24 nov. 2013

Årets bästa blu-ray-spelare – Oppo BDP-103


Oppo BDP-103 är den bästa blu-ray-spelaren vi har testat i år!

Oppo BDP-103
Amerikanska Oppo har specialiserat sig på DVD- och blu-ray-spelare och de senaste åren har de arbetat upp ett rykte om sig att tillhöra de allra bästa – och ha priser som de flesta entusiaster kan ha råd med.
BDP-103 kan mycket mer än bara spela vanliga Blu-ray-filmer. Mot en extrakostnad kan den också göras zonfri så att den klarar filmer från andra regioner. Utöver DVD och CD, inklusive DVD-Audio och SACD, klarar den streaming och har den populära videotjänsten Netflix ombord. Dessutom kan den spela material från datorn eller direkt från en USB-hårddisk.
BDP-103 har en uppsjö av kontakter, inklusive ett par vi inte har stött på förut. Förutom dubbla HDMI-utgångar har den två HDMI-ingångar, vilket är väldig ovanligt att hitta på en BD-spelare. Med hjälp av dessa kan man koppla in externa enheter, till exempel TV-mottagare eller spelkonsoler, och utnyttja den interna videoprocessorns talanger för att förbättra bildkvaliteten.
Bildkvalitet
Skillnaden mellan olika blu-ray-spelare brukar inte vara särskilt stor. Men BDP-103 har ändå en påtagligt skarpare och mer detaljerad, brusfri bild som har en stabil skärpa även när bilden rör sig. Samma sak gäller uppskalningen av DVD och andra lågupplösta videokällor, bilden blir ännu mer sömlös genom det avancerade videochippet. BDP-103 gör också underverk med streaming från YouTube och Netflix, som ser riktigt imponerande ut.
BDP-103 kostar 7 000 kronor och är långtifrån en billig historia, men för pengarna får du den hittills bästa och mest kompletta blu-ray-spelaren vi har testat. Att Oppo-spelaren är värd pengarna förutsätter naturligtvis att du faktiskt kan utnyttja kvaliteten och de extra finesserna den erbjuder. Men för highend-bildkvalitet i kräsna hemmabiografer finns det för närvarande ingen som kan mäta sig BDP-103!

Inga kommentarer: