13 juli 2013


Samsung köper Boxee - lägger ner DVR-tjänst




DVR-tjänsten från Boxee läggs ner
Efter att Samsung köpt Boxee för 30 miljoner dollar som kommer snart de första märkbara förändringarna som påverkar användarna. Företagen låter meddela att DVR-tjänsten där man för en kostad på 10 dollar i månaden kan lagra inspelade tv-program kommer att stängas ner permanent efter den 10 juli - och därmed försvinner precis allt som lagrats utan möjlighet till återställning.
DVR-tjänsten erbjöd lagringsutrymme utan begränsning och ett löfte om att allt som sparades skulle finnas kvar utan att något togs bort - tills tjänsten nu läggs ner vill säga. Exakt hur många som påverkas är inte känt men kanske är det inte så konstigt att Boxee gärna blev uppköpta av Samsung. Fram till 2012 såldes bara 70 000 exemplar av Boxee Box, en inte helt upplyftande siffra.
Samsung planerar att använda Boxee-mjukvaran i framtida tv-apparater och mobila enheter, men varför inte behålla DVR-tjänsten och erbjuda den som ett komplement framöver stället för att stänga ner och göra användarna en otjänst? Alla anställda på Boxee har erbjudits fortsatt arbete hos Samsung för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt. Någon med en Boxee-enhet som har funderingar över köpet?

Inga kommentarer: