6 sep. 2014


Addon T20



NAVET FÖR ALLT DITT LJUD
Med fyra ingångar varav en trådlös, är Addon T20 navet i ditt hem för ljud. Streama din musik trådlöst, och anslut din TV, Apple TV och skivspelare samtidigt. Med Addon T20 har vi sett till att ditt lyssnande aldrig blir begränsat, vare sig det gäller musik eller film. Och din platta TV kommer låta fantastiskt fylligt!

TRÅDLÖS ENKELHET
Med Bluetooth® 4.0 och aptX® låter Addon T20 användare att strömma sin musik trådlöst i hög kvalitet från alla enheter som har Bluetooth. Användare av iOS®, Android®, Windows Phone® och Mac/PC kan njuta av sin musik trådlöst på ett enkelt och roligt sätt. Ladda smidigt de flesta smartphones med USB kontakten på baksidan.

ÅTERGIVNING
Audio Pros specialitet sedan 1978 är stort ljud från små högtalare. Avancerad ljudteknologi och akustisk erfarenhet ger en högtalare med enkelt handhavande och massor av musikalisk njutning. Addon T20 må vara en kompakt golvhögtalare. Men detta är verkligen en ulv i fårakläder. Med stor dynamik och precision tillsammans med kraftfullt ljudtryck och djup bas verkar Addon T20 vara många gånger större än vad den ser ut att vara. Denna högtalare förvandlar ditt lyssningsrum till en sakral ljudupplevelse.

DESIGN
Med Addon T20 har vi ansträngt oss att ge ett sofistikerat och okomplicerat uttryck. Diskretion är en hedersak. Kontrollpanelen ligger dold på baksidan, men ändå enkel att komma åt. Fjärrkontrollsmottagare och LED indikator är inbygga i diskantens infästning. Allt för att få en ren närvaro. Inga onödiga utsmyckningar, all fokus ligger på att leverera ett imponerande ljud från en kompakt golvhögtalare. Fjärrkontrollen i massiv, fräst aluminium ger en tung och gedigen känsla.





Ny 4K-projektor från Sony: VPL-VW300ES

Vill ge äkta 4K-upplevelser till en bredare publik.


4K betyder som bekant större och skarpare bilder. Och säga vad man vill om TV, men det är först när man blåser upp bilden på en filmduk som är 100 tum eller ännu mer som 4K-upplösningen verkligen kommer till sin rätt.
Det verkar Sony hålla med om nu när de introducerar sin nya 4K-projektor, VPL-VW300ES. Den nya modellen täpper till tomrummet mellan highend-4K-modellen VPL-VW500ES och billigare full-HD-projektorer som VPL-HW55ES.
VPL-VW300ES
Sony_VPL-VW300ES

I likhet med andra Sony-projektorer bygger VPL-VW300ES på Sonys SXRD-teknik som är känd för att ge en mycket bra ljusstyrka och kontrast i kombination med korrekt färgåtergivning. Den har också välbekanta finesser som Motionflow-rörelseutjämning och 4K Reality Creation som skalar upp HD-video till nästan 4K-kvalitet. VPL-VW300ES stöder också den senaste HDMI-standarden 2.0 (begränsad uppåt till YCbCr 4:2:0/8 bitar) och HDCP 2.2 så att användaren kan njuta av streamingtjänster i 4K-kvalitet. Projektorn har ett 2.06 zoomdrivet objektiv med stor lens shift och en inbyggd RF-sändare gör det enkelt att synkronisera 3D-glasögon.
Sonys nya 4K-projektor blir förmodligen en av de billigaste 4K-projektorerna. Riktpriset på 7000 euro ska göra 4K-hemmabio mer tillgängligt för fler entusiaster. Den här ser vi fram emot att testa!
VPL-VW300ES finns i svart och kommer i oktober.

Panasonic satsar på multiroom

Utlovar äkta hifi-ljud i flera rum på samma gång med sin ALL-serie.


Panasonic tar upp jakten på Sonos, Samsung och Denon genom att lansera ALL-serien som spelar äkta hifi-ljud i hela hemmet. Först ut är de två trådlösa högtalarna SC-ALL8 och SC-ALL3 samt inkopplingsenheten AH-ALL1C.
Styrs via nätverk
Produkterna använder det trådlösa hemnätverket för att distribuera ljud till flera rum. Allra enklast är att använda smartmobilen eller surfplattan, som kör antingen iOS eller Android, och spela musiken från tjänster som Spotify, Wimp, internetradio eller YouTube. Systemet styrs direkt från appen.
Tack vare inbyggt Spotify Connect är det enkelt att strömma musik direkt från en ALL-produkt genom att använda den vanliga Spotify-appen på mobilen eller surfplattan.
Systemet kan dela musik på två sätt. Antingen spelas samma musik i hela huset, eller så spelas olika musik i olika högtalare
Utlovar bra ljud
Panasonic utlovar toppljud tack vare olika tekniker som ska förbättra ljudkvaliteten  Vi kan nämna förstärkarteknik med så kallad ”noise shaping” som i enkla ordalag ska återge pulserna i musiksignalen med minsta möjliga förvrängning. Eventuella signalstörningar förskjuts till ett frekvensregister som ligger så högt att människoörat inte kan uppfatta dem. Åtminstone i teorin.
Med hjälp av så kallad XBS Master-teknik förstärks de låga frekvenserna för att ge kraftigare bas.
Till sist har vi Multi Band Gain, som ska eliminera onaturligt ljud som beror på artefakter som kan uppstå när systemet försöker eliminera förvrängning. Ett slags korrekturläsning efterkorrektionen, skulle man kunna säga. Och funktionen H.BASS tillför konstlade, harmoniserande undertoner under 80 Hz för att tvinga ut mer djupbas ur de små högtalarna.
Fungerar med befintliga anläggningar
Ett litet genidrag är att Panasonic har sett till att andra anläggningar går att koppla in till ALL-familjen via huvudenheten SC-ALL1C. Det betyder att du inte behöver byta ut din stora stereo i vardagsrummet mot spinkigare saker.
Stilren och elegant design
SC-ALL8 kan monteras på väggen medan ALL3 och ALL1C är avsedda för stående eller liggande placering på en bänk eller hylla, allt beroende på vad som ser snyggast ut i de olika rummen.
Priser
Vi har inte sett de svenska priserna ännu men efter vad vi har sett i olika utländska nätbutiker räknar vi med att SC-ALL8 kostar ungefär 3 000 kronor, ALL3 en femhundring mindre och nätverkscentralen ALL1C ungefär 2 000 kronor. Det återstår att se hur nära sanningen de priserna är.

Ny Bose-hörlur med brusreducering

Den bästa brusreduceringen brukar komma från Bose. I nya QC25 har de förbättrat ljudet ytterligare.


Bose hävdar att de förbättrat sin fina brusreducering som vi provat i QC15. Och att ljudet är bättre.
Det är synnerligen intressant, för våra erfarenheter av Boses aktiva brusreducering är mer positiva än våra erfarenheter av ljudkvaliteten.
qc25_large_06

Detta bådar gott, för motsvarande hörlurar från Sony, AKG och PSB har visat sig låta bättre än QC15 även om de inte har kunnat slå Boses brusreducering.
En annan välkommen förbättring är att det går att fortsätta lyssna även efter batteriet dör efter 35 timmars speltid. Det gick inte att göra med QC15.
Fast då fungerar naturligtvis inte den aktiva brusreduceringen.
Nya QC25 har också fått en ny design för att de ska går att fälla ihop enklare, och det ingår ett resefodral.
För första gången finns det också i olika färger.
qc25_large_10

Inte bara i svart och vitt utan i smakfulla pastellfärger.
Bose QC25 släpps 15 september och på prislappen står 3 000 kronor.
qc25_large_09

Philips pressar priset på 4K

Philips visar massor av nya 4K-TV-modeller på IFA-mässan, inklusive en ny budgetserie – och den efterlängtade toppmodellen 9809.


4K är definitivt den hetaste TV-trenden även i år. Philips drämmer till och visar upp hela fyra nya modellserier med 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar). Och nu är det tydligt att 4K-priserna ska sänkas!
7909
philips7909-1l

Philips nya instegsserie heter 7909 och har 4K-upplösning från bara 13 000 kronor och uppåt. Det ska ändå vara fokus på bildkvalitet och byggkvalitet i form av borstad metallram och glasfront.
8909C
philips8909-1l1

8909C är Philips första välvda TV, som också debuterar deras Android-baserade operativsystem som enligt dem själva ”öppnar en värld av innehåll” från Google Play Store. Den här designmodellen finns bara i 55 tum och har tresidigt Ambilight.
9109
philips9109-1l

Nästa nyhet är 9109-serien som Philips räknar med ska bli deras mest populära modeller i höst. Den bygger också på Android-plattformen och har fyrsidig Ambilight, samt en trådlös subbas för att förstärka ljudet. En mer påkostad 4K-bildpanel och Philips egen Perfect Pixel Ultra HD-uppskalning ska ge optimal bildkvalitet oberoende av bildmaterial.
9809: Ny toppmodell
philips9809-1l

Och så russinet i kakan: 9809-serien. Philips toppmodeller har i många år ansetts som några av de bästa TV-apparaterna på marknaden och vi är nyfikna på att se om årets modell kan föra arvet vidare. Med 9809 får vi äntligen en 4K-TV som bygger på Direct LED-tekniken som Philips toppmodeller har varit kända för sedan Full-HD-dagarna. Årets version använder en teknik som heter Ultra HD-Micro Dimming Premium. TV:n finns bara i 65 tum och det ingår en tunn trådlös subbas som kan gömmas under soffan.
Stöder HDMI 2.0 – men inte HEVC
Samtliga av de nya Ultra HD-modellerna (4K) från Philips kan fjärrstyras/kommunicera med Android- och iOS-enheter. Dessutom stöder de anslutningsstandarden HDMI 2.0 som är nödvändig för att vara kompatibel med kommande 4K-mediespelare. Däremot saknar Philips-skärmarna inbyggt stöd för HEVC (High Efficiency Video Codec). Utan denna kan man i normala fall bara glömma att titta på exempelvis Netflix 4K-streaming.
philipsuhd880-1l
Philips verkar dock ha en lösning. Nämligen den externa mediespelaren UHD880 som kan spela 4K-material från streamingtjänster, USB-hårddiskar och USB-minnen. Mediespelaren är Android-baserad och glädjande nog meddelar Philips att den också kommer att vara bakåtkompatibel med förra årets 4K-skärmar. Philips har dock inte bekräftat konkret att UHD880 även ger tillgång till Netflix 4K. Vi väntar med spänning!
Philips nya TV-apparatar förväntas dyka upp i butik under september/oktober.
Priser:65×9809: 45 000 kr
65×9109: 37 000 kr
55×9109: 25 000 kr
55x8909C: 21 000 kr
55×7909: 17 000 kr
49×7909: 13 000 kr
UHD880: 2 500 kr

Technics gör comeback!

Panasonic lade ner hifi-märket Technics för många år sedan, men nu är de tillbaka med tung hifi.





Undertecknad var närvarande när Panasonic meddelade att Technics-märket var dött och begravet. Efter 30 år med hifi. Det blev alldeles tyst.
Panasonic skulle satsa på hifi, hemmabio och ljud under Panasonic-namnet, men det skulle räcka med mikro- och surroundsystem.
Nu blåser de liv i Technics igen och lanserar en serie hifi- eller kanske snarare highend-produkter.
technics_se_r1_slant

Reference Class R1-serien innehåller förstärkare, högtalare och nätverksspelare. Och Premium Class C700-serien består till en början av ett högtalarpar, en integrerad förstärkare, en nätverksspelare – och en CD-spelare.
Technics-serien kommer i december 2014.



27 aug. 2014

Nyheter

Nu finns SVT Play på Apple TV

Både on demand och livesänt från SVT nu tillgängligt på mediespelaren

Slog man på sin Apple TV idag så fick man en glad överraskning på startskärmen. En SVT Play symbol skvallrar om att en gapande hål i utbudet nu har täppts igen.
svt play ikon
- Vi arbetar hela tiden med att göra våra program och tjänster lättillgängliga för publiken. Att vi nu finns på Apple TV är ytterligare ett steg i vår strävan att erbjuda vårt utbud när, var och hur publiken vill, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT.
Sedan tidigare kan man använda Airplay från sin iOS-enhet och spela upp via boxen. Men genom att ha appen inbyggd i Apple TV kan man navigera med fjärrkontrollen och strömma via nätverkssladd om man inte kan eller vill köra trådlöst. Appen ska fungera i version 2 och 3 av Apple TV.
tv4play_atv_appscreen_790px
SVT Play är därmed den andra svenska leverantören som dyker upp i boxen. TV4 Play lanserade sin app i februari.

20 aug. 2014

Nyheter

Spotify får ny EQ-funktion

Efter stor efterfrågan får Spotify en rad EQ-inställningar i iOS-appen.



Enligt Spotifys produktchef Sten Garmark har många användare efterfrågat en inbyggd equalizer i iOS-appen. I dagsläget är det en av våra mest efterfrågade funktioner för iOS, säger han i ett pressmeddelande.
22 EQ-inställningar
Den nya EQ-funktionen för Apple-mobiler och -surfplattor innehåller sammanlagt 22 förprogrammerade inställningar, inklusive Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers och Loudness. Detta har redan iOS-produkterna inbyggda i sina menyer, men även om många tredjepartsprodukter stöder denna EQ-funktion även när man spelar musik genom Spotify, så gäller det inte alla. Speciellt Spotify Connect-produkter fungerar inte, eftersom avspelningen görs av själva hifi-produkten och inte i mobilen eller surfplattan
Vi tycker att EQ är en god idé, eftersom man kan korrigera för en annars livlös ljudkvalitet från ett par mediokra hörlurar eller högtalare. Däremot skulle vi vilja ha en ännu mer utökad EQ-funktion, nämligen en som är anpassad efter specifika hörlurar och högtalare.
Tänk om det fanns en EQ-funktion där man kunde välja vilken hörlur eller högtalare man lyssnar genom, och att ljudet sedan korrigeras så att det låter helt optimalt genom just den modellen. Då justeras inte ljudet efter personlig smak när det gäller musikstil eller klangkaraktär, utan så att ljudet blir helt optimalt i just de hörlurar eller högtalare man använder. Nackdelen är förstås att ljudet inte går att fintrimma efter lyssnaren, utan efter hur tillverkaren anser att det ska låta. Men vi tycker ändå att det hade varit kul med en sådan funktion – den är naturligtvis svårare att göra, men är desto bättre.
Till dess hälsar vi den nya Spotify EQ-funktionen välkommen.

Nyheter

Ljudlimpa från Klipsch

R-10B från Reference-serien utlovar bra ljudtryck och upplösning, plus subbas, horndiskant och trådlöst Bluetooth-ljud.




Tack vare sina horndiskanter har alla Klipschs högtalare en effektivitet som ligger över genomsnittet. Det betyder att man får högre ljudtryck från lägre förstärkareffekt, vilket inte är någon nackdel när det handlar om smala soundbar-högtalare.
Horndiskanter har en annan fördel också, i form av en mer kontrollerad spridning av ljudet, som inte studsar lika mycket på väggar, tak och golv innan det träffar lyssnaren. Resultatet är en mer kontrollerad ljudbild, som inte ställer lika höga krav på rum och placering som normala domediskanter med större spridning.
Tack vare två mellanregisterelement och två horndiskanter samt en trådlös, 8-tums subbas utlovar Klipsch tuffa film- och TV-upplevelser i ett användarvänligt format.
Dolby Digital och Bluetooth
Ljudlimpan har inbyggd avkodning av Dolby Digital och både en analog RCA-ingång och en optisk digitalingång, plus Bluetooth med aptX som utnyttjar den begränsade Bluetooth-bandbredden bättre genom att komprimera den digitala signalen mer effektivt.
En virtuell surroundfunktion simulerar flerkanalsljud och ger en större rymdkänsla.
R-10B har fjärrkontroll och kan dessutom lära sig kommandon från TV:ns vanliga fjärrkontroll, så att du kan använda den i stället för att ändra volymen eller dämpa ljudet helt (mute). Två skruvhål på baksidan för väggmontering och två fötter för bordsplacering ingår.
Klipsch R-10B
• Total förstärkareffekt: 250 watt
• Två 3-tums mellanregister
• Två Tractrix-horndiskanter
• Aktiv trådlös bashögtalare med 8-tums element
• Frekvensomfång: 27 Hz – 20 kHz
• Analog och digital linjeingång
• Bluetooth (A2DP och aptX)
• Standby-strömförbrukning: 0,5 watt
• Fjärrkontroll
• Vägg- och bordsplacering
• Mått (H x B x D):
Ljudlimpa: 10,5 x 101,6 x 7,1 cm,
Subbas: 33,6 x 40,6 x 13,3 cm
• Pris: Ca 6 000 kr

Nyheter

Äntligen en metallmobil från Samsung

Samsung Galaxy Alpha ska täppa till truten på kritikerna




Samsungs serie med Galaxy S-smartmobiler är några av de mest uppskattade i hela världen, men den koreanska elektronikjätten får ofta höra gnäll för att de kostsamma telefonerna är byggda uteslutande av plast i stället för dyrare och mer exklusiva material som metall och aluminium, vilket rivalerna Apple iPhone 5S och HTC One M8 är gjorda av.
Före lanseringen av nuvarande toppmodellen Galaxy S5 gick det till och med rykten om att det nya flaggskeppet skulle bryta med Samsungs designfilosofi och vara byggd uteslutande av metall. Men som bekant blev det inte så.
Nu är däremot Samsung färdiga med en smartmobil som kanske kan få tyst på alla plasthatare.
”Galaxy Alphas eleganta estetik och kompakta konstruktion representerar en helt ny design, skapad för dig som inte vill behöva tumma på funktionaliteten för att uttrycka din personliga stil. Rundade hörn, metallram och en mjuk baksida är några av karaktärsdragen i Galaxy Alphas stilrena formspråk”, som Samsung uttrycker saken i ett pressmeddelande.
Den glatta baksidan är dock fortfarande av plast, men metallramen är en klar förbättring mot Samsungs traditionella design, och Galaxy Alpha är dessutom en av de lättaste Samsung-mobilerna någonsin och väger bara 114 gram.
Det handlar dock inte om någon lyxmodell av Galaxy S5. Galaxy Alpha har inte samma fina specifikationer på alla områden som toppmodellen.
SM-G850F_Galaxy-Alpha-front-and-back-GOLD
Först och främst är skärmen mindre, och detsamma gäller upplösningen. Galaxy S5 har en 5,1-tumsskärm med Full HD-upplösning (1920×1080) medan Alpha får nöja sig med 4,7 tum och 1280×720-upplösning. Den har samma internminne och lagringskapacitet som Galaxy S5, men klarar inte microSD-kort och kan alltså inte byggas ut med mer minne. Alphas kamera har 12 megapixlar att jämföra med S5:s 15 megapixlar.
Däremot är metalltelefonen både lättare och tunnare än Galaxy S5: 114 gram och 6,7 millimeter mot 145 gram och 8,1 millimeter.
Galaxy Alpha delar många smarta funktioner med Galaxy S5, bland annat Ultra-Power Saving Mode, Private Mode och fingeravtrycksläsare.
Samsung Galaxy Alpha släpps i butikerna 12 september. Priset är 5 900 kronor.
Specifikationer
Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat
Skärm: 4,7-tums Super AMOLED, 1280 x 720
Processor: Octa Core (Quad 1,8 GHz + Quad 1,3 GHz)
Internminne: 2 GB RAM
Minne: 32 GB
Kamera: 12 Mp + 2,1 Mp
Trådlöst: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
Mått: 132.5 x 65.5 x 6.7 mm
Vikt: 114 gram
Batteri: 1860 mAh

Soundbar

Soundbar från Focal

Franska Focal lägger en ny dimension till sitt digra högtalarprogram - firmans första soundbar: Dimension!




Det är inte mer än nio år sedan när Yamaha visade upp troligtvis världens första (kommersiella) ”ljudlimpa”. De kallade den för en ”Digital Sound Projector” och på CES mässan i Las Vegas var det rätt mycket uppståndelse kring denna konstiga långsmala sak som enligt utsago levererade 5.1 ljud med samma omslutande effekt som om du hade surroundhögtalare placerade lite snett bakom dig. 
Ljudlimpans introduktion var en följd av platt tv:ns intåg i våra hem. Men en platt tv har nästan utan undantag eländigt ljud, efterfrågan på externa ljudsystem har ökat och ljudlimpan är ett av de populäraste alternativen idag – mycket på grund av sin ”allt i ett” lösning som heller inte tar så mycket plats. De flesta större elektronik- och högtalartillverkare har en soundbar i sitt sortiment – konkurrensen är mördande. Focal har dock valt att ge sig in i konkurrensen. Man säger att man vill lyckas genom att erbjuda en Soundbar med riktigt bra ljud.
Projektet startade för två år sedan och Dimension representerar faktiskt Focals största satsning någonsin. Man säger att man aldrig lagt ner så mycket resurser i en produkt vad gäller research and development. Allt är nydesignat och speciellt framtaget för Dimension. Stommen utgörs av fem nya 4″ element med ”Ultra Flat Design”. Ett högtalarelement för varje kanal – alla identiska. Man gör inte någon fasvridning i surroundkanalerna för att försöka få till någon form av ”Virtual Surround”, hos Focal har man inte imponerats av den typen lösningar.  Det finns totalt sex kanalers förstärkning på sammanlagt 450Watt i dimension. Den sjätte kanalen är reserverad till en extern subwoofer. Förstärkarna är klass-D konstruktioner som Focal använt i flertalet tidigare produkter. Chassit är i svarteloxerad aluminium med dubbla reflexportar på sidorna.
Dimension har två HDMI ingångar, en normal ingång för Blu-Ray, TV Box etc. samt en in/utgång med Audio Return Channel som ska kopplas till TV:n. Utöver dessa finns en optisk digitalingång (TOSLINK) samt en analog ingång. Den analoga ingången togs med främst för att koppla in en APTX Bluetooth receiver då Dimensions aluminiumchassi gjorde det omöjligt att bygga in Bluetooth receivern då signalen inte kan tränga igenom det skärmade chassit. Dimension finns därför att få bundlad med en APTX mottagare från Focal. Då får man bluetooth funktionen till ett lågt tillägg, samtidigt som de som faktiskt inte behöver Bluetooth slipper betala för den.
På utgångssidan finns en lågnivå subwooferutgång samt en högnivå subwooferutgång anpassad för Dimension Subwoofer. Här sitter även fyra switchar med vardera tre läge för att justera ljudet efter sittavstånd,rumsakustik, Dimensions placering samt om man använder sig av subwoofer och i så fall vilken typ. På högersidan sitter en touchdisplay som aktiveras när man närmar sig med handen. Här kan man välja ingång, justera ljudnivån, sätta Dimension i Night Mode samt stänga av. Dessa kontroller återfinns också på fjärrkontrollen där man dessutom kan justera basnivå och lipsync. Det följer med ett väggfäste för att skruva fast Dimension på väggen samt ett par vinklar så att man kan ställa den på bänk.
Focal kommer även med en specialanpassad Dimension Subwoofer med flat-top design, vilket innebär att den kan placeras bakom ljudlimpan och fungera som plattform för TV:n. Subwoofern är konstruerad för att dämpa bort resonans och har en glasskiva på toppen för att skydda ytan och ”ge ett sobert intryck”. Internt sitter två elliptiska element i Push-Push konfiguration med varsin basreflexport. Elementen är elliptiska och speciellt framtagna för Dimension Subwoofern. Med suben i systemet ökas frekvensområdet nedåt från 50Hz ner till 30Hz.
Dimension kostar 10.000 kr och Dimension Subwoofer 4.000 kr.

Nyheter

Större ljudsockel från Canton

DM75 är gjord för stora TV-apparater och sägs fylla rummet med bra ljud och plenty med bas.



Nu kommer storebror DM75.
Det verkar som om TV-apparaterna ute i stugorna fortsätter att växa, därför insåg Canton att det var nödvändigt att kunna erbjuda en soundbar-högtalare som även passar stora skärmar. Ett större kabinett innebar dessutom plats för fler högtalarelement. DM75 har fyra basar på undersidan i stället för DM50:s två. Storebror har två mellanregister och två diskanter, och tillsammans utlovar Canton att de täcker ett dubbelt så stort register som lillebror – och lite till.
Virtuell surround
DM75 skapar ett virtuellt surroundljud, precis som lillebror, och har en analog ingång förutom till koaxial och optisk digitalingång. Behöver du mer bas finns en utgång för extern subbas.
Ljudsockeln kan strömma ljud från trådlösa Bluetooth-enheter och använder aptX-komprimering för att låta bättre.
Både Dolby Digital och DTS stöds via digitalingångarna.
Canton DM75 tål TV-apparater som väger upp till 40 kilo och finns i tre olika färger: svart, vit och silver. Den finns redan ute i butikerna och kostar 5 500 kronor.

12 maj 2014

Nyheter

Samsung satsar på trådlöst ljud

Den koreanska elektronikjätten lanserar Bluetooth-produkter som är skräddarsydda för smartmobiler och surfplattor.



Nu släpper Samsung en serie ljudprodukter som lystrar till namnet Level. Serien omfattar tre olika hörlurar och en Bluetooth-högtalare.
Stor hörlur med touch-funktion
Over-ear-hörluren Level Over är seriens största modell. Samsung utlovar inte bara ett djupare och mer naturligt ljud utan också en behaglig passform. Öronkåpan på Level Over är dessutom utrustad med brusreducering, touch-funktion på sidan som styr volym och låtnummer, samt Bluetooth-överföring eller parning via NFC. Priset blir 3 100 kronor.
Level_over-460x382
Mellanmodell för folk i farten
Level On är en mer kompakt hörlur i mellanprisklassen. Även här lovar Samsung fin komfort och ett naturligt och bra ljud. Pris: 1 700 kr.
Level_On_White-460x466
Tre element i varje öra
Vid det här laget har nog de flesta genomskådat att modellen med namnet Level In måste vara en in-ear-hörlur. Även om det är trångt om plats har Samsung lyckats få plats med en trevägshögtalare i var och en av de små snäckorna, så att alla tonregister täcks ordentligt. Priset blir 1 300 kr.
Level_In_Lifestyle-460x306
BT-högtalare i metall
Slutligen presenterar Samsung en Bluetooth-högtalare som heter … Level Box. Lådan är gjord av metall och rymmer stereohögtalare samt brus- och ekoreducering. NFC för enkel Bluetooth-parkoppling finns också. Det uppladdningsbara batteriet gör att man kan lyssna på din favoritmusik i upp till 15 timmar. Level Box kostar 1 600 kr.
s_Level_Box-460x306

Rykten

Apple köper Beats

Apple vill köpa Dr Dres hörlurar – för 3,2 miljarder dollar!



Hörlurarna från Beats Audio, även kända som Beats by Dr Dre, är några av världens mest populära. Märket grundades av rapparen och producenten Andre Young, mer känd som Dr Dre, och Jimmy Iovine i samarbete med amerikanska Monster, som tillverkade hörlurarna till en början.
beats-audio-3


Dr Dre och Jimmy Iovine med Beats by Dre-hörlurar
Young och Iovine avslutade dock samarbetet med Monster. Taiwanesiska HTC var också ägare under en period, och Beats Audio låg bakom utvecklingen av ljudsystemet BoomSound i smartmobilen HTC One.
Utöver hörlurar, som är omåttligt populära hos framför allt det yngre gardet, har Beats Audio även lanserat en egen musiktjänst, Beats Music.
Apple vill köpa
Nu verkar det som om Apple inte bara har fått upp ögonen för Beats, utan också plockat fram plånboken. Bland andra The Financial Times och Wall Street Journal citerar källor som påstår att Apple har fört diskussioner med Jimmy Iovine om att köpa företaget. Priset rapporteras ligga strax över 3 miljarder dollar, alltså närmare 20 miljarder svenska kronor! Affären skulle i så fall vara det största uppköpet i Apples historia.
Apple har märkt av den sjunkande försäljningen av skivor och låtar i iTunes Store, och deras nya musiktjänst iTunes Radio har inte heller fått något ordentligt fotfäste på den amerikanska marknaden. Ett strategiskt köp av Beats kan hjälpa Apple att stärka sin position på musikmarknaden igen.
Huruvida hörlurarna med den välkända ”b”-loggan får en äppelsymbol i framtiden, är för tidigt att säga!

8 maj 2014

Nyheter

Philips hyr in super-DJ:n Armin van Buurmen

Med hjälp av Armin van Buuren hoppas Philips kunna sno åt sig en större del av den lukrativa marknaden för DJ-hörlurar.



Hörlurar med kändisnamn har blivit vanligt. Särskilt efter Dr Dre satte sitt namn på de ursprungliga Beats-lurarna 2008, sedan dess är det många kända musiker, diskjockeyer och kändisar som lånat ut sina namn till hörlurar och öronsnäckor.
Skälet är enkelt: ett känt namn säljer. Och det är Beats-lurarna ett bra exempel på, Beats säljer hörlurar för mer än en miljard dollar om året. Inte dåligt för ett företag som bara funnits i 8 år.
Med hjälp av den kända DJ:n Armin van Buuren hoppas Philips på en liknande effekt.
Tillsammans har de utvecklat A5-PRO, ett par rejäla lurar i aluminium med sluta kåpor. Inte olikt AKG:s enastående K267, som tagits fram i samarbete med världsberömde DJ Tiësto.
Philips A5-PRO DJ Kopfhörer - Entwickelt in Kooperation mit Armin van Buuren

Philips ytterst välbyggda hörlurar presenterades på den årliga IFA-konferensen, som denna gång ägde rum i Belek, Turkiet.
Tack vare 50 mm stora element i slutna kåpor var de första intrycken lovande. Med så stora element, drivna av kraftiga neodym-magneter, är A5-Pro riktigt effektiva och tål hela 3500 mkW. Mer än dubbelt så mycket som är vanligt för hörlurar i den här storleken.

Philips_A5-PRO-driver

Inte oväntat fanns det gott om bas, men utan den hopplösa effekten att mellanregistret är dämpat till fördel för bas och diskant. Ljudbilden var mycket klangrik och hade ett generöst detaljomfång och kändes livliga och dynamiska.
Den löstagbara spiralkabeln med 3,5-mm minijack-kontakt pluggas in i antingen höger eller vänster öronkåpa, och de 93 mm stora kuddarna går också att ta loss. Det finns två andra kuddar som går att köpa löst: en mindre och mer lätthanterlig variant som är 80 mm och en 110 mm stor som täcker runt hela örat och passar bättre när man ska sitta hemma och finlyssna. Eller jobba i studio.
Kåporna går att vrida 90 grader och lurarna kan enkelt vikas ihop och förvaras i tygfodralet som ingår.

Philips-A5-black

Philips A5-PRO kommer till butikerna i juni och kostar 300 euro, vilket placerar dem i samma prisklass som AKG K267 Tiësto, vår nuvarande favorit bland DJ-lurar.
Video: Philips A5-Pro i samarbete med Armin van Buuren

Rykten

Ny iPhone blir tunnare än någonsin

Ett läckt skal tyder på att en kommande iPhone-modell får samma design som nuvarande iPod touch.



Apple kan vara på väg bort från den iPhone-design som de haft sedan iPhone 4, som släpptes 2010. Alla Apple-telefoner, bortsett från iPhone 5C, har haft en aluminiumram med helt raka kanter, men nu har det dykt upp ett läckt skal som påstås vara tillverkat till nästa iPhone. Och enligt detta skal verkar det vara dags för en mycket tunnare design med rundade kanter.
Det är gänget bakom YouTube-kanalen Unbox Therapy som har fått tag på det omtalade skalet, och som de demonstrerar i videon nedan går det – under förutsättning att skalet är äkta vara – att dra slutsatsen att kommande iPhone 6, eller ”iPhone Air”, får samma design som nuvarande iPod Touch. Förutom en mycket rundare form blir Apples nya smartmobil tunnare än någonsin.

tynd


Det finns tecken som tyder på att nya iPhone bli lika tunn och får samma design som nuvarande iPod Touch.
I videon kan man nämligen se att iPod Touch, som i sin senaste inkarnation släpptes 2012, passar perfekt i det läckta skalet när det gäller tjockleken, vilket i så fall skulle innebär att den nya telefonen bara blir 6,1 mm tjock. Det är en väsentlig förbättring mot iPhone 5S som är 7,6 mm tjock.
Att Apple redan 2012 kunde bygga en så tunn iPod Touch beror naturligtvis på att den inte innehåller lika platskrävande komponenter för telefonsamtal som en iPhone, så det verkar vara något av ett konststycke om Apple har lyckats minska alla komponenters storlek så att de får plats i ett 6,1 mm tunt skal.

Hörlurar

Focal för finlyssning

Focal kommer nu med en lur som vänder sig till den som sitter hemma och finlyssnar


Efter den portabla varianten Spirit One kommer nu franska Focal med Spirit Classic, en hörlur mer inriktad för finlyssning i hemmets lugna vrå.

 Classic bygger på geometrin ifrån Spirit One och även Spirit Pro, en lur som togs fram för studiobruk. Mindre justeringar i de rörliga delarna har gjorts för att öka tåligheten och delarna runt de kritiska punkterna har gjorts grövre för att stärka konstruktionen.
Huvudbandet är läderklätt och har blivit tjockare och mjukare. De slutna kåporna är större jämfört med Spirit One och uppbyggda av fem separata höljen som omsluter ett 40mm stort Mylar/Titanium element. Varje hölje fungerar som en liten akustiskkammare. 
Det följer med två avtagbara kablar en 4 m kabel av hög kvalitet samt en 2 m kabel med mikrofon och volymkontroll för dem som vill köra med lurarna som headset.

 Spirit Classic har relativt hög känsliget och 32 ohm impedans vilket gör att den borde fungera bra till alla typer av källor, från iPod och liknande till kraftiga hörlursförstärkare. Priset hamnar på 3.000 kr.