23 dec. 2011

Mellandagsrea 2011!



Start Juldagen Kl 09.00!

8 dec. 2011

Julklappstips!



Gäller till den 23/12-11

5 dec. 2011

Så hittar du rätt i TV-Djungeln

Flimrar det för ögonen när du ska läsa tekniska specifikationer? Blir du svimfärdig när TVexpediterna och reklamen kör runt med dig? Får du huvudvärk av din TV-bild? Misströsta inte – Ljudcenters TV- expert står redo att hjälpa dig!

Dagens platt-TV-apparater är större, snyggare, bättre och billigare än någonsin. Samtidigt går utvecklingen så fort att till och med fackmänniskor får springa för att hänga med. Därför är det inte konstigt om du som vanlig TV-användare ibland känner dig som Bambi på hal is. I den här artikeln kommer vår TV- expert att hjälpa dig att skilja agnarna från vetet och slå hål på många av de myter som kan göra TV-tillvaron besvärligare än nödvändigt.

SATSA PÅ GULD – OCH GLÖM RESTEN

Om du vill leva en lång och sund tillvaro med din TV är det fyra grundläggande saker som är av stor betydelse:

bra bild
bra ljud
alla funktioner och anslutningar som behövs
tillgång till alla TV-kanaler du vill ha

Det låter väl enkelt, eller hur? Dessvärre är det också alldeles för enkelt för att TV-tillverkarna ska nöja sig med det här när de ska marknadsföra sina senaste vidunder. Tekniska brister utelämnas i all tysthet och ersätts med vidlyftiga mirakulösa tekniker som på pappret låter som rena rama magin men i praktiken är tomt skryt. Gå på det väsentliga – så är du på rätt väg!

JO – STORLEKEN HAR BETYDELSE

Det första många TV-köpare funderar över innan de beger sig in i teknikdjungeln är storleken. Innan digital-TV och HD-formaten dök upp fanns det mängder av tumregler som skulle förhindra att du satt för nära bilden och därmed kunde se alla fel i de analoga bildformaten.
Med dagens väldigt höga digitala bildkvalitet kan du glömma allt om de här gamla reglerna och istället koncentrera dig på hur mycket TV du har plats och råd till. Huvudregeln är: Ju större desto bättre! Kvaliteten klarar det, och en stor TV ger under samma förutsättningar i övrigt en större bildupplevelse än en liten. 40 tum är ganska vanligt idag, och 46 tum och däröver är på god väg att ta över svenska hem.

LCD OCH LED – TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

Bland dagens platt-TV-apparater kan du välja mellan tre grundtekniker: LCD, LED och plasma. Alla tre kan leverera en fantastisk bildkvalitet, så det är mest en fråga om personlig smak och behov. Du ska inte låta dig luras av reklam eller fanatiker som säger att bara den ena eller andra typen är något att ha.

LCD och LED är egentligen två sidor av samma mynt, eftersom själva skärmen i båda fall fungerar med hjälp av så kallade flytande kristaller och ett sinnrikt system av mikroskopiska färgfilter. Skillnaden ligger i bakgrundsbelysningen som i LCD sköts av lysrör, medan de nyare LED-TV-apparaterna använder sig av ett stort antal lysdioder (Light Emitting Diodes).
LED har flera fördelar. Dels kan TV:n göras väldigt tunn och elegant – en stor fördel om den ska hänga på väggen – och dels är energiförbrukningen i en LED-TV betydligt lägre än hos både LCD och plasma. De här fördelarna har på kort tid gjort LED-TV-apparaterna väldigt populära, men det är väldigt många andra aspekter som påverkar kvaliteten. Därför är en LED-TV inte nödvändigtvis bättre än en motsvarande LCD-modell.

Både LCD- och LED-TV-apparater är okomplicerade att ha att göra med och fungerar fint under nästan alla ljusförhållanden och med alla bildkällor. Om solen ofta tittar in i ditt vardagsrum eller om hela familjen ska kunna använda TV:n utan bekymmer så är det ett självklart förstahandsval.

PLASMA – FILMENTUSIASTENS FAVORIT

Om du är filmentusiast, men inte vill ta steget upp till en fullskalig hemmabio med projektor så är en storbildsplasma-TV en riktigt bra lösning. En plasmapanel fungerar med hjälp av miljontals små gasfyllda celler som tänds och släcks i takt med bildsignalen. Det ger möjlighet att skapa ren svärta, och de små cellerna reagerar också betydligt snabbare än flytande kristaller. Särskilt den snygga återgivningen av svärta skiljer plasma från LCD och LED, som vanligtvis bara kan leverera olika grader av mörkgrått. Det här är ett avgörande plus för många filmälskare.

På minussidan så är en plasma-TV mer känslig för ljuset i rummet. Om du har kraftigt inflöde av ljus i vardagsrummet eller av andra anledningar har problem att kontrollera ljuset, så får du inte optimalt utbyte av skärmen. Du ska också tänka på att stillastående bilder (från t.ex. spelkonsoler), svarta kanter eller kanallogotyper efter en längre tid kan orsaka så kallad "inbränning" i skärmen, som i värsta fall inte går att få bort igen. Det här är särskilt viktigt att tänka på under de första hundratals användningstimmarna då skärmen "spelas in".
Sony KDL-46NX720






Fantastiskt Sonyerbjudande!!

46-tums FULL HD LED-TV med ljudstativ och skypekamera på köpet!
köp till Playstation 3 inkl spelet uncharted 3 för endast 649:-!

SONY KDL-46NX720/723
Ändra ditt sätt att se på tv med Monolithic Design
46-tums (117 cm) Full HD 3D-tv med dynamisk Edge LED, Motionflow XR 200, Wi-Fi®, Internetvideo och Skype™

-Ultraslimmad LED-skärm med Monolithic Design
-Visa Internetvideor och ring med Skype™
-Jämn högkvalitetsvisning i 2D och 3D

SPELA UPP
Otroligt: 320 GB PlayStation®3 + Uncharted 3 för 649 SEK!
Gör anspråk på det ultimata inom hemunderhållning: se 3D Blu-ray Disc™-filmer och 3D-filmer, ta del av hisnande spel med otrolig bild- och ljudkvalitet.

PRATA
Kamera och mikrofon utan extra kostnad
Håll kontakten med vänner och familj med röst- och videosamtal med Skype. Ta del av video- och röstsamtal med bättre bild- och ljudkvalitet på din HD-tv bekvämt i vardagsrummet*.

Från 15990:-

Gäller t o m 15/1-12 eller så långt lagret räcker!

24 nov. 2011

Demo dagar på Ljudcenter!


2 dagars Demo med "Sladd"

Fredagen den 25 November kommer Sladd från Hifi Consult och visar det senaste från Vienna Acoustics.

Ingemar "Sladd" CarlssonBäst på traditionell Hifi, dvs 2 högtalare, kraftiga slutsteg, ohörbara kablar och kom inte och påstå att CD-mediet har för dålig upplösning... Hatar komprimering och likgiltig musik.

Öppet från kl 10.00 - 18.00

Välkomna Ljudcenter Halmstad

Andreas Ewald 035-191101

16 nov. 2011

Bose OE2/OE2i Hörlurar



2 nov. 2011

Tre och Telia vinnare i täckningstestet






Operatören Tre har Sveriges bästa mobila bredband. Telia har bäst täckning för röstsamtal. Det visar tidningen Mobils stora täckningstest 2011.

Mobil genomför varje år Sveriges största oberoende test av landets mobiloperatörer. I årets test ingår de stora operatörerna Tre, Tele2, Telia och Telenor.

Testet har genomförts från Kiruna i norr till Ystad i söder och Mobils testbil har färdats 1300 mil med proffessionell mätutrustning i bagaget för att ta reda på vilken operatör som har det bästa nätet för surf och för röstsamtal. Dessutom har vi mätt de nya 4G-näten i Sveriges tio största städer.

Testet av mobilt bredband resulterade i seger för Tre som är snabbast i de flesta regionerna i landet, i synnerhet de tätbefolkade. Viktar man ihop resultatet för hela landet så har Tre nästan en megabit per sekund snabbare snitthastighet än tvåan Telenor och mer än två megabit snabbare snitthastighet än Tele2 och Telia som för övrigt får nästan identiskt resultat.

Segern för röstsamtal går till Telia. Framför allt är det marginalen i Norra Norrland som ger Telia segern. Testet visar dock att den totala marginalen till den delade andraplatsen för Tre och Telenor är mindre än en procent.

I vårt test av 4G ingår Telia, Telenor och Tele2 som är de operatörer som har kommersiella 4G-nät igång. Segern går till Telia tätt följt av Tele2.

Mobil har även gjort ett test av näten på tåg runt om i Sverige och det testet vinns av Tre. Mätningarna har utförts på X2000-sträckorna Stockholm - Malmö, Stockholm - Sundsvall och Stockholm - Göteborg.


Vinnare i testet av mobilt bredband:

SAMMANLAGT HELA SVERIGE: Tre

Stockholm: Tre
Malmö: Tre
Göteborg: Tre

Skåne och Blekinge: Tre
Västra Götaland: Tre
Östra Götaland: Tre


Östra Svealand: Tre
Västra Svealand: Tre

Nedre Norrland: Telia
Övre Norrland: Telia

Tåg: Tre


Vinnare i testet av bästa nät för röstsamtal:

SAMMANLAGT HELA SVERIGE: Telia

Stockholm: Tre
Malmö: Tre, Telia
Göteborg: Tre, Tele2, Telia

Skåne och Blekinge: Tre, Telenor
Västra Götaland: Telia, Tele2, Telenor, Tre
Östra Götaland: Telia, Tele2

Östra Svealand: Tre
Västra Svealand: Tele2

Nedre Norrland: Telia
Övre Norrland: Telia

Tåg: Tre

Testet i sin helhet publiceras i Mobil nummer 11 som finns i butik den 10 november.

26 okt. 2011

Canaldigital



14 okt. 2011

Sony Tablet S





Sony Tablet S
Typ: Surfplatta med w-lan (3G-version senare i höst)
Mått: 241.2 x 174,3 x 10,1 mm
Vikt: 598 gram
Batteritid: 430 timmar standby, 31 timmar musikspelande, 6 timmars videospelande
Minne: 16 eller 32 GB
Operativsystem: Android 3.2
Bluetooth: Ja, Bluetooth 2.1
Skärm: 9,4 tum, 1280 x 800 pixel
Kamera: Bakre kamera: 5,11 megapixel, AF. Främre kamera: 0,3 megapixel.
Pris: 4400 kr (5200 för wlan med 32 GB lagring och 5600 med 32GB och 3G)

13 okt. 2011

NOKIA N9



Svep dig bort.

Nokia N9 har en fantastisk AMOLED-skärm med böjt, reptåligt glas som gör det enklare än någonsin att navigera dig fram. Utan knappar på skärmen skapar du ett skönt flöde när du förflyttar dig mellan dina appar.Gå inte längre vilse.

I Nokia N9 behöver du inte längre bli galen av att bläddra genom flera app-fält och menyer. Med tre enkla vyer vet du nu direkt var du ska gå för att se vad dina vänner gör, ladda ner program eller växla mellan öppna appar.Surfa snabbt och smidigt.

Webbläsaren i Nokia N9 laddar sidor på nolltid vilket vänder ditt surfande från frustration till ren njutning. Dessutom finns stöd för HTML5 som gör att du får tillgång till det bästa av webben och snabb videouppspelning.Se bättre ut i HD.

Filma i skarp bildkvalitet med äkta 16:9-bildskärmsformat. Klipp dina HD-filmer direkt på Vimeo eller Youtube och du kan vara säker på att se riktigt bra ut innan du delar dem med andra.

Bäst med 3.

För att få ut mesta möjliga av din Nokia N9 rekommenderar vi abonnemanget 3Surf Max tillsammans med en eller flera av våra tjänster 3Vänner 69, 3SMS Flat eller 3Global. Med 3Surf Max surfar du fritt med din smartphone i vårt prisbelönta 3G-nät och ringer för låga 0,39 kr/min. Vill du få ner dina samtals- och SMS-kostnader ytterligare är det bara att välja till någon av våra rekommenderade tjänster när du köper Nokia N9.

Köper du din Nokia N9 hos oss på 3 kan du dessutom räkna med att ha tillgång till vår allra smartaste support för smartphones. Kan vara skönt att veta om din smarta mobiltelefon helt plötsligt blir lite osmart.
Apple TV snart i butiken!





Filmuthyrning
YouTube- och Vimeo-streaming
iTunes-musik och bilder från din dator
802.11n Wi-Fi
Apple Remote (fjärrkontroll)







12 okt. 2011

Nyhet Från Tangent/Jacob Jensen !







• Stereo

• 2 x 7 Watt RMS

• Full Range Bassreflex Gehäuse

• Aux 3,5mm

• CD-Player, FM Radio, iPod/iPhone Dock

• Tuner mit 5 Presets (AM/FM)

• Settings: Bass, Treble, Equalizer

• Formats: CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA

• Functions: RDS, Scan, Repeat track or all, Snooze, Alarm clock, Auto tuned, Shuffle

• Inputs: iPod & iPhone Dock

4 okt. 2011

Så blir Apples nya supermobil(er)



Idag ska Apple ”prata Iphone”.
Företaget kan presentera två nya telefoner vid ett event i Kalifornien, USA.
Så bra blir mobilerna alla väntat på.

Efter över ett års väntan – i morgon presenterar Apple en ny Iphone. Eller blir det två? Ryktena och förväntningarna inför Apples event är större än någonsin. Många hävdar att företaget presenterar två nya mobiler – en Iphone 5 som ska konkurrera med telefoner som Samsung Galaxy S II och en uppdaterad Iphone 4 riktad mot tillväxtmarknader som Kina.
Men trots att det är nära ett dygn tills prylen, eller prylarna, presenteras vet få vad som kommer att visas i morgon.

”Stämmer med 98 procents säkerhet”
Enligt ett flertal initierade tekniksajter talar det mesta för att Apple släpper en Iphone 5, utrustad med en supersnabb A5-processor, större lagringsutrymme, en åtta megapixels kamera och större skärm.
En tysk sajt har dessutom byggt en prototyp (som går att se på bilden ovan) som de hävdar stämmer med den riktiga mobilen med 98 procents säkerhet. Om de har rätt skiljer sig Iphone 5 rejält från föregångaren – åtminstone när det kommer till designen.

”Släpper bara Iphone 4s”
Samtidigt har rykten dykt upp som kan visa att Apple nöjer sig med att släppa en ”Iphone 4s”. Apple Insider hänvisar till en miss i Itunes som ”avslöjar” en budgetmobil från Apple. Gizmodo har även publicerat en bild, på vad de påstår är, en ”Iphone 4s” från Apples fabrik Foxconn.
Presentation börjar 19:00, svensk tid, i morgon. Håll utkik på Prisjakt Pryl för en rapport om hur Apples nya mobil(er) ser ut.

Så blir Iphone 5 – enligt ryktet:
– En A5-processor
– En utvecklad antenn
– Mer RAM-minne, troligtvis 1GB
– Bättre kamera, troligtvis på 8 megapixlar
– En så kallad edge-to-edge skärm på 3,7 till 4 tum.
Källa: ibtimes.com

26 sep. 2011

Billig Iphone lur på gång



Ett Apple som breddar sitt utbud med en ”budgetlur” riskerar lägre lönsamhet. Men lyckas jätten skapa köpsug lär volymerna kompensera så att vinsterna fortsätter att öka. Mindre spelare som Sony Ericsson lär få det tufft om Apple breddar sig.

Det är som vanligt gott om rykten kring Apple och dess produktutbud. Det ska bara vara veckor kvar innan Iphone 5 dyker upp i butikerna. Den 4 och 7 oktober är två datum som nämnts.

Det ryktas också om att ytterligare en modell ska lanseras samtidigt. Det skulle handla om en billigare variant. Den amerikanska investmentbanken JP Morgan hävdar att ”Iphone 4-plus”, en uppgraderad Iphone 4, ska lanseras.

Prismässigt ska den ta plats i mitten på smartphonemarknadens prislistor och vara ett vapen för att växa i Kina, rapporterar Apple Insider, som läst analysen.

Det har även talats om en ren budgetvariant.

Nu är ”billigare” ett relativt begrepp. Apple spelar i en egen liga när det gäller att kunna ta betalt för sina mobiler. Och en ”budget-Iphone” lär knappast vara billig.

Oavsett om det dyker upp en billigare variant av Iphone i början av oktober och hur den i så fall prissätts är frågan värd att lyfta. Det är nämligen högst sannolikt att världens högst värderade företag på sikt försöker bredda sitt sortiment med mobiler som även mindre bemedlade kan köpa.

Konkurrensen ökar i Apples befintliga segment och för att vinsterna ska fortsätta att öka förefaller ökade volymer snarare än stärkta marginaler vara den smidigaste vägen.

Men det blir en fin balansgång för Apple. Prestandan får inte sjunka så att utvecklare och användare av appar får en dålig användarupplevelse, påpekar analysföretaget Gartners Carolina Milanesi. Dessutom kan Apple med billigare mobiler få mindre resursstarka kunder som inte köper appar i särskilt stor utsträckning.

En av nycklarna till framgångarna för Iphone är kopplingen mellan hårdvara och mjukvara. Carolina Milanesi tror inte att Apple lanserar billiga modeller utan att samtidigt kunna erbjuda en tjänst som kompletterar dem.

De som erbjudit billigare smartphones än Iphone har i mångt och mycket sluppit konkurrensen från Apple i låg- och mellanprissegmentet. Amerikanerna har i stället krattat manegen och ökat konsumenternas intresse för smartphones, något som spelare som HTC, Samsung och Sony Ericsson dragit nytta av. Men en konkurrent som Apple i de lite billigare prisklasserna lär pressa dessa tillverkare rejält.

Även Google, med sitt operativsystem Android, lär få känna på ökad konkurrens. På ett år har Androids andel av världsmarknaden mer än dubblats – under andra kvartalet stod Google för operativsystemet i 43,4 procent av de smartphones som såldes. Den siffran lär komma under press om Apple rör sig nedåt i mobilbutikernas prislista


22 sep. 2011

Yamaha Restio





Finns i butiken för demo!
Bose Companion 20



Förut om du ville ha ett datorhögtalarsystem som kunde fylla rummet med naturtroget ljud var du tvungen att välja ett system med basmodul. Det innebar att du behövde hitta en plats för basmodulen, vilket inte alltid är det lättaste. Och bara för att du vill ha ett kompakt system ska du inte behöva kompromissa med ljudkvaliteten.


Vi introducerar de nya Companion® 20 datorhögtalarna från Bose. Det ger dig det bästa från två världar – kristallklart, tydligt ljud var som helst i rummet utan minsta behov av en basmodul. Companion® 20 datorhögtalare är vårt bästa system med 2 högtalare med en modern design som smälter in bland de flesta stationära och bärbara datorer.



Bose Soundlink



Trädgården, stranden, till och med den lokala parken – du vet aldrig när och var du vill lyssna på musik i högtalare. Med den nya SoundLink® trådlösa mobilhögtalaren från Bose kan dina låtar hänga med dig vart du än går. Kombinera med din mobiltelefon, läsplatta eller någon annan Bluetooth®-enhet och dela med dig av musik med kvalitetsljud från Bose®. När du vill och var du vill. Fodralen finns i flera färger (säljs separat) för att matcha din stil






Den nya SoundLink® trådlösa mobilhögtalaren från Bose levererar ett större ljud än du trodde var möjligt från en så liten högtalare. Den ansluter snabbt till Bluetooth® med alla Bluetooth®-aktiverade enheter, samtidigt som batteriet räcker i timmar. Och när du är på språng skyddar det integrerade fodralet högtalaren i väskan.






15 sep. 2011

IPAD 2 finns hos oss i Butiken!






Tunnare, lättare och full av stora idéer.
När du väl har iPad 2 i din hand är det svårt att lägga den ifrån dig. Det är hela poängen med den helt nya utformningen. Den är 33 procent tunnare och upp till 15 procent lättare, så den känns ännu behagligare att hålla i.2 Det känns så naturligt att surfa på webben, kolla e-posten, se på film och läsa böcker att du nästan glömmer bort all den fantastiska teknik du har under fingrarna.

6 juli 2011

Sony Ericsson lanserar två nya Xperia smartphones, baserade på den senaste versionen av Googles operativsystem Android.



Lanseringarna av Xperia ray och Xperia active gjordes i samband med telekommässan Communicasia i Singapore på onsdagen.



Xperia-telefonerna kommer att finnas tillgängliga globalt på utvalda marknader från det tredje kvartalet

5 juli 2011

Samsung Galaxy II





Mobilen Galaxy S II har den senaste versionen av operativsystemet, Android 2.3. Det tillsammans med en dubbelkärnig processor ger en bättre upplevelse. Galaxy S II är en smartare mobil med det allra senaste vad det gäller hård och mjukvara samt operativsystem. Galaxy S II har ett djup på 8,49 millimeter och en matchvikt på 117 gram. Utrustad med den bästa skärmen vi någonsin tillverkat för en mobiltelefon och uppbackad med ett rejält trimmat yttre och välutvecklat inre vågar vi säga att Galaxy S II verkligen är någonting alldeles extra.

Förutom att vara en fullfjädrad nöjesmaskin, så har vi till Galaxy S II samarbetat med ledande IT-bolag för att ta fram bästa tänkbara företagslösningar. Galaxy S II är inte bara en multimediaupplevlse utöver det vanliga utan erbjuder även högsta säkerhet och tillgodoser alla tänkbara verksamhetsbehov. Med Galaxy S II sätter vi en helt ny standard vad det gäller smarta mobiler.

Mobil med överlägsen skärm - SuperAMOLED Plus
Den mycket ljusstarka och kontastrika skärmen återger detaljer på bästa möjliga sätt. Den har en färgåtergivning, kontrast och skärpa som är upp till 60% bättre jämfört med andra ledande smartphones på marknaden. SuperAMOLED Plus-kärmen ger en kristallklar och fyllig bild även i starkt solljus eller om du tittar från en snäv vinkel. Med en bildkvalitet som skulle göra de flesta TV-apparater avundsjuka kommer Galaxy S II att visa dina bilder, filmer och spel från sin allra bästa sida. Med Galaxy S II och dess stora 4,27 tums skärm får du det bästa som finns. Glöm allt prat om antal pixlar hit eller dit, njut bara av den tunna och slimmade bildytan. Förundras över den blixtrande grafiken, den svindlande hastigheten och de smarta funktionerna.

Blixtrande snabb Smartphone, glimmrande prestanda
Samsung är marknadsledande på bildskärmsteknik. Detta kunnande har vi överfört till våra mobiltelefoner. Med Galaxy S II introducerar vi vår allra bästa och utan tvekan snabbaste skärm hittills. Med en responstid för video på otroliga 0,01 millisekunder. Vilket jämfört med en datorbildskärm är blixtrande snabbt. Skärmen för Galaxy S II är precis som resten av telefonen i toppklass. Den är inte bara väldigt snabb, både vad det gäller responstid för video utan även hur snabbt den reagerar på dina kommandon. Den är även extremt strömsnål, vilket gör att du får mer batteri över, vilket i sin tur låter dig vara precis så produktiv som du vill vara på en enda laddning.

Galaxy S II med ultratunn design
Trots att Galaxy S II är fylld av tekniska innovationer och har en större skärm än föregångaren är den faktiskt både lättare och tunnare. Mycket tack vare den vidareutvecklade och tunna super-amoledskärmen. Över huvudtaget är Galaxy S II mycket slimmad i sin design. Den är endast 8,49 millimeter tjock vilket är 1,5 millimeter tunnare än vår succemobil Galaxy S. Det gör Galaxy S II till marknadens tunnaste smarta mobil.




Social Hub 2.0
I Social Hub är alla vänners aktiviteter samlade på en och samma plats. Telefonboken knyts samman med e-postkonton, kalendrar och sociala medier som Facebook och Twitter. På en och samma plats hittar man vännernas statusuppdateringar, tweets, e-post och kalenderhänvisningar. Byter någon av dina vänner sin Facebookbild ändras automatiskt även telefonbokens kontaktbild.

Readers Hub
2,2 miljoner böcker och noveller, 2 000 nyhetstidningar och 2 300 tidskrifter samlade på en och samma plats, Readers Hub. Så var man än är har man alltid tillgång till ett enormt bibliotek av både tidsfördriv och nytta.

Music Hub
Genom samarbetet med musikleverantören 7digital kan man få tillgång till tolv miljoner låtar i Music Hub. Där kan man söka efter artister och titlar. Eller upptäcka ny musik via rekommendationer. Att ladda ner musiken kostar pengar, men för att du ska slippa köpa grisen i säcken kan du lyssna på ett smakprov innan du bestämmer dig.

Game Hub
På en och samma plats har Samsung samlat spel anpassade för mobila enheter, Game Hub. Via partners som tillexempel Gameloft kan man ladda ner spel med avancerad grafik alternativt spela online mot medspelare. Underhållningen är där du är.

Inbyggd kryptering
Öka säkerheten med en säkerhetslösning som skyddar mobildata utan att göra avkall på hastighet och funktionalitet. Samsung GALAXY S II är världens första Android-smartphone som använder kraftfull krypteringshårdvara och minimerar behovet av extra säkerhetsprogram. Krypteringstekniken i hårdvaran ger snabb och tillförlitlig säkerhet. De inbyggda tjänsterna Sybase Afaria Mobile Device Management och Microsoft Exchange ActiveSync bidrar till krypteringsstödet med sina egna mekanismer som säkrar viktig företagsinformation och privat information.

Högupplöst videoinspelning
Tänk dig en kamera som får plats i handen. Tänk dig nu en kamera som inte bara är liten och smidig, utan även tar kristallklara och underbara bilder. Tänk dig nu att den även erbjuder videoinspelning i Full-HD och förutom att den tar fantastiska bilder även är en av världens smartaste mobiltelefoner. Tänk dig nu Galaxy S II från Samsung. Den är precis vad du har tänkt dig och lite till.
Nya superkameran – styrs av mobilen





Nya superkameran – styrs av mobilen
Du kan båda mejla bilder och ladda upp dem dirket på Facebook.
Men det som gjort att många fått upp ögonen för nya superkameran är att dess förmåga att prata med din mobiltelefon, rapporterar sajten idg.se.

Modellen heter Samsung SH100 och är enligt idg.se en kompakt variant med en upplösning på 14 megapixel.
Kameran har wifi. Något som gör att användaren kan kopiera bilder och videoklipp till sin dator och ladda upp materialet till olika sajter.
Eftersom SH100 dessutom är dlna-kompatibel går det att strömma video och föra över foton till en tv.
Men det är inte allt. Den funktion som fångat mångas intresse att Samsung SH100 via en speciell app kan prata med din telefon.
Med hjälp av appen kan du kolla på dina bilder direkt i mobilen. Men också se kamerans sökarbild i telefonen och använda den som fjärrutlösare.
Förutom det kan Samsung SH100 även geotagga fotona med hjälp av mobilens gps-funktion.

4 juli 2011

Nya stärkare från Marantz




Marantz har två nya stärkare på gång, båda med stöd för bland annat AirPlay.


Apples trådlösa uppspelningsprotokoll Airplay vinner en hel del mark. Nu senast är det Marantz som hakar på tåget med sina nya hemmabiostärkare SR6006 och SR5006.

Båda apparaterna är ganska lika i sina utföranden, med den främsta skillnaden att SR6006 fixar multirumsljud i tre zoner medan lillebror SR5006 bara hanterar två.

I övrigt finns som sagt stöd för Airplay, men även DLNA-stöd, sju HDMI-portar av utgåva 1.4 och stöd för separat blåtandsmottagare.
Något pris på SR5006 har inte dykt upp, men SR6006 kommer att landa på 1 999 dollar, vilket rent översatt blir strax över 13 000 kronor med dagens växelkurs.

29 juni 2011

Harman Kardon Go Play 2




Harman Kardon GO + PLAY 2 är en snygg, smidig och portabel lösning för iPod-folket som spelar skjortan av det mesta.
iPoden eller iPhonen dockas under den rostfria stålbågen till handag, mycket elegant i en utformning på toppen.
Fjärrkontrollen som medföljer kommunicerar med RF vilket innebär att signalen går igen om väggar och andra hinder upp till 9m.
Denna lilla spelare levererar en imponerande ljudbild med en djup och tight basåtergivning.
GO + PLAY 2 drivs antingen av batterier eller ström.
Siffran 5 i namnet (GO + PLAY 5 2 BLK EU) betyder att den stöder 5v laddning för iPod och iPhone.
Nytt med version 2 är:

- iPhone certifierad
- USB kontakt för itunes sync
- S-video bildutgång


Finns i butiken nu!


Panasonic TX-P50VT30






Full-HD NeoPlasma TV med överlägsen bildkvalitet för 2D och 3D och avancerade nätverksfunktioner

Tittarupplevelsen har aldrig varit så verklig och övertygande som den är med Panasonics 3D-teknik. Den snabbrörliga fosfortekniken som används i NeoPlasma-panelerna och en nyskapande ljusavsöndrande process minimerar överhörning (dubbla bilder), vilket ger tydliga 3D-bilder och behaglig bildåtergivning. Denna teknik hjälper också till att förbättra 2D-bildkvaliteten.

För att uppnå smidigast möjliga rörelser på skärmen har våra VIERA plasma-TV-enheter en 600 Hz Sub-field Drive som interagerar med Intelligent Frame Creation Pro. Med hjälp av en intelligent bildbehandlingsalgoritm baserad på rörelsedetektering skapas den bästa kombinationen av bildrutor vilket garanterar ultraskarpa sport-, film- och spelupplevelser. *När Cinema-läge används

I NeoPlasma-modellerna har kontrastförhållandet för ljusstarka platser förbättrats ytterligare. Förbättringar av skärm och filter hjälper till att återge bilder med en mjuk, naturlig gradering och djup varm svärta också vid visning på ljusstarka platser. I filmer återges äkta, djupa svarta toner utifrån filmskaparens avsikter, med en kraftfull och realistisk tittarupplevelse.

Med några enkla tryck på fjärrkontrollen kan VIERA Connect-användaren njuta av video och musik, sport, interaktiva spel och mycket annat med hög kvalitet. Det går naturligtvis också bra att se standardfilmer och TV-program på storbildsskärmen. Den molnbaserade internet-tjänsten stödjer också interaktiva tjänster med passande utrustning samt en internet-baserad shoppingfunktion där det går att köpa sådan utrustning direkt från TV:n.

Det är enkelt att spela in dina favorit-TV-program, filmer och annat innehåll på den externa USB-hårddisken och ett SD-kort. Det är enkelt att kontrollera inspelningarna genom att använda VIERA-fjärrkontrollen. Med Rew Live TV-funktionen för USB HDD-inspelningar kan du återuppleva ett direktsänt TV-program för att se de scener du vill, så du slipper missa viktiga ögonblick.

TX-P50VT30 är utrustad med mottagare för satellit/markbunden/kabelnätverk (DVB-S, DVB-T, DVB-C) och stödjer också den nya DVB-T2 standarden.


Finns i butiken för demo!

”Apple släpper två nya Iphones 2011”



Apple kan släppa två nya Iphones – redan i september.
Det hävdar en analytiker på Deutsche Bank.
– Vi väntar oss en lansering av två nya mobiler, Iphone 5 och Iphone 4S, säger Chris Whitmore.

Det är International Business Times som skriver om Apples höstlansering. Tidningen hänvisar till tyska analytiker som hävdar att Steve Jobs företag släpper två nya mobiler redan i september. Telefonerna ska kallas Iphone 5 och Iphone 4S. Den sistnämnda telefonen, med lägre prislapp, 3G, snabbare processor och en uppdaterad kamera, ska vara riktad mot utvecklingsmarknader som till exempel Asien och Afrika.
– Tiden är rätt för Apple att rikta in sig på dessa marknader, säger Chris Whitmore, analytiker på Deutsche Bank.

”Flåsar i nacken”
Priset på budetmobilen väntas ligga mellan 1 800 och 3 000 kronor. När, och om, den lanseras i Sverige är ännu oklart. Den andra mobilen, Iphone 5, uppges få ny design, ny hårdvara, ”revolutionerande mjukvara” och ska skilja sig rejält från föregångaren.
– Apple känner att konkurrenterna flåsar i nacken. Och om nästa Iphone blir försenad till nästa år kan många av Apple-fansen gå över till mobiler med Android med liknande egenskaper som Iphone, om inte bättre, skrev ibtimes.com förra veckan.
3D-mobil från HTC kommer till Sverige


Nu är det bekräftat.
HTC:s nya 3D-mobil kommer till Sverige.
Supertelefonen väntas släppas i slutet av september.

3D är på väg in i våra smartphones. Inom kort lanserar LG världens första mobil med tekniken – LG Optimus 3D. Nu planerar HTC att släppa en liknande mobil i Sverige. Telefonen kallas HTC Evo 3D – och inger stora förväntningar för konsumenterna. En supersnabb processor, grym kamera och underhållningstjänsten HTC Watch är bara några av egenskaperna som ska göra mobilen till den, håll i er nu, nya ”Iphone-dödaren”.

Släpps i september
En så kallad autostereoskopisk skärm gör det även möjligt att uppleva 3D-tekniken utan några glasögon. Du kan även fota och filma tredimensionellt. HTC har under veckan meddelat att mobilen släpps i Sverige under det tredje kvartalet i år, vilket innebär att den kommer finnas i svenska butiker senast i september.

16 juni 2011

Högtalarna som kostar 45 miljoner







Tycker du att dina prylar är exklusiva?
Glöm dem.
Svenska företaget Shape Audio säljer högtalare i rent guld – för 45 miljoner kronor.

Högtalarna ingår i Organic Harmony – en produktserie med prylar i äkta guld, silver och brons. Samtliga är handgjorda i Sverige och innehåller alla funktioner du kan tänkta dig. Och tur är väl det. De billigaste går loss på nära 600 000 kronor. För dyrt? Då har du inte sett de andra.

”Sällsynta samlarobjekt”
Silverhögtalarna kostar svindlande 2,8 miljoner och enligt företagets skapare får köparna – tro det eller ej – valuta för pengarna.
– Jag är övertygad om att högtalarna kommer att bli sällsynta samlarobjekt med mystiska referenser. Kända för finsmakare som ägs av få personer, säger Luciano Pasquariello, grundare av Shape Audio.

45 miljoner kronor
De dyraste högtalarna är gjorda i rent guld och för de som är beredda att betala priset – 45 miljoner kronor – väntar en personlig rådgivning och leverans sex månader efter köpet. Experterna på Shape Audio kommer själva installera högtalarna i ditt hem – var du än bor i världen. Och det är hur lätt som helst att koppla in dem direkt i din mp3-spelare eller Iphone.
– 99,5 procent av alla högtalare är passiva, vilket betyder att du minst måste köpa en förstärkare. För att få bra ljudkvalité måste du köpa väldigt många tillägsprodkuter. Så är inte fallet med Organic Harmony.


Spotify ett steg närmare USA
Spotify fortsätter att växa och har nyligen skrivit avtal med världens största musikbolag, Universal Music Group, för lansering i USA. Det tog den populära musiktjänsten två år av intensiva förhandlingar för att nå ett genombrott med tre av fyra obligatoriska musikbolag. Nu saknas bara Warner Music Group är kvar att nå en uppgörelse med.

Musikbolagen har länge varit negativa till de allt mer populära musiktjänsterna och anser att vinsterna är betydligt lägre än med försäljning av traditionella cd-skivor. Bland annat anser bolagen att antalet användare som betalar för tjänsterna är för få och gratisanvändarna måste minskas rejält.

Daniel Ek, VD på Spotify, har i ett uttalande sagt att de fyra största musikbolagen är ett måste för att Spotify ska kunna lanseras i USA och Warner Music Group kan stjälpa flera års arbete. Dock pekar källor med insyn i förhandlingarna på att en uppgörelse närmar sig och de båda förhandlande sidorna är positiva till ett samarbete.

Nyligen passerade Spotify en milstolpe med fler än en miljon betalande användare men stora kapitalförluster för 2009 gör att musikbolagen fortfarande tvekar. Att Facebook ingår i ett samarbete med Spotify kan vara positivt för uppgörelsen med Warner Music Group men Daniel Ek vill inte presentera en tidsplan för lansering i USA än.

Senast slutet av 2010 var det första officiella målet för Spotify. Blir det istället årsskiftet 2011/2012 som gäller?

21 apr. 2011

Nytt DR ute nu!


Läs mer här
TV till Påsk!


13 apr. 2011

Hifi Rea i butiken !

Start Fredagen den 15 April

Välkomna!

31 mars 2011

Nya Samsung LED 8000 och 7000 i Butiken



Snabbt om nya Samsungen!
De stora nyheterna med D8005 kan sammanfattas på följande punkter:

- Bättre betraktningsvinkel gör att du behåller intryck av färger och djupsvärta när du inte befinner dig mot sidorna i förhållande till TV:n. Med D8005 är det inte alls längre lika känsligt som hos föregångarna var du befinner dig i förhållande till TV:n.

- Designen uppskattas av de flesta som hunnit besöka butiken. TV:n smälter bättre in med omgivningen och upplevs inte lika dominerande stor vilket också gör att du kan gå upp i faktiskt bildstorlek!

- Smart-TV-finesserna är kanske hellre än bättre just nu. Mest användbart är kopplingen mot en smartphone som fjärrkontroll.

- 3D-barnsjukdomarna är med nya serien i stort sett borta. Mycket lugnare och tydligare bild än på förra årets modeller och synkroniseringen med Bluetooth-glasögonen är mer pålitlig.

- D8005-serien finns i 40, 46 och 55-tum. En 60-tumsmodell kommer senare i vår.
Ett steg närmare nätet
Inte helt nytt men desto mer på allvar den här gången är ”Smart-TV”. Smart-TV-funktionen är som menyn på en kinakrog med alternativ på alternativ. Parkoppling mot dator för nätverksåtkomst av bilder, musik och film, Google Maps, TV4 Play, webbläsare och en bunt appar som kan tankas ned direkt via TV:n. Och så en Youtube-klient förstås där bilden kan bli riktigt bra. Gränssnittet till Smart-TV utnyttjar TV:ns upplösning och ger också bild-i-bild på det som du annars tittar på.

Klart bäst är kopplingen mot mobiltelefoner, antingen Samsungs egna telefoner eller (förstås) iOS-enheter som iPhone och iPad. Samsungs app ger en komplett fjärrkontroll. Fjärrstyrningen sker för övrigt via IP, alltså nätverk och D8005 har inbyggd Wifi. Det räcker alltså med att telefonen eller iPaden är på samma trådlösa nätverk som TV:n för att det ska fungera.

D8005 säljs med vanlig traditionell fjärrkontroll och apparaten har rapporterats (och demonstrerats) med en exklusiv fjärrkontroll med 3-tums pekskärm. Så är inte fallet utan denna fjärrkontroll är extra tillbehör. Samsungs fjärrkontroll kan även fungera som extra skärm, en slags bild-i-bild med trådlös förlängning.
Ta gärna en titt i butiken vid tillfälle för att få ett grepp om vad ”Smart-TV” innebär!

16 mars 2011

Boxer sänder 3D-fotboll






Under april kommer Boxer via marknätet att sända allsvensk fotboll i 3D. Men det gäller att ha rätt utrustning för att ta del av upplevelsen.

Det råder inget överflöd av 3D-utsändningar i Sverige men Boxer vill i alla fall dra sitt strå till stacken. Den 4 april kommer allsvenska derbyt AIK - Djurgården att sändas i 3D-fomat över det digitala marknätet för att följas av El Clasico mellan Real Madrid och Barcelona senare samma månad.

För att kunna se matcherna i 3D måste dock en rad villkor vara uppfyllda. Till att börja med krävs en tv eller digital-box med en mottagare som stödjer nya standarden DVB-T2. Sändningarna i 3D följer nämligen samma grundstandard som HD-sändningarna i sändarnät 7 som sparkades igång i november i fjol. Eftersom 3D-sändningarna kommer i så kallat side-by-side-format är det dock halverad HD-upplösning i det horisontala ledet. Än så länge är det bara Sony som erbjuder tv-apparater med inbyggd DVB-T2 men både Sagemcom och Humax har en separat box som klarar formatet.

Nästa krav är naturligtvis en 3DTV som klarar side-by-side vilket bör vara nästa alla. Slutligen måste du även ha rätt abonnemang. AIK - Djurgården kan ses av alla med tillvalspaketet Boxer HD eller Canal Plus HD. El Clasico kan ses av de som har tillgång till Canal Plus HD.

Boxer betonar att det rör sig om testsändningar och kan inte säga något idag om när permanenta 3D-sändningar blir verklighet i marknätet.

7 mars 2011

Nyhet! Apple Air Port Express






Enheten sätts i ett vägguttag vid stereon och en kabel dras till stereon (exempelvis 3,5mm tele - 2*RCA).
Ipad, Iphone etc har programvara för att hitta airport expressen i nätverket och skicka ljudet dit från de flesta appar. Appar för internetradio typ SR, Bandit Rock mfl fungerar utmärkt. Naturligtvis fungerar även Spotify kanon. I dagsläget kan endast en airport express användas samtidigt från dessa enheter.

Itunes känner också av om det finns några airport express i nätverket. Ljudet kan köras ut via datorns ljudutgång och till en eller flera airport express samtidigt.

Det finns en programvara som heter Airfoil som kan köpas på internet. Med denna kan ljudet från PC´n köras till en eller flera airport express samtidigt. Fungerar bla med Spotify.

Kul pryl!
Premiär för TV4 HD i marknätet och hos Boxer

Idag, den 3 mars börjar TV4 HD att sända i det digitala marknätet och hos Boxer. Därmed sänder alla de fem stora svenska TV-kanalerna även sina HD-kanaler i marknätet.
– Nu när de fem stora svenska kanalerna sänder HDTV tror vi på ett större genombrott för det nya bildformatet, säger Crister Fritzson, VD Boxer.
SVT1 HD och SVT2 HD började sända den 1 november 2009, Kanal 5 HD började den 1 februari och TV3 HD den 1 mars. Precis som de andra stora kanalerna, är TV4 HD en parallellsändning av den vanliga TV4-kanalen, med programmen i högupplöst format. TV4HD ingår i tillvalspaketet Boxer HD.

6 mars 2011

Panasonic Nyheter


Panasonic lanserar idag sina TV-modeller för 2011. Årets utbud är bredare än vanligt och består av plasma- och LED LCD-modeller i 3D och 2D. 2010 var 3D den största nyheten i TV-branschen, den trenden kommer att hålla i sig och öka under 2011 vilket också syns i Panasonics line-up för 2011 där 3D är integrerat i merparten av de nya modellerna.




Den prisbelönta NeoPlasma-teknologin och Panasonics IPS Alpha paneler för LCD har gjort årets Viera-sortiment vassare. Tillsammans med VIERA Connect, en ny molnbaserad internettjänst, kan Panasonic erbjuda sina kunder en bredare TV-underhållning, utvecklade nätverksfunktioner och en slimmad design.

- Vi är väldigt nöjda med årets line-up, säger Mithra Pakdaman, Produktchef för VIERA, Panasonic. Aldrig tidigare har vi kunnat erbjuda ett så stort utbud av Full HD 3D tv-apparater som idag, oavsett om det handlar om Plasma eller LED/LCD.





3D NeoPlasma: VT30, GT30, ST32
Panasonics NeoPlasma-modeller passar extremt bra för 3D, utrustade med 600Hz och en responstid på 0,001ms följer bilden minsta rörelse utan fördröjning. 3D-visningen förbättras också av en helt ny och snabbreagerande fosfor som minskar dubbelkonturer (crosstalk).

Panasonics 3D-glasögon med Active Shutter-teknologi synkroniserar med NeoPlasma-modellerna som tack vare Full HD-upplösning och tydlig separering av de två bilderna (en bild för respektive öga) ger bästa möjliga bildkvalitet i 3D.


Utmärkt svärta och detaljrikedom i mörka scener garanteras genom Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST32).
Kontrastförhållandet har vässats ytterligare genom High Contrast Filter Pro (VT30) och High Contrast Filter (GT30, ST32, G30).


3D LED LCD: DT30
Inom kort lanserar Panasonic LED LCD 3D-modeller med IPS Alpha-paneler. IPS Alpha paneler har en otroligt snabb responstid och är väldigt energisnåla. I de nya LCD-panelerna är dubbelkonturer nästintill obefintligt och de har en svärta som kan liknas med plasmapaneler, även när det handlar om Full HD 3D-bilder.



Genom den nya Advanced Pre-Charged Driving-teknologin, kan panelerna ladda upp bilder på 2ms, vilket är den snabbaste uppladdningen i hela branschen och dubbelt så snabbt jämfört med tidigare modeller.


Viera Connect
Utbyggnaden av bredband gör att marknaden för internet-TV (IPTV) expanderar över hela världen. Därför lanserar Panasonic en ny och förbättrad internettjänst i sina TV-apparater – Viera Connect. Viera Connect finns inbyggd i 23 av vårens nya Viera modeller, alltifrån 19 till 65 tum. Med nya VIERA Connect kan användaren njuta av sport, nyheter, interaktiva spel och annat innehåll genom några enkla tryck på fjärrkontrollen.



Med Viera Connect är det möjligt att kommunicera med sina vänner via Skype och Facebook. Inbyggt Wi-Fi och DLNA gör det möjligt att koppla upp sig mot trådlösa nätverk eller komma åt och spela upp material från datorn i din TV på ett enkelt sätt. Med funktionen Viera Image Viewer kan du plugga in ditt SD-kort direkt i TV:n för att titta på dina semesterbilder i 2D eller 3D. Du kan även spela in ditt favoritprogram eller film på ett SD-kort eller en USB HDD-recorder och spela upp i HD-format.
IPad 2


Ipad 2 har ny design, en ny snabbare processor, Apples A5-processor och två videokameror för videosamtal. Dessutom är nya Ipad 2 en tredjedel tunnare. I USA börjar Ipad 2 säljas den 11 mars och till Sverige kommer den 25 mars.

Nya Ipad 2 har en tunnare design och Apples nya processor A5 som enligt företaget själva ska vara lika strömsnål som föregångaren, men snabbare och utrustad med dubbla kärnor. Enligt Apple ska processorn jobba dubbelt så snabbt och grafiken gå upp till nio gånger snabbare. På framsidan sitter en videokamera och samma sak på baksidan och det här är givetvis för videosamtal med Apples egen teknik Facetime.




Jämfört med första Ipad så är designen lite ny. Kanterna är mer avrundade och när den förra Ipad var 13,3 millimeter tjock så är Ipad 2 istället 8,8 mm på tjockaste stället. Det är ungefär en halv millimeter tunnare än dagens Iphone 4. Nya Ipad 2 kommer i två färger, svart och vit och till skillnad från med Ipad så kommer vita Ipad direkt, samtidigt som den svarta. Apple tycks alltså ha löst problemet man dragits med vad gäller den vita Iphone som fortfarande inte släppts till kunder. Apple har även två modeller av Ipad, en som fungerar med amerikanska AT&T och en med konkurrenten Verizons nät. Detta berör dock inte oss i Sverige.


Snabbare än tidigare

Ipad 2 har samma batteritider som föregångaren och Apple själva pratar om 10 timmars batteritid och en månads standby. Det finns både wlan-version och en med både 3G och wlan (ingen 4G alltså). De kommer båda två i tre versioner med olika lagringskapacitet och det är i 16, 32 och 64 GB. Priset i USA blir 499 dollar för den billigaste med wlan och 16 GB lagringsutrymme till 829 dollar för den med wlan, 3G och 64 GB. En mycket snabb överslagsräkning ger att svenska priser kan hamna motsvarande mellan 4000 och 7000 kronor och för Ipad säljs ju inte på samma sätt som Iphone med subventioner och inkluderade mobilabonnemang.



Hdmi-ut och ett tunnare fodral
Tittar man närmare på de övriga nya funktionerna som Ipad 2 har hittar man hdmi-ut som gör att man kan ansluta den till en tv med hdmi och just en sådan anslutning ska finnas som en typ av adapter och då kan man titta samtidigt som man laddar sin Ipad 2. Adaptern ska kosta 39 dollar extra. Bland andra tillbehör nämner Steve Jobs ett nytt skydd och istället för at dölja Ipad 2 i ett fodral har Apple gjort ett skydd som enbart skyddar skärmen. Det lägger sig rätt med hjälp av magneter och genom att vika det på olika sätt blir det både ett skydd och ett ställ för att hålla Ipad i olika vinklar.





Kamerorna i Ipad 2 kan anävnds, förutom till att ta vanliga bilder och film även i appar och några sådana följer med. Photo Booth låter dig lägga på effekter på bilder du tar och Facetime tillåter videosamtal till andra Apple-enheter med samma teknik. Uppdateringen till iOS 4.3 för Ipad, Iphone och Ipod Touch kommer släppas den 11 mars. Flera Appletillverkade appar ska gå att köpa till Ipad 2 och en version av Imovie för filmredigering och en version av garageband för att göra musik ska båda finnas tillgängliga att köpa. Imovie finns redan för Iphone 4 och redigerar de filmklipp du tar med den telefonen och med Garageband tycks du få många möjligheter att göra musik med färdiginspelade takter och rätt så enkelt skapande.

Nytt iOS till Iphone och andra den 11 mars
Bland nyheterna i själva programvaran finns iOS 4.3 som ger bland annat betydligt snabbare webbsurfning i Safari och möjligheten att komma åt innehållet i Itunes på datorn hemma direkt via wlan. Man får även möjlighet att välja om knappen på sidan av Ipad ska vara för skärmlås eller försätta Ipad i tyst läge. Funktionen för att dela ut mobilt internet i form av ett eget wlan i iOS 4.3 kommer dock bara att fungera på Iphone 4. Inte Ipad, som däremot ju kan dra nytta av uppkopplingen från en Iphone 4 på det sättet.

Steve Jobs var på plats
Det var lite överraskande Steve Jobs som presenterade på scen och han möttes av stående ovationer och kommenterade saken med att han, trots att han egentligen är sjukledig inte ville missa det här tillfället. Innan lanseringen så talades det om att Ipad skulle få endast en lätt uppdatering och att det är först i nästa version som kommer senare som de stora förändringarna sker. Innan själva lanseringen berättade Steve Jobs ikväll bland annat att Apple nyligen sålt sin hundra miljonte Iphone och att man sålt 15 miljoner Ipads under 2010 då Ipad lanserades först en bit in på det året. Steve nämnde också att antalet anpassade Ipad-appar nu stigit till 65 000 stycken.

21 feb. 2011

Därför ska du skaffa en surfplatta - 5 goda skäl

Med en rad nya surfplattor på väg ut på marknaden är frågan mer aktuell än någonsin, behöver jag en surfplatta?

Det regnar surfplattor just nu och ända sedan CES-mässan i januari har en uppsjö med tillverkare lanserat surfplattor i olika former och färger. Enbart den senaste veckan på mobilmässan, Mobile World Congress visades ytterligare ett par modeller upp.

Du kanske går tankarna på att skaffa en surfplatta, men är osäker på vad den kan göra som din dator och mobiltelefon inte kan göra redan i dag. Till en början kan det tyckas som om en surfplatta är en lösning på ett problem som inte finns, men efter en tids användande så har den faktiskt en hel del fördelar jämfört med både en bärbar dator och en mobiltelefon.

1. Portabel
Jämfört med en bordsdator och de flesta bärbara datorer är surfplattan en smidig och lättburen handdator som du kan ta med dig överallt. Oavsett om du ligger och surfar i sängen eller tar med den på semestern så är surfplattan oslagbar i sin enkelhet och portabilitet.

2. Alltid redo
En annan stor fördel är att surfplattan alltid är på och du behöver därför inte vänta på att den ska starta upp eller ladda operativsystemet. Visserligen har du tillgång till det på din smartphone, men då har du inte tillgång till en bildskärm som är bekväm att läsa på under en längre tid.

3. Produktivitet
Surfplattor är inte speciellt praktiska för att skriva några längre texter på då den är mer anpassad för att konsumera information på. Det går visserligen att köpa till trådlösa tangentbord om så önskas, men generellt är surfplattor inte en bra lösning för att producera innehåll på.

Däremot är den utmärkt för att använda e-post och sociala nätverk. Du kan med fördel även använda den för att hantera dina möten och projekt på när du är ute på fältet.

Eftersom surfplattan även kan användas till att läsa böcker fungerar den alldeles utmärkt för studenter. Istället för att släpa omkring på en väska med böcker kan du ha dem alla samlade på din surfplatta. Det kräver förstås att böckerna i fråga finns i elektroniskt format.

4. Spel och Underhållning
Surfplattor är oslagbara när det kommer till underhållning. De flesta av existerande eller kommande surfplattor har tillgång till någon form av marknadsplats där du kan ladda ned allt från spel och musik till filmer och tv-serier.

Apples Ipad har hundratusentals appar för deras surfplatta och Android likaså, och utbudet växer för varje dag. Vill du dessutom slappa i sängen och titta på en film erbjuder surfplattan omatchad smidighet.

5. Batteritid
En av de största fördelarna enligt de som köpt en surfplatta, är den oslagbara batteritiden. Bärbara datorer brukar normalt endast ha en batteritid på mellan 2-5 timmar. En surfplatta som exempelvis Apples Ipad har en batteritid på upp till tio timmar.
Sonos Controllern


Controllern fungerar med hjälp av radiovågor, vilket gör att du inte behöver ha anläggningen inom synhåll – Controllern fungerar överallt i huset. Du kan välja att köpa till en eller flera Controller-enheter, så att exempelvis barnen kan ha en i andra änden av huset. Då kan hela familjen utnyttja systemet till fullo, och ni slipper kivas om Controllern stup i kvarten. Med systemets smarta ”Cradle” kan du ställa ifrån dig din Controller säkert och samtidigt få den laddad.

Även om du också kan styra Sonos från din iPhone/iPod touch eller din dator, är Controllern fortfarande den ultimata lösningen. Den har ett läckert utförande i metall, den reagerar mycket snabbare än iPoden, skärmen har högre upplösning, den har större räckvidd, den har längre batteritid och inte minst – den finns alltid hemma och till hands
Sonos S5



Sonos ZonePlayer S5 – den ultimata allt-i-ett musikanläggningen till iPhone
ZonePlayer S5 är en gåva från himlen till dig som vill ha en trådlös och användarvänlig allt-i-ett anläggning till din iPhone eller iPod touch. Den är på samma gång enkel, kompakt, läcker, ekonomisk och otroligt välljudande. Allt det nödvändiga inklusive förstärkare och högtalare är inbyggt, och du styr allt trådlöst från din iPhone eller iPod touch!

Via ditt existerande nätverk får du tillgång till all den musik som du har liggande på din dator eller nätverkshårddisk.*

ZonePlayer S5 kan styras via din iPhone eller iPod touch, så du kan komma i gång utan ytterligare inköp. Annars är Sonos egna fantastiska Controller klar att ge dig den bästa möjliga start på framtidens trådlösa univers. Om du redan har Sonos hemma är det ännu lättare. Då behöver du bara ansluta strömkabeln i ZonePlayer S5 och hålla ett par knappar inne i ett par sekunder – så har du musik i ännu ett rum!

Specialdesignat väggfäste till ZonePlayer S5 finns som extrautrustning (VM SO-S5).

Obegränsade möjligheter
Utöver din egen musik kan du gå på upptäcktsfärd bland alla de tusentals radiostationer på internet, inklusive de DAB-kanaler som du kanske redan lyssnar på med en en DAB-radio. Du får också tillgång till online-musiktjänster på nätet. Dessa tjänster (t.ex. Deezer och last.fm) är under hastig frammarch och kommer utan tvivel revolutionera musikvärlden de kommande åren.

Perfekt till iPhone och iPod touch
Om du har en iPhone eller iPod touch, kan du använda den till att styra musiken på ZonePlayer S5. Du behöver bara ladda ner gratisprogrammet "Sonos Controller for iPhone" från Apples App store till din iPhone/iPod touch. Därefter kan din iPod styra Sonos-systemet, och du får en lång rad av samma funktioner som med Sonos egna Controller.

Fantastisk ljudkvalitet
ZonePlayer S5 är inte enbart smart trådlös teknologi. Den levererar också en ljudkvalitet, som du aldrig du normalt förväntar från en anläggning i denna kategori. Med sina fem inbyggda förstärkare och fem högtalarenheter inklusive subbas, spelar den marknadens konkurrerande iPod-system av banan! Om du ändå hittar något, som kan mäta sig med ljudkvaliteten, kan du vara helt säker på, att du också kommer att få betala för det. Och om det också skall vara enkelt och trådlöst, kan du leta – ZonePlayer S5 är i en klass helt för sig själv!

Sonos Multi-Room Music System – den totala friheten
Sonos Multi-Room Music System befriar din musiksamling från både CD-hyllan, PC:n och MP3-spelaren. Och ditt hem slipper bli fullt med med kablar och elektroniska apparater. Bara greppa din Controller eller iPhone/iPod touch, välj ett rum, välj en låt och tryck på "Play". När du en gång har provat, kommer du fundera över, hur du kunnat överleva utan!

* ZonePlayer S5 måste anslutnas till internet för att kunna fungera. Detta sker automatiskt och trådlöst om du redan har ett Sonos-system hemma. Har du inget Sonos-system kan du koppla in S5 till nätverket med en helt vanlig nätverkskabel, eller trådlöst med Sonos lilla ZoneBridge BR100. Det senare alternativet ger full trådlös flexibilitet så att du kan placera ZonePlayer S5 var som helst
Sonos Zp 90



ZonePlayer är den Sonos-komponent som kommunicerar med Controllern och ditt nätverk och ger dig musik i rummet. ZP90 är den passiva verionen som ska anslutas till en existerande anläggning eller ett par aktiva högtalare som till exempel Micropod SE Active från Scandyna.

Lätt, säkert, stabilt, flexibelt...
När du har ställt upp en ZonePlayer i ett rum, oavsett om det är den aktiva eller passiva versionen, så skapar du en förbindelse till Controllern med en enkel knapptryckning. Vips har du ordnat en zon, och så kan du fortsätta i ända upp till 32 zoner! Etableringen av en ny zon klarar du av på den tid det tar att ansluta ett par kablar och skriva in till exempel ”sovrum” på displayen – inget IP-klydd och härvor av nätverkskablar i väggarna. Allt som krävs är att du ansluter den första ZonePlayern till routern i ditt hemnätverk. Därefter skapar Sonos på ett kick sitt helt eget interna och slutna Fi-Fi-nätverk som är både extremt säkert och extremt stabilt. Systemet är nämligen optimerat för streamat, direktuppspelat ljud – och ingenting annat. Glöm alla codec-problem, systemkrascher och virus som man får dras med i PC:ns värld.

Sonos hanterar lätt och smidigt musik från upp till 16 hårddiskar, vilket garanterat räcker hela livet och en bra bit in i nästa. Men det här är inte allt. Via linjeingången kan du nämligen till exempel också ansluta din ZonePlayer i köket till DAB-radion som kanske ändå står där ute. Sen kan du även streama radioprogrammen till vardagsrummet eller badrummet, och du bestämmer själv om det ska ske i komprimerad eller okomprimerad kvalitet. Det här är flexibilitet och användarvänlighet på en nivå som nästan bara skulle kunna överträffas av ett system som på kirurgisk väg installeras i ditt kranium.

Jämfört med de tidigare versionerna stödjer ZonePlayern nu den nya nätverkstekniken SonosNet 2.0 som ger högre överföringshastighet och fördubblar nätverkets räckvidd så att musiken utan problem når de mest avlägsna hörnen av ditt hem. Om du redan är lycklig ägare till ett Sonos-system kan du utan problem använda den nya generationens ZonePlayer tillsammans med de gamla. Den utökade nätverkskapaciteten kommer dock bara att märkas i den nya versionen.