8 maj 2014

Rykten

Ny iPhone blir tunnare än någonsin

Ett läckt skal tyder på att en kommande iPhone-modell får samma design som nuvarande iPod touch.



Apple kan vara på väg bort från den iPhone-design som de haft sedan iPhone 4, som släpptes 2010. Alla Apple-telefoner, bortsett från iPhone 5C, har haft en aluminiumram med helt raka kanter, men nu har det dykt upp ett läckt skal som påstås vara tillverkat till nästa iPhone. Och enligt detta skal verkar det vara dags för en mycket tunnare design med rundade kanter.
Det är gänget bakom YouTube-kanalen Unbox Therapy som har fått tag på det omtalade skalet, och som de demonstrerar i videon nedan går det – under förutsättning att skalet är äkta vara – att dra slutsatsen att kommande iPhone 6, eller ”iPhone Air”, får samma design som nuvarande iPod Touch. Förutom en mycket rundare form blir Apples nya smartmobil tunnare än någonsin.

tynd


Det finns tecken som tyder på att nya iPhone bli lika tunn och får samma design som nuvarande iPod Touch.
I videon kan man nämligen se att iPod Touch, som i sin senaste inkarnation släpptes 2012, passar perfekt i det läckta skalet när det gäller tjockleken, vilket i så fall skulle innebär att den nya telefonen bara blir 6,1 mm tjock. Det är en väsentlig förbättring mot iPhone 5S som är 7,6 mm tjock.
Att Apple redan 2012 kunde bygga en så tunn iPod Touch beror naturligtvis på att den inte innehåller lika platskrävande komponenter för telefonsamtal som en iPhone, så det verkar vara något av ett konststycke om Apple har lyckats minska alla komponenters storlek så att de får plats i ett 6,1 mm tunt skal.

Inga kommentarer: