10 apr. 2013

Hörlurar från Bang & Olufsen


Nu för tiden går det tretton hörlurar på dussinet så det gäller att skilja sig från mängden. Att Bang & Olufsen har varit duktiga på sådant på andra områden har de bevisat många gånger.
Men det räcker inte med snygg design om man ska blir framgångsrik på hörlursmarknaden. Ljudkvaliteten är förstås viktigast, och B&O säger att de satsat hårt på att nya H3- och H6-
lurarna ska låta bra. Bland annat genom att göra noggranna undersökningar om det mänskliga örats form, och sedan räkna fram en passande form för att minimera ljudläckage.
De två nya modellerna BeoPlay H3 och H6 består mest av ytbehandlad (eloxerad) aluminium och är enligt B&O både lätta och tåliga. Öronsnäckornas hus är utskuret ur ett enda stycke aluminium.
BeoPlay_H6
BeoPlay H6 finns i två utföranden, vi är särskilt förtjusta i den beige varianten
BeoPlay H6 sägs ha en ”naturlig och trovärdig ljudbild med ett rent mellanregister och en balanserad bas och diskant”. 40 mm-elementen är egenproducerade och utrustade med neodym-magneter. En basreflexport på insidan förbättrar basresponsen.

Øreproppen BeoPlay H3 kommer i tre fargevarianter.
Öronsnäckan BeoPlay H3 finns i tre olika färger.
Snäckan BeoPlay H3 stoppas in i hörselgången är bestyckad med 10,8 mm-element och en ny Micro Bass Port som ger en mer utsträckt och naturlig basrespons, som tillsammans med 23 ventilationshål ska skapa en oansträngd och öppen ljudbild.
Svenska priser är inte satta ännu men ute i Europa kostar H3-snäckan 250 euro och H6-lurarna 400 euro.

Inga kommentarer: