5 sep. 2012


Möt framtidens bioljud
4K upplösning och 9.2 surroundljud med hemmabioförstärkaren STR-DA5800ES


·         Se filmer med 9.2 kanaligt surroundljud och 4K bildupplösning
·         Ljudinställningar för storbilds-tv, konsertljudsakustik m.m.
·         Höghastighetsomkoppling mellan nio HDMI®-ingångar, stöd för uppspelning i flera rum och högupplösta filer

En spännande upplevelse
Den nya AV-receivern för hemmabiosystemet, STR-DA5800ES, ger tittaren framtidens filmupplevelse. Med en bildupplösning på 4K blir filmer fyra gånger mer detaljrika än vid full HD. Filmkvällar kommer aldrig vara sig lika igen tack vare 9.2 kanaligt surroundljud, som skapats med hjälp av den senaste ljudinnovationen från Sony.

Skräddarsy ljudet efter film och musik
STR-DA5800ES är en flerkanalig förstärkare med 9.2 surroundljud som kan driva en 5.1-anläggning och utöver det även front- och surroundbakhögtalare, vilket skapar en komplett ljudbild. Användaren får upplevelsen av att vara i filmens centrum och hör alla detaljer – från viskningar till explosioner.

Förstärkaren tillåter även användaren att optimera ljudet efter val av underhållning. Virtual Front High simulerar höga fronthögtalare vilket ger ljudeffekter i vertikal riktning, även om en sådan högtalare inte är installerad. Förstärkaren kan även anpassa ljudbildens höjd i användarens vardagsrum med Movie Height för att bättre återspegla det som sker på tv-skärmen även om centerhögtalaren är placerad under skärmen. Med läget Concert Hall återskapas akustiken från världskända konserthallar som Philharmonic hall i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam och Musikverein i Vienna.

Hög bildkvalitet med 4K upplösning
Förstärkaren STR-DA5800 är skapad för att klara framtidens filmtittande. Filmer som inte är inspelade i 4K upplösning kan uppskalas för att visas med fyra gånger bättre detaljrikedom än full HD när den tillsluts en 4K tv eller projektor. Tittaren kommer kunna se färger och kontraster som aldrig tidigare skådats.

Som användaren vill ha det
Visa filmer i andra rum med hjälp av en dedikerad HDMI®-utgång. Om STR-DA5800ES är kopplad till hemmets lokala nätverk kan den strömma film och musik direkt från olika mediekällor: datorer, smartphones eller surfplattor. Nio HDMI®-ingångar gör det möjligt för användaren att se HD-underhållning från en mängd olika system som BluRay- och DVD-spelare, Playstation3 eller en digital tv-mottagare. USB-ingången gör det möjligt att att enkelt spela upp filer med hög upplösning och ljudkvalitet, som WAV eller FLAC 5.1ch. Dessa är giventvis även tillgängliga genom hemmets lokala nätverk.

– STR-DA5800ES levererar ett ljud som kan mäta sig med den detaljrikedom och inlevelse som 4K upplösningen ger tittaren. Modellen kombinerar Sonys senaste innovationer inom ljud, såväl konstruktion som delar, och skapar ett fantastiskt 9.2 surroundljud och alla de valmöjligheter förstärkaren har ger den användaren allt den behöver för att kunna skapa sig en egen hemmabio, berättar Andreas Ritterfeldt, Nordic Product Manager, Home Audio and Video på Sony.


Cirkapriser och tillgänglighet
STR-DA5800ES finns tillgänglig i handeln från och med början av november.

STR-DA5800ES:    26 000 kr

Inga kommentarer: