23 apr. 2009

NeoPDP, en revolutionerande plasmateknik


NeoPDP, en revolutionerande plasmateknik I stället för att försöka förbättra enskilda detaljer i existerande plasmateknologi har vi på Panasonic tagit ett större grepp och i vår nya plasmafabrik utvecklat en helt ny plasmateknik. Vi kallar den nya tekniken, som bl a inkluderar nya högkvalitativa material och tillverkningsmetoder, NeoPDP.

Resultatet är revolutionerande: - En kontrast på över 2.000000:1 tack vare ökad ljusstyrka och ´´svartare´´ svärta. Förbättringen är påtaglig i alla typer av scener men märks tydligast i mörka filmscener där skuggor och nyanser nu framträder på ett ännu tydligare sätt.

- Färgåtergivningen är ännu naturligare, djupare och nyansrikare än tidigare. - Full HD upplösning 1080p även för snabbrörligt bildmaterial. Ju snabbare bilden rör sig desto svårare är det för TV:n att hinna med och uppdatera samt visa en skarp bild utan ´´flimmer´´ eller ´´kometsvansar´´.

NeoPDP ger en mjuk knivskarp bild i Full HD-upplösning genom att dela upp plasmaskärmen i 600 mindre delar. Därefter uppdateras och optimeras varje liten bild var för sig där förändringar sker. De mindre delarna sätts sedan ihop till en hel bild som byts 50 ggr per sekund (standard PAL signal) vilket är den frekvens ögat klarar av utan att det blir flimrigt. Det sker genom Panasonic Vreal 4 pro technology kombinerat med 600 Hz Sub-Field Drive med Intelligent Frame Creation Pro.

- För en ultimat hemmabio-upplevelse behöver också filmen spelas upp exakt i det originaltempo som en filmprojektor gör, d v s 24 bilder per sekund. När man visar en Blu-ray film på en NeoPDP plasma så synkroniseras uppspelningen exakt så att den matchar originalfilmens tempo och får därmed fram den bild som filmregissören tänkt från början.

- Inom filmindustrin har THX-märkning varit en teknisk kvalitetsstämpel i åratal. Nu har Panasonic NeoPDP Z11 och V10 serierna THX-certifierats. Det betyder att båda serierna har levt upp till THX hårda krav på ljusstyrka, kontrast, färgåtergivning och signalhantering. Ett verkligt kvitto på att vi lyckats!

- NeoPDP ger möjlighet till en helt ny och smalare design. De nya NeoPDP serien Z11, G15 och V10 som kommer senare under året är endast 2,5 cm tunn! - Den nya NeoPDP tekniken minskar dessutom energiförbrukningen med upp till 50%. Bl a genom Eco Mode vilket är en funktion med en fotocell som känner av aktuellt ljusförhållande i rummet. Släcker man lamporna i rummet dras plasmans ljusstyrka, och därmed energiförbrukningen, ned med bibehållen bildkvalitet. - Premiumserien Z11 erbjuder också löstagbara högtalare och en fantastisk design.

- Direkt tillgång fås till material från Eurosports, Bloombergs, YouTubes och Picasas hemsidor genom funktionen VIERA CAST. Allt som behövs är att ansluta TV:n till en bredbandsuppkoppling via en Ethernet kabel. - Genom Viera Image Viewer finns stöd för videoformatet AVCHD, en vanlig standard i HD videokameror, vilket gör det lätt att se filmer och högupplösta bilder utan en massa sladdar mellan TV och kameror/videokameror. Ta bara SD-kortet och stoppa in det direkt i skärmens SD-kortläsare!

Inga kommentarer: