12 aug. 2013

Ny rekord-telefon lanseras i Europa




Ny rekord-telefon lanseras i Europa

En rekord-slimmad telefon är i faggorna. Med sina minimala 5,6 millimeter i tjocklek kommer Umeox X5 att vara världens tunnaste när den får premiär i september.
Det kommer hela tiden nya mobiler som lägger vantarna på titeln som världens tunnaste och varje gång har det filats bort någon tiondels millimeter. Nu får vi uppgifter om att en ny utmanare, Umeox X5, är på väg. Och med sina 5,6 millimeter i tjocklek är den onekligen en tronpretendent då ingen telefon tidigare varit under sex millimeter (i dagsläget är Huawei Ascend P6 den tunnaste på 6,18 mm).
Lanseras som en Thomson
För alla som tidigare inte hört talas om Umeox, så är det en kinesisk tillverkare av Androidmobiler. Men deras X5 kommer alltså att lanseras här i väst och enligt uppgifter till Gizchina är det Thomson som står bakom detta.
Mobilen ska presenteras på den kommande IFA-mässan i Berlin (6-11 september) och tydligen så håller tillverkaren på med att modifiera telefonen för att bättre passa den europeiska marknaden.
När det kommer till hårdvara skriver Gizchina att X5:an får femmegapixelskameror både på fram- och baksidan samt ”en effektiv Mediatek processor”. Skärmstorleken (och här tolkar jag Umeox reklambild) kan vara på 4,2 tum.

Inga kommentarer: