8 maj 2014

Nyheter

Philips hyr in super-DJ:n Armin van Buurmen

Med hjälp av Armin van Buuren hoppas Philips kunna sno åt sig en större del av den lukrativa marknaden för DJ-hörlurar.



Hörlurar med kändisnamn har blivit vanligt. Särskilt efter Dr Dre satte sitt namn på de ursprungliga Beats-lurarna 2008, sedan dess är det många kända musiker, diskjockeyer och kändisar som lånat ut sina namn till hörlurar och öronsnäckor.
Skälet är enkelt: ett känt namn säljer. Och det är Beats-lurarna ett bra exempel på, Beats säljer hörlurar för mer än en miljard dollar om året. Inte dåligt för ett företag som bara funnits i 8 år.
Med hjälp av den kända DJ:n Armin van Buuren hoppas Philips på en liknande effekt.
Tillsammans har de utvecklat A5-PRO, ett par rejäla lurar i aluminium med sluta kåpor. Inte olikt AKG:s enastående K267, som tagits fram i samarbete med världsberömde DJ Tiësto.
Philips A5-PRO DJ Kopfhörer - Entwickelt in Kooperation mit Armin van Buuren

Philips ytterst välbyggda hörlurar presenterades på den årliga IFA-konferensen, som denna gång ägde rum i Belek, Turkiet.
Tack vare 50 mm stora element i slutna kåpor var de första intrycken lovande. Med så stora element, drivna av kraftiga neodym-magneter, är A5-Pro riktigt effektiva och tål hela 3500 mkW. Mer än dubbelt så mycket som är vanligt för hörlurar i den här storleken.

Philips_A5-PRO-driver

Inte oväntat fanns det gott om bas, men utan den hopplösa effekten att mellanregistret är dämpat till fördel för bas och diskant. Ljudbilden var mycket klangrik och hade ett generöst detaljomfång och kändes livliga och dynamiska.
Den löstagbara spiralkabeln med 3,5-mm minijack-kontakt pluggas in i antingen höger eller vänster öronkåpa, och de 93 mm stora kuddarna går också att ta loss. Det finns två andra kuddar som går att köpa löst: en mindre och mer lätthanterlig variant som är 80 mm och en 110 mm stor som täcker runt hela örat och passar bättre när man ska sitta hemma och finlyssna. Eller jobba i studio.
Kåporna går att vrida 90 grader och lurarna kan enkelt vikas ihop och förvaras i tygfodralet som ingår.

Philips-A5-black

Philips A5-PRO kommer till butikerna i juni och kostar 300 euro, vilket placerar dem i samma prisklass som AKG K267 Tiësto, vår nuvarande favorit bland DJ-lurar.
Video: Philips A5-Pro i samarbete med Armin van Buuren

Inga kommentarer: