8 feb. 2012

Ultrabook från Samsung snart här






Ultrabook från Samsung släpps i februari.

Samsung är på gång med att släppa sin första ultrabook ur 5-serien. Den nya datorn får ett cirkapris på 8 000 kr och väntas nå svenska butiker under februari månad. Under skalet sitter en Intel Core i5-processor, hårddisk på 500 GB samt ett snabbt SSD-minne på 16 GB för blixtsnabb lagring.

Tack vare SSD-minnet kan datorn vakna från viloläge på bara två sekunder. Enligt Samsung själva ska batteriet klara sex timmar på bara en laddning under normalt bruk och ska hålla upp till tre gånger längre än tidigare batterimodeller räknat i antalet laddningar.

13-tums LED-skärm och WiDi

Vidare kan nämnas att ultrabooken använder en 13-tums LED-skärm som är reflexfri och med ljusstyrkan 300 nits. Som jämförelse kan nämnas att 13-tumsmodellen av Macbook Air har 354 nits och Asus Zenbook UX21/UX31 har 450 nits.

Anslutningar till datorn sker via HDMI, de båda USB 2.0-portarna eller en USB 3.0-port. Det finns även en minneskortsläsare för fyra olika korttyper, WiFi och WiDi (trådlös överföring av bild). Ovanför skärmen finns en webbkamera och hela härligheten väger bara 1,38 kg med batteriet

Inga kommentarer: