21 feb. 2011

Sonos Zp 120



ZonePlayer är den Sonos-komponent som kommunicerar med Controllern och ditt nätverk och ger dig musik i rummet. ZP120 är den aktiva versionen med en inbyggd stereoförstärkare på 2 x 55 watt, som på egen hand klarar att driva ett par bra Hi-Fi-högtalare. Mer än så behöver du inte för att bygga ut ditt Sonos-system med en ny zon.

Lätt, säkert, stabilt, flexibelt...
När du har ställt upp en ZonePlayer i ett rum, oavsett om det är den aktiva eller passiva versionen, så skapar du en förbindelse till Controllern med en enkel knapptryckning. Vips har du ordnat en zon, och så kan du fortsätta i ända upp till 32 zoner! Etableringen av en ny zon klarar du av på den tid det tar att ansluta ett par kablar och skriva in till exempel ”sovrum” på displayen – inget IP-klydd och härvor av nätverkskablar i väggarna. Allt som krävs är att du ansluter den första ZonePlayern till routern i ditt hemnätverk. Därefter skapar Sonos på ett kick sitt helt eget interna och slutna Fi-Fi-nätverk som är både extremt säkert och extremt stabilt. Systemet är nämligen optimerat för streamat, direktuppspelat ljud – och ingenting annat. Glöm alla codec-problem, systemkrascher och virus som man får dras med i PC:ns värld.

Sonos hanterar lätt och smidigt musik från upp till 16 hårddiskar, vilket garanterat räcker hela livet och en bra bit in i nästa. Men det här är inte allt. Via linjeingången kan du nämligen till exempel också ansluta din ZonePlayer i köket till DAB-radion som kanske ändå står där ute. Sen kan du även streama radioprogrammen till vardagsrummet eller badrummet, och du bestämmer själv om det ska ske i komprimerad eller okomprimerad kvalitet. Det här är flexibilitet och användarvänlighet på en nivå som nästan bara skulle kunna överträffas av ett system som på kirurgisk väg installeras i ditt kranium.

Jämfört med de tidigare versionerna stödjer ZonePlayern nu den nya nätverkstekniken SonosNet 2.0 som ger högre överföringshastighet och fördubblar nätverkets räckvidd så att musiken utan problem når de mest avlägsna hörnen av ditt hem. Om du redan är lycklig ägare till ett Sonos-system kan du utan problem använda den nya generationens ZonePlayer tillsammans med de gamla. Den utökade nätverkskapaciteten kommer dock bara att märkas i den nya versionen.

Inga kommentarer: