2 aug. 2012


Windows 8 är snart här

Windows 8 är färdig
Microsoft har bekräftat att Windows 8 är färdig för lansering och att operativsystemet är skickat för tryckning. RTM-versionen är den sista i en lång rad utgåvor med testversioner och det har varit en ovanligt öppen utveckling med flera chanser för vanliga användare att få en första titt.
Innan den officiella lanseringen i oktober finns flera möjligheter att få Windows 8 via olika Microsoft-partners. De absolut första som kan använda operativsystemet är de som prenumererar på MSDN och TechNet. Redan den 16 augusti kan de ladda ned och installera Windows 8 på sina datorer.
Den 20 augusti är det dags för Microsoft Action Pack Providers (MAPS) och därefter den 1 september kan volymbeställare lägga sina ordrar. Även andra partnerprogram ska bli tillgängliga innan oktober, men Microsoft har valt att avvakta med information om dessa.
26 oktober
För vanliga användare är det den 26 oktober som gäller för att kunna köpa Windows 8. Samtidigt släpps den första modellen ur Microsoft Surface-serien till butiker.

Inga kommentarer: