14 feb. 2012

Apple TV 3 snart här?



Apple TV 3 kan snart bli verklighet – kanske redan till sommaren.

Mediacenter blir allt populärare och i de svenska hemmen har Apple TV 2 blivit en av mest använda alternativen på marknaden idag. Med ett attraktivt pris på under tusenlappen slår de hårt mot dyrare konkurrenter som Boxee Box och AC Ryan.

Dock är Apple TV 2 inte billigast och den begränsande hårdvaran gör att många börjar se sig om efter mer kompletta alternativ som exempelvis klarar video i 1080p – något som Apples mediacenter inte gör. Nu verkar det dock som att en uppgraderad modell kan vara på gång.

Inför lanseringen av Ipad 3, som väntas få en högupplöst retinaskärm, väntas Apple uppdatera innehållet på Itunes till 1080p. Att släppa ett mediacenter som stöder detta är för många en logisk väg att gå, speciellt då Iphone 4S kan spela in och strömma i den upplösningen via AirPlay.

Apple TV 3 kan bli en rejäl uppgradering om Apple väljer att lägga till rätt hårdvara och stöd för de filtyper som är populära idag. Men vad är det ni besökare vill se i nästa modell av mediacentret – eller i vilket mediacenter överhuvudtaget?

Inga kommentarer: