6 mars 2011

Panasonic Nyheter


Panasonic lanserar idag sina TV-modeller för 2011. Årets utbud är bredare än vanligt och består av plasma- och LED LCD-modeller i 3D och 2D. 2010 var 3D den största nyheten i TV-branschen, den trenden kommer att hålla i sig och öka under 2011 vilket också syns i Panasonics line-up för 2011 där 3D är integrerat i merparten av de nya modellerna.




Den prisbelönta NeoPlasma-teknologin och Panasonics IPS Alpha paneler för LCD har gjort årets Viera-sortiment vassare. Tillsammans med VIERA Connect, en ny molnbaserad internettjänst, kan Panasonic erbjuda sina kunder en bredare TV-underhållning, utvecklade nätverksfunktioner och en slimmad design.

- Vi är väldigt nöjda med årets line-up, säger Mithra Pakdaman, Produktchef för VIERA, Panasonic. Aldrig tidigare har vi kunnat erbjuda ett så stort utbud av Full HD 3D tv-apparater som idag, oavsett om det handlar om Plasma eller LED/LCD.





3D NeoPlasma: VT30, GT30, ST32
Panasonics NeoPlasma-modeller passar extremt bra för 3D, utrustade med 600Hz och en responstid på 0,001ms följer bilden minsta rörelse utan fördröjning. 3D-visningen förbättras också av en helt ny och snabbreagerande fosfor som minskar dubbelkonturer (crosstalk).

Panasonics 3D-glasögon med Active Shutter-teknologi synkroniserar med NeoPlasma-modellerna som tack vare Full HD-upplösning och tydlig separering av de två bilderna (en bild för respektive öga) ger bästa möjliga bildkvalitet i 3D.


Utmärkt svärta och detaljrikedom i mörka scener garanteras genom Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST32).
Kontrastförhållandet har vässats ytterligare genom High Contrast Filter Pro (VT30) och High Contrast Filter (GT30, ST32, G30).


3D LED LCD: DT30
Inom kort lanserar Panasonic LED LCD 3D-modeller med IPS Alpha-paneler. IPS Alpha paneler har en otroligt snabb responstid och är väldigt energisnåla. I de nya LCD-panelerna är dubbelkonturer nästintill obefintligt och de har en svärta som kan liknas med plasmapaneler, även när det handlar om Full HD 3D-bilder.



Genom den nya Advanced Pre-Charged Driving-teknologin, kan panelerna ladda upp bilder på 2ms, vilket är den snabbaste uppladdningen i hela branschen och dubbelt så snabbt jämfört med tidigare modeller.


Viera Connect
Utbyggnaden av bredband gör att marknaden för internet-TV (IPTV) expanderar över hela världen. Därför lanserar Panasonic en ny och förbättrad internettjänst i sina TV-apparater – Viera Connect. Viera Connect finns inbyggd i 23 av vårens nya Viera modeller, alltifrån 19 till 65 tum. Med nya VIERA Connect kan användaren njuta av sport, nyheter, interaktiva spel och annat innehåll genom några enkla tryck på fjärrkontrollen.



Med Viera Connect är det möjligt att kommunicera med sina vänner via Skype och Facebook. Inbyggt Wi-Fi och DLNA gör det möjligt att koppla upp sig mot trådlösa nätverk eller komma åt och spela upp material från datorn i din TV på ett enkelt sätt. Med funktionen Viera Image Viewer kan du plugga in ditt SD-kort direkt i TV:n för att titta på dina semesterbilder i 2D eller 3D. Du kan även spela in ditt favoritprogram eller film på ett SD-kort eller en USB HDD-recorder och spela upp i HD-format.

Inga kommentarer: