12 aug. 2013

Samsung släpper Windows-tablet i ATIV-serien


Samsung släpper Windows-tablet i ATIV-serien

ATIV Tab 3 är nya Windows-plattan
Samsung ATIV Tab 3 är en tablet med Windows 8 som kommer ut på marknaden under året. Modellen får en Intel Atom-processor, 2 GB internminne och 64 GB lagringsutrymme. Enligt Samsung ska man kunna köpa ATIV Tab i USA kring början på september, därefter sker en successiv ökning av antalet marknader som får modellen.
Skärmen som används är på 8 tum och har upplösningen 1 366 x 768. För att skydda skärmen kan man använda ett tangentbord som medföljer surfplattan och givetvis även ansluta det via bluetooth för att skriva med det när pekskärmen inte är tillräcklig.
Gällande pekskärmen kan nämnas att den klarar fem tryckpunkter samtidigt och är en kapacitiv variant som ska fungera perfekt med den medföljande Samsung S Pen. Pennan är anpassad för att känna av olika hårdhetsgrader beroende på hur hårt man trycker den mot skärmen och kan ge tjockare eller tunnare linjer efter behov.
Vidare kan nämnas att Samsung ATIV Tab 3 kommer med Microsoft Office Home & Student och mjukvara från Samsung, exempelvis S Memo och S Note. Inget cirkapris finns i skrivande stund.

Inga kommentarer: