16 juni 2011

Högtalarna som kostar 45 miljoner







Tycker du att dina prylar är exklusiva?
Glöm dem.
Svenska företaget Shape Audio säljer högtalare i rent guld – för 45 miljoner kronor.

Högtalarna ingår i Organic Harmony – en produktserie med prylar i äkta guld, silver och brons. Samtliga är handgjorda i Sverige och innehåller alla funktioner du kan tänkta dig. Och tur är väl det. De billigaste går loss på nära 600 000 kronor. För dyrt? Då har du inte sett de andra.

”Sällsynta samlarobjekt”
Silverhögtalarna kostar svindlande 2,8 miljoner och enligt företagets skapare får köparna – tro det eller ej – valuta för pengarna.
– Jag är övertygad om att högtalarna kommer att bli sällsynta samlarobjekt med mystiska referenser. Kända för finsmakare som ägs av få personer, säger Luciano Pasquariello, grundare av Shape Audio.

45 miljoner kronor
De dyraste högtalarna är gjorda i rent guld och för de som är beredda att betala priset – 45 miljoner kronor – väntar en personlig rådgivning och leverans sex månader efter köpet. Experterna på Shape Audio kommer själva installera högtalarna i ditt hem – var du än bor i världen. Och det är hur lätt som helst att koppla in dem direkt i din mp3-spelare eller Iphone.
– 99,5 procent av alla högtalare är passiva, vilket betyder att du minst måste köpa en förstärkare. För att få bra ljudkvalité måste du köpa väldigt många tillägsprodkuter. Så är inte fallet med Organic Harmony.

Inga kommentarer: