21 jan. 2014

Nyheter

LG utmanar Sonos på deras hemmabana

Kampen hårdnar om kunderna som vill lyssna på musiken genom luften. LG lanserar en serie trådlösa nätverkshögtalare som har både enkel inkoppling och HD-ljud.



Precis som de flesta nu för tiden har flera TV-apparater hemma i stället för att samlas runt ett gemensamt TV-altare, har stereon blivit ersatt av små praktiska anläggningar som hämtar musiken trådlöst från nätet. Framför allt ett märke, Sonos, har haft enorm framgång med trådlös musik. Men nu blandar sig LG in i leken med en serie högtalare som utmanar Sonos på deras egen hemmabana.
I första vändan handlar det om två trådlösa, nätverksbaserade högtalare som heter NP8740N och NP8540N och som sprider musik och webbradio till alla rum. De kopplas in till hemnätverket via wifi eller kabel och styrs sedan individuellt så att barnen kan lyssna på dubstep i vardagsrummet samtidigt som föräldrarna lagar mat till klassiska toner i köket.
LG_network_speaker_NP8740_4
Det behövs egentligen bara en enda högtalare för att lyssna på musik, men det går också att koppla in flera högtalare i samma rum eftersom de kan länkas ihop så att de styrs på samma gång.
Nätverkshögtalarna kan spela musik från många olika webbtjänster, till exempel Spotify, och från mobiltelefoner och surfplattor, nätverksdiskar (NAS) och datorer i hemnätverket. De är utrustade med både wifi och bluetooth så att de är enkla att installera och sköta.
Högtalarna styrs från LG:s app till mobil eller surfplatta (iOS eller Android).
LG_network_speaker_NP8740_3
NP8740N och NP8540N är de första modellerna från LG i den här produktkategorin. I pressmeddelandet utlovas ett fantastiskt ljud och en elegant design med inbyggt handtag så att man kan bära med sig dem och lyssna var man vill (så länge det finns ett vägguttag). NP8740N har en effekt på 70 watt och stöder högupplöst ljud (24 bit/192 kHz), och den mindre LG NP8540N har en effekt på 40 watt.
Enligt LG ska högtalarna släppas i Sverige någon gång under första kvartalet. Några priser nämns dock inte.

Inga kommentarer: