rechargeable-touchpad


Touchplattan Wireless Rechargeable Touchpad T650 med Windows 8 stöd.

us-glamour-lg (1)
 

Det trådlösa tangentbordet Bluetooth Illuminated Keyboard K810

Logitech_Bluetooth_Speakers_Z600

De trådlösa datorhögtalarna Bluetooth Speakers Z600.

 

Nyheter

Trådlös klockradio

Tivoli Audio har äntligen gjort en trådlös version av klockradion Model Three. Nu går det att strömma musiken direkt till radion.

 

 
 

Klockradion har samma klassiska design som den ursprungliga Tivoli-radion. Men här sitter högtalaren på toppen, för att bereda plats åt en analog klocka med alarm på fronten. Model Three finns i vitt, svart, valnöt och ek, med antingen silverfärgad eller mörkgrå front.
Model Three har både FM- och AM-radio (men ingen DAB) och bluetooth, så att man kan strömma musik direkt från surfplattan eller mobilen. På baksidan finns en analog linjeingång om man skulle vilja koppla in en annan ljudkälla.
Priset är 3 000 kronor oavsett utförande, och det finns också en version utan bluetooth som är en femhundring billigare. Till den versionen går det också att koppla in en extra högtalare i samma design så att man kan få stereoljud på nattduksbordet.


Tivoli-M3-BT-walnut