24 nov. 2013

Årets bästa hörlurar – Sennheiser Momentum

Med vacker tonal balans och ljud som känns som balsam i hörselgångarna är Sennheisers slutna lurar något av det öppnaste vi har hört.



Sennheiser Momentum
Momentum passar lika bra hemma i soffan som på resan. Brusdämpningen är faktiskt riktigt bra trots att den är passiv. Och mycket bättre än i exempelvis Denon AH-D5000. Ljudkvaliteten är helt enkelt sagolik. Enastående för den här prisklassen, skulle jag vilja påstå. Ljudbilden är enorm, oändligt fyllig och rik på harmonier och klangnyanser.
Basen är potent och rik på klanger och har fin kontroll över dynamiken, samtidigt som mellanregistret är öppet och silkeslent fokuserat. Diskanten är kanske en smula avrundad, nästan dämpad längst upp, men det hindrar inte hörlurarna från att återge cymbaler, sopraner och stråkar med största trovärdighet. Efter många timmars lyssnande har jag inte hittat någonting jag inte gillar med Sennheiser-lurarna. Kan hända att en smula större transparens skulle ha återskapat detaljer i musiken med ännu tydligare fokus, men det var ingenting jag saknade alls.
Sennheiser förtjänar ära och beröm för att ha lyckats med snudd på de perfekta hörlurarna för allround-bruk. Momentum krossar alla fördomar man kan ha mot slutna kåpor och är vår nya favorit i prisklassen, oavsett hörlurstyp

Inga kommentarer: