16 juni 2013

600 miljoner användare av Apple-produkter




Många nya användare av Apple-produkter
Apple väntas nå 600 miljoner användare innan årsskiftet 2013/2014 enligt analytikern Kate Huberty. Om hennes beräkningar stämmer ska ytterligare 100 miljoner personer köpa en telefon, surfplatta eller dator från Apple och Huberty räknar med att 40 procent av försäljningen går till helt nya kunder.
Analytikerfirman Morgan Stanley där Huberty jobbar har räknat på en årlig tillväxt kring 55 procent under förra året och att varje användare i snitt spenderar 350 dollar på Apple-produkter. Inte konstigt att företaget drar in enorma summor varje år och är så otroligt högt värderade idag.
Anledningen till att antalet användare väntas öka kraftigt ska vara ekosystemet bakom Apples produkter. För varje ny produkt som kommer in i hemmet minskar risken för att användarna ska byta plattform till exempelvis Android eller Windows - åtminstone enligt Kate Huberty.
Huruvida det stämmer eller inte får var och en givetvis fundera på, men undertecknad kan själv vittna om att det är mer än möjligt att göra ett smidigt byte. Från att ha använt Imac, Iphone 4S och Ipad 3 så har allt bytts mot en högpresterande Windows-dator, Samsung Galaxy S4 och Asus Nexus 7 3G.

Inga kommentarer: