8 maj 2013


Outlook.com har nu tagit över för Hotmail

Nu finns bara Outlook.com
Microsoft har nu flyttat alla sina användare från Hotmail till nya Outlook.com och därmed flyttat 400 miljoner konton till nya, kraftfullare servrar. Som flest hade Hotmail runt 300 miljoner konton men efter annonseringen i juli 2012 om nya Outlook så har alltså ett stort antal användare flyttat över till Microsofts tjänst. Bara sen februari i år har 60 miljoner nya användare registrerats enligt Redmond-företaget och totalt ska 150 petabytes (!) med data ha flyttat över de sex gångna veckorna.
För att fira att flytten nu är klar har man även lagt in två nya funktioner som båda är efterlängtade. Den första är ”SMTP Send” som tillåter användarna att skicka meddelanden från e-postadresser som inte är direkt anslutna till Outlook.com. Den andra funktionen är en förbättrad integrering av Skydrive direkt i Outlook-gränssnittet. Perfekt för alla som har många dokument och bilder sparade i molnet och vill kunna dela med sig av dem utan att krångla med onödiga menyer.
SMTP Send ska fungera omedelbart oavsett var man befinner sig men Skydrive-integreringen kan dröja något på vissa specifika marknader. Bara att logga in och testa – fungerar det redan nu i Sverige?

Inga kommentarer: