23 juli 2013



Fel i SIM-kort – din mobil kan avlyssnas
Genom att sända ett sms kan hackare komma över SIM-kortets data och installera virus på telefonen. Ungefär hälften av dagens SIM-kort använder den enklare standard som är lätt att hacka.
750 miljoner telefoner kan vara påverkade, menar Karsten Nohl, grundare av Security Research Labs i Berlin, som har upptäckt felet.
— Ge mig ett telefonnummer och det finns en chans att jag efter bara några minuter kan fjärrstyra SIM-kortet och till och med göra en kopia av det, säger Karsten Nohl till Forbes.
De felaktiga korten kan utnyttjas för att lura till sig pengar, skicka sms eller tjuvlyssna på samtal. Karsten Nohl menar att hackerattacken kan utföras på ett par minuter från en vanlig dator.
— Vi kan spionera på dig. Vi vet krypteringen för dina samtal. Vi kan läsa dina sms. Mer än bara att spionera kan vi stjäla data från ditt SIM-kort, din mobila identitet och ta betalt från ditt konto, säger Karsten Nohl till New York Times.
Vilka kort som är drabbade är dock svårt att säga. Nohl har under två år testat 1000 kort men kan inte säga vilka som är drabbade av felet.
— Olika leveranser av SIM-kort antingen har felet eller inte. Det är väldigt slumpvis.
Felet har rapporterats till mobilindustrin GSM Association som har meddelat operatörer.

Inga kommentarer: