2 okt. 2009

Panasonic lanserar världens minsta och lättaste systemkamera med inbyggd blixt: Lumix DMC-GF1.

Ta steget upp från kompaktkameran utan att gå upp i storlek. Skaffa dig en smidig Micro Four Third-systemkamera för de tillfällen en vanlig systemkamera känns för stor.

Panasonic lanserar nu Lumix DMC-GF1 – det senaste tillskottet i den kritikerrosade G-serien – världens minsta och lättaste systemkamera med inbyggd blixt. Som den tredje medlemmen i G-familjen (efter G1 och GH1) riktar sig GF1 mot dig som vill ha all funktionalitet och kvalitet som en vanlig systemkamera ger, men i ett mycket kompakt format.

GF1 är idealisk för den som vill ha formatet av en kompaktkamera men ta klivet upp och börja ta bättre bilder med högre kvalitet. Men den passar också den rutinerade fotografen som önskar en mindre kamera när det är viktigt att resa lätt. Panasonics iA-läge (Intelligent Auto) gör att du snabbt och enkelt kan ta bra bilder även när du inte vill göra inställningarna manuellt.



GF1 har en 4/3, 12,1 megapixel Live MOS-sensor som kombinerar den överlägsna bildkvaliteten hos en CCD-sensor med den låga strömförbrukningen hos en CMOS-sensor. Och tillsammans med avancerad teknik kan den digitala sökaren visa hela 60 bilder i sekunden och återge motivet rättvist och knivskarpt. I sökaren kan du också direkt se exponeringsmätare, bländar- och slutarinställningar .

Kamerorna i G-serien har också ett system för att undvika damm i MOS-sensorn där ett dammskyddsfilter med hjälp av ultraljud skakar bort eventuella dammpartiklar så de inte hamnar på sensorn.
Filmfunktionerna är avancerade och låter dig spela in HD-film i 720p i AVCHD Lite eller Motion JPEG. En dedikerad knapp låter dig starta filminspelning snabbt och under filmningen fungerar den optiska bildstabilisatorn och autofokus som vanligt, vilket låter dig ta filmandet till en helt ny nivå. Autofokusen är snabbast i branschen och fokuserar på 0,3 sekunder (med Lumix G Standard Zoom-lins H-FS014045).

I samband med lanseringen av GF1 släpper Panasonic också två nya objektiv:• H-H020 (LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH) är ett ljusstarkt pannkaksobjektiv endast drygt 25 millimeter långt med en brännvidd på 20 millimeter. • H-ES045 (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.) är ett Leica makroobjektiv med en brännvidd på 45 millimeter, optisk bildstabilisator och en närgräns på 15 centimeter.

Lumix GF1 kommer finnas i tre utföranden: antingen med pannkaksobjektivet H-H020 eller med standardoptiken i G1 – H-FS014045E9 (14-45mm, F3.5-5.6, diameter 52mm). GF1 kommer även att säljas enbart som kamerahus.Lumix GF1 kommer i två färger: true black och active red. Den kommer finnas i affär från oktober.

Inga kommentarer: