20 jan. 2012

Panasonic VT50 ny toppmodell
I år toppar plasmakungen Panasonic laget med VT50, svartare än någonsin.





Hela 16 nya 3D-modeller ser ljuset under 2012 i Panasonics fabriker. Allra präktigast blir VT50 som efterträder VT30. Någon VT40 får vi inte se eftersom 4 betyder olycka i Japan.

Ny panel handlar det förstås om, svartare än någonsin, i år dubbad "Infinite Black Ultra". Om den får tyst på belackarna som hävdar att saliga Pioneers flera år gamla paneler fortfarande är bättre återstår förstås att se.

I övrigt kämpar Panasonic på för att komma ifatt framför allt Samsung på smart tv-fronten. Finesser i form av DLNA, webbläsare och smartphone app är förstås bra men knappast hett. 3D-glasögonen skall vara betydligt lättare i år vilket vi tackar för. Numera sker kommunikationen via blåtand och självfallet fungerar de inte med förra årets modeller. Ständigt nya glasögon-standarder och icke existerande kompabilitet mellan fabrikaten har inte precis eldat på 3D för tillverkarna. Snarast tvärtom.

Pris och lanseringsdatum i Sverige får vi vänta på men Panasonic brukar få ut de första modellerna på senvåren försommaren däromkring

Inga kommentarer: