7 aug. 2010

3D Tekniken


Sedan Hollywood började släppa 3D-filmer 2009 har antalet biografer med möjlighet att visa 3D-filmer ökat extremt fort. Dagens 3D-kvalitet har utvecklats till något som överskrider den tidigare tack vare framstegen inom filmteknik och visningssystem. Det betyder att vi idag är långt ifrån de gamla 3D-glasögonen med röda och blåa glas.

Intresset för den nya 3D-tekniken och möjligheten till en bättre filmkvalitet är stort bland filmskaparna i Hollywood. Panasonics Blu-ray-teknik med 3D blev en reaktion på de nya trenderna inom filmindustrin. Med den vill vi ta hem biografens dynamiska och högkvalitativa bilder till ditt vardagsrum och göra det enkelt för människor att ta till sig den nya tekniken.

Panasonic har alltid arbetat för att erbjuda sina kunder den högsta kvalitetsnivån för AV-innehåll och AV-produkter. Nu gör vi detsamma med det nya, uttrycksfulla 3D-formatet. Vi arbetar aktivt med den tekniska utveckling som utformar Panasonics spännande idéer



Panasonic spelar in originalmasterbilder i 1080p Full-HD kvalitet för både vänster och höger öga till skivan. Det innebär att det knappt uppstår någon bildförsämring alls. Dessa bilder spelas sedan upp av en 3D-klar Blu-ray-spelare.

Panasonic utnyttjar frame sequential-metoden för 3D-uppspelning, en teknik som funnits sedan 1980-talet och återger bilder för höger och vänster öga växelvis. Skillnaden mellan den gamla tekniken och dagens är den makalösa Full-HD kvalitet som vi använder.
En annan sak är de omväxlande vänstra och högra bilderna som spelas upp i superhög hastighet med 60 bilder per sekund (bps). HD-bilder i 60 bps för varje öga innebär att HD-bilderna ses av båda ögonen i 120 bps. Det blir dubbelt så mycket information som i en normal HD-bild.
Genom att man ser skärmen med 3D-klara glasögon, där det vänstra och det högra glaset omväxlande öppnas och stängs med samma hastighet som bilderna, uppfattar hjärnan bilderna i 3D. Dessutom ger den stora mängden bilddata per sekund en extremt naturtrogen 3D-känsla.

Inga kommentarer: