20 jan. 2014


Lång väntan på Apples jätte-Ipad



Det har ryktats friskt om att Apple har en ny större version av Ipad på gång. Men än så länge har jätte-paddan lyst med sin frånvaro – och enligt nya rapporter lär vi få vänta på den.
Många förståsigpåare har sagt att i år så kommer dator/surfplatte-hybrider och jätte-plattor vara trenden. Samsung har redan lanserat två produkter med skärm på 12,2-tum och Sharp har visat sin rejält tilltagna 15,6-tummare. Men hittills har Apple inte kommit längre än rykten.
Nu kommer det rykten som gör gällande att Apple är på gång – men att vi får vänta ett tag på den.
”Samsungs lansering av sin 12,2-tumsmodell kommer troligtvis tvinga Apple att accelerera sin utveckling av större Ipads. Marknadskällor indikerar att Apple sannolikt kommer att släppa en 12,9-tumsmodell – tidigast mot slutet av det tredje kvartalet” rapporterar taiwanesiska Digitimes.
Apple fortfarande störst
Enligt Digitimes källor kommer Apple och Samsung fortsätt att vara i topp i segmentet när det kommer till global försäljning där Apple förväntas sälja 80-90 miljoner och Samsung 60-70 miljoner under 2014. Vidare så uppges det att Samsung fortsätter med sin strategi att lansera billigare ”Galaxy Lite” modeller.
Så tyvärr alla ni som ville lägga vantarna på en jätte-padda – det blir till att vänta ett bra tag. Men räkna med att både Apple och Samsung kommer att lansera några saftiga nyheter under tiden..

Inga kommentarer: