28 aug. 2012

Bose VideoWave II





Bose lanserar VideoWave II, nästa generations underhållningssystem som kombinerar HD-bild, hemmabioanläggning och ett musiksystem i en och samma enhet. Detta underhållningssystem finns nu att få med både en 55″ och 46″ stor skärm.

Den bakgrundsbelysta LED-skärmen hanterar full-HD i 1080p och omges av en aluminiumram. TV:n ansluts med en sladd till en mediakonsol som också kan användas för att koppla in upp till sex andra enheter, exempelvis Apple TV, Blu-rayspelare, en kabel eller satellitmottagare, spelkonsol eller andra enheter som idag ofta kopplas upp mot TV-apparaten.
Den minimalistiska “click pad”-fjärrkontrollen anges göra hanteringen av samtliga anslutna enheter extremt enkel. Fjärrkontrollen ger tillgång till ett flertal menyer och inställningsmöjligheter direkt på skärmen.
Med Bose VideoWave II slipper man bekymmersam planering för att gömma extra högtalare, sladdar och annat som hör till ett hemmabiosystem, utan att kompromissa med ljudet, anger Bose. TV:n har 16 inbyggda högtalare, vilket skall ge en full ljudupplevelse, utan behov av extra basenheter, högtalare och sladdar runt om i rummet. De djupaste tonerna återfås genom sex inbyggda woofers vars ljud styrs av Bose Waveguide, vilket skall ge tyngd och känsla utan distorsion även för de djupaste tonerna, oavsett volym. VideoWave kan placeras var som helst i rummet tack vare Bose inbyggda ljudkalibreringssystem Adaptiq, en lösning som automatiskt justerar ljudbilden efter rummets akustik.
VideoWave II inkluderar också en docka för iPod och iPhone . De inbyggda högtalarna reproducerar enligt företaget instrument och sång med samma höga kvalitet som ett multikomponent-musiksystem. Artistinformation, sånginformation och spellistor syns direkt på TV:n och click pad-fjärrkontrollen ger även full styrning av musiklyssnandet. Genom ”video-mute” kan man stänga av skärmen om man vill och bara njuta av musiken vilket gör det möjligt att njuta av musik som fyller hela rummet utan en enda synlig högtalare.

Inga kommentarer: