5 sep. 2012


Hörlurar från Sony designade för en modern ljudupplevelse
Premiumserien MDR-1 har utvecklats tillsammans med Sony Music Entertainment



·         Ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment
·         Bekväma i långa perioder (MDR-1R)
·         Trådlös underhållning för musikälskaren (MDR-1RBT)
·         Avancerad brusreducering för ostörda musikstunder (MDR-1RNC)

Ljudkvalitet, passform och design samverkar i den nya serien förstklassiga hörlurar från Sony – MDR-1.

Ett unikt samarbete
Serien MDR-1 är resultatet av ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment och är höjdpunkten på över femtio år av innovativ design från Sony. MDR-1 finns tillgänglig i standard-, digital brusreducering- och trådlösa Bluetooth ®-modeller. De nya hörlurarna har en sluten design för maximal ljudisolering och exceptionell basrespons.

Hörlurarna har skapats tillsammans med ledande namn inom musikindustrin, vars känsla för trender direkt har påverkat utformningen av MDR-1. Det är ett unikt samarbete med Sony Music-artister: sångerskan och låtskrivaren Katy B och dubstep-gruppen Magnetic Man. De utvärderade lurarna tillsammans med mastering ingenjören Naweed Ahmed på Whitfield Mastering, en av Londons äldsta, mest etablerade och respekterade musikstudios.

Artister och ingenjörer har samarbetat för att identifiera den kritiska 30-40Hz subbasregionen som är signifikativ för dagens musikstilar. Resultatet ledde till en förstärkt Beat Response Control-design. Luftventilerna på baksidan av varje drivenhet har gjorts större för bättre luftflöde vid  låga frekvenser. De större ventilerna frigör membranets rörelse, framför allt i basens frekvensområden. Det skapar en snabbare, mer rytmisk lågfrekvensrespons med förbättrad utjämningsteknik– ett måste för musikälskare som uppskattar bra bas.
MDR-1R: Stabil och lätt standardmodell
Standardmodellen MDR-1R har ett speciellt utvecklat 40mm Liquid Crystal Polymer Film-membran. Den innovativa konstruktionen ger stabilitet och lätthet för en balanserad och exakt återgivning av dagens musik med tydlig sång och ofta något komprimerat ljud.

MDR-1R kommer också med en specialutvecklad HD-drivenhet som säkerställer extremt bred och detaljerad ljudåtergivning från 4Hz till 80kHz – en perfekt match för dagens högkvalitativa musikkällor. De högkvalitativa membranen och lätta talspolen säkerställer en snabb återgivning för klara och kraftfulla låga toner och förstärkta höga toner.

Njut av musiken länge
Hög komfort även under långa perioder garanteras genom tryckavlastande kuddar. De ger en stödjande känsla samt en mycket effektiv akustisk tätning, som ytterligare stärker hörlurarnas kraftfulla subbasåtergivning. Det finns också en unik upphängningskonstruktion som placerar hörlurarnas vinkel inåt för den perfekta stabila passformen och komforten.

Varje detalj i MDR-1R har utformats för en tillfredsställande och oavbruten musikupplevelse. Mjuka silikonringar håller ihop hörlurens huvudband med hörselkåporna. Det sållar mekaniskt oljud för en lugn och detaljerad musikupplevelse utan skrammel.
Mindre sladdtrassel
Med en känsla för detaljer har Sony utvecklat en ny kabel med en innovativ design. Med små räfflor på ytan minskar friktionen mellan kabelns ytor och därmed även frustrerande trassel.
MDR-1RBT: Trådlösa hörlurar
MDR-1RBT har samma innovativa teknik för ljudbearbetning och lever upp till standarden hos musikälskare som kräver kristallklart ljud utan sladdar. Hörlurarna kan enkelt kopplas ihop med smartphones eller andra Bluetooth ®-aktiverade enheter och erbjuder 30 timmars batteritid mellan laddningarna.

Funktionen One-touch * gör det enkelt att njuta av musik och bilder i ett urval NFC-aktiverade enheter från Sony. Med ett knapptryck kan användaren upprätta en trådlös anslutning mellan enheter, utan varken Bluetooth eller Wi-Fi.

När användaren lyssnar på Music Unlimited via högtalarna i sin Xperia ™ T eller Xperia ™ V smartphone, är det enkelt att rikta telefonen mot MDR-1RBT för att fortsätta att lyssna i hörlurar utan avbrott.

MDR-1RNC: Kraftfull brusreducering
Med helautomatisk digital brusreducerings-AI (Artificial Intelligence) lanseras nu även MDR-1RNC, för en ännu kraftfullare musikupplevelse. Dubbla digitala brussensorer, både i och utanför hörselkåporna – kombineras med två digitala brusreducerande mjukvarumotorer. Kombinationen reducerar 99,7 procent av omgivande ljud.

En generös batteritid på 22 timmar gör MDR-1RNC perfekt för långa resor eller för den som vill fördjupa sig i rent ljud utan att bli störd – hemma eller på kontoret.
Kvalitetsstärkande teknik
Tekniken S-Master Digital Amplifier garanterar extremt detaljerad återgivning i MDR-1RBT och MDR-1RNC. Dessutom förbättras frekvensresponsen med tungt komprimerade ljudkällor, i båda modellerna, tack vare  Sonys Digital Sound Enhancement Engine.
* Funktionen One-touch från Sony innehåller Near Field Communication (NFC) teknologi. 
* Near Field Communication (NFC) Forum är en icke-vinstdrivande branschförening som främjar användandet av NFC.

Cirkapriser och tillgänglighet
Modellerna MDR-1R (standard), MDR-1RBT (Bluetooth ®) och MDR-1RNC (brusreducerande)  finns tillgängliga i handeln från och med början av oktober.

MDR-1R:              2 100 kr
MDR-1RBT:           3 000 kr
MDR-1RNC:           3 500 kr



Inga kommentarer: