2 aug. 2012


Xperia Tablet på gång?

Nya surfplattor från Sony
Planerar Sony att lansera nya surfplattor i höst? Nya uppgifter från amerikanska Federal Communication Commission pekar på det och det verjar sin att designen påminner en del om Table S. Enligt dokumenten som finns tillgängliga rör det sig om surfplattor med Nvidia Tegra 3 under huven, en skärmupplösning på 1 280 x 800 och lagringsutrymme på 16, 32 eller 64 GB beroende på variant och modell. 
Vidare specifikationer pekar på Bluetooth 3.0, minneskortsplats, batteri på 6 000 mAh, två kameror varav den ena är på 8 megapixel och den andra på 1 megapixel. Än så länge verkar det som att surfplattorna har fått namnet Xperia Tablet av Sony, men detta kan givetvis komma att användas i framtiden. Bland nämnda tillbehör hos finns intressant nog ett tangentbord som även fungera som skärmskydd, likt det till Microsoft Surface.
 
Något som kanske tilltalar Playstation-fans är att gamla spel till den första Playstation-konsolen från Sony kan komma att fungera på surfplattan. Anslutning direkt till Playstation Store ska göra att man kan köpa och ladda ned spel direkt därifrån, spela på surfplattan och allt visas direkt på en tv-apparat från Sony om man har en sådan. Måtte man bara kunna spela med en riktig handkontroll bara så att skärmen inte blir den primära styrenheten. 
 
Upp till 6 500 kr
 
Vad kan Xperia Tablet komma att kosta när den släpps då? Jo, beräknade priser pekar på 4 500 kr för modellen med 16 GB. Den som vill ha mer utrymme får betala 5 500 kr för 32 GB och 64 GB kostar hela 6 500 kr. Priserna kommer troligtvis att ändras innan lansering så ta dem bara som en fingervisning om ungefärlig kostnad. Vad tror ni - kan Sony göra ett avtryck på marknaden för surfplattor med Xperia Tablet?

Inga kommentarer: