16 maj 2012

Stor OLED-tv på 55 tum från Samsung 




Samsung lanserar en OLED-tv på hela 55 tum under andra kvartalet 2012. Modellen heter ES9500 och prislappen kommer att gräva ett djupt hål i plånboken - cirka 90 000 kr ska den kosta i butik. För det priset får man både 3D-glasögon och smart teknik. 

 Eller vad sägs om att två personer kan titta på olika program samtidigt med hjälp av speciella glasögon? Ljudet kommer via hörlurar för att inte man ska störa varandra och ännu är det bara 2D-material som stöds. Vad tror ni, praktiskt? Vidare kan nämnas att Samsung ES9500 stöder andra tekniker som Smart Interaction, Smart Content och Smart Evolution.

 Därmed kan man styra tv-apparaten med röst och rörelser, använda appar och uppgradera hårdvara så som processor till snabbare varianter. Mjukvaran kan uppdateras Det ska även gå att uppdatera mjukvaran i tv:n med nya versioner som ger en optimerad upplevelse och förbättringar. Vad det innebär i praktiken är det bara Samsung som vet. ES9500 ser ut att bli ett tunt teknikmonster - och dyrt sådant. OLED och i det närmaste en hel dator under skalet.

 Är detta framtiden för smarta tv-apparater tror ni - och vad tycker ni läsare att dagens modeller saknar för funktionalitet?

Inga kommentarer: