25 juni 2013

Ny GoPro blir rejält förbättrad


Ny GoPro blir rejält förbättrad

Ny GoPro-kamera - bättre än någonsin
GoPro har lanserat en ny version av populära videokameran Hero och påstår att det är företagets tåligaste någonsin - Hero 3. Genom stora förbättringar har man gjort den nya kameran 25 procent lättare och 30 procent smalare än föregångaren. Utan sitt skyddande skal är själv kamerahuset endast 20 mm tjockt och ändå ska den ta bättre bilder än någonsin. 
Faktum är att man lyckats pressa in stöd för bland annat inspelning av video i 4k med 12 fps, 2.7k med 30 fps samt 1080p med 60fps. Tack vare nyutvecklad optik med fast bländare på f/2.8 ska det gå att spara bilder som är dubbelt så skarpa (!) jämfört med tidigare modeller. Optiken är även ljuskänsligare vilket ger större utrymme i ljussvaga miljöer.
Vidare kan nämnas att man lyckats minska, men inte helt ta bort, distortionen på sidorna. Allt material behåller därmed de karaktäristiska dragen från tidigare modeller men gör de bara lite mindre synliga. Andra nyheter är att kamerasensorn kan spara bilder på 12 megapixel, LCD-skärmen har förbättrats och det finns även inbyggt WiFi-stöd.
Tre olika varianter blir tillgängliga av Hero 3 - Black Edition, White Edition, Silver Edition - och priset börjar på bara 2 000 kr. Kameran med flest funktioner och tåligast skal är Black Edition, en kamera som kostar mer än 4 000 kr men som garanterat ger dig bra resultat även i de tuffaste situationerna, exempelvis under vatten eller i skidbacken. 
Om du hade en GoPro-kamera - vad skulle du filma då?

Inga kommentarer: