11 dec. 2012









Oavsett om det gäller arbete eller spel erbjuder Samsungs LED-bildskärmar i Serie 9 en häpnadsväckande och verklighetstrogen bildkvalitet. Nya funktioner som Natural Colour Expert och Accurate Color Presentation säkerställer att bildskärmen återger skarpare detaljer och fylligare färger.

Varje bildskärm kalibreras individuellt på fabriken för att garantera naturliga och verklighetstrogna färger. PLS-tekniken gör att färgerna syns klart från i princip alla betraktningsvinklar. Serie 9-bildskärmen har även en läcker design och Crystal Clear Glass panel-display, ett stativ som kan justeras på höjden och en metallram.

Upplev naturligare färger

Tack vare den inbyggda kalibreringsmotorn och fabrikskalibreringen ger Samsungs LED-bildskärmar i Serie 9 en oslagbar visuell upplevelse. Skärmen återger färger som är lika fylliga och detaljerade som i verkligheten. Samsungs specialister finjusterar bildskärmarnas färgåtergivning för optimal bildkvalitet. Klassens bästa färgkontrollteknik erbjuder högklassig färgåtergivning med mycket hög precision. Fabrikskalibreringen garanterar jämna graderingar, fylliga och naturliga färger – oslagbar bildkvalitet helt enkelt.

10 dec. 2012

Idag öppnar Ljudcenter nya hemsida med webshop!

5 sep. 2012


Hörlurar från Sony designade för en modern ljudupplevelse
Premiumserien MDR-1 har utvecklats tillsammans med Sony Music Entertainment



·         Ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment
·         Bekväma i långa perioder (MDR-1R)
·         Trådlös underhållning för musikälskaren (MDR-1RBT)
·         Avancerad brusreducering för ostörda musikstunder (MDR-1RNC)

Ljudkvalitet, passform och design samverkar i den nya serien förstklassiga hörlurar från Sony – MDR-1.

Ett unikt samarbete
Serien MDR-1 är resultatet av ett kreativt samarbete med Sony Music Entertainment och är höjdpunkten på över femtio år av innovativ design från Sony. MDR-1 finns tillgänglig i standard-, digital brusreducering- och trådlösa Bluetooth ®-modeller. De nya hörlurarna har en sluten design för maximal ljudisolering och exceptionell basrespons.

Hörlurarna har skapats tillsammans med ledande namn inom musikindustrin, vars känsla för trender direkt har påverkat utformningen av MDR-1. Det är ett unikt samarbete med Sony Music-artister: sångerskan och låtskrivaren Katy B och dubstep-gruppen Magnetic Man. De utvärderade lurarna tillsammans med mastering ingenjören Naweed Ahmed på Whitfield Mastering, en av Londons äldsta, mest etablerade och respekterade musikstudios.

Artister och ingenjörer har samarbetat för att identifiera den kritiska 30-40Hz subbasregionen som är signifikativ för dagens musikstilar. Resultatet ledde till en förstärkt Beat Response Control-design. Luftventilerna på baksidan av varje drivenhet har gjorts större för bättre luftflöde vid  låga frekvenser. De större ventilerna frigör membranets rörelse, framför allt i basens frekvensområden. Det skapar en snabbare, mer rytmisk lågfrekvensrespons med förbättrad utjämningsteknik– ett måste för musikälskare som uppskattar bra bas.
MDR-1R: Stabil och lätt standardmodell
Standardmodellen MDR-1R har ett speciellt utvecklat 40mm Liquid Crystal Polymer Film-membran. Den innovativa konstruktionen ger stabilitet och lätthet för en balanserad och exakt återgivning av dagens musik med tydlig sång och ofta något komprimerat ljud.

MDR-1R kommer också med en specialutvecklad HD-drivenhet som säkerställer extremt bred och detaljerad ljudåtergivning från 4Hz till 80kHz – en perfekt match för dagens högkvalitativa musikkällor. De högkvalitativa membranen och lätta talspolen säkerställer en snabb återgivning för klara och kraftfulla låga toner och förstärkta höga toner.

Njut av musiken länge
Hög komfort även under långa perioder garanteras genom tryckavlastande kuddar. De ger en stödjande känsla samt en mycket effektiv akustisk tätning, som ytterligare stärker hörlurarnas kraftfulla subbasåtergivning. Det finns också en unik upphängningskonstruktion som placerar hörlurarnas vinkel inåt för den perfekta stabila passformen och komforten.

Varje detalj i MDR-1R har utformats för en tillfredsställande och oavbruten musikupplevelse. Mjuka silikonringar håller ihop hörlurens huvudband med hörselkåporna. Det sållar mekaniskt oljud för en lugn och detaljerad musikupplevelse utan skrammel.
Mindre sladdtrassel
Med en känsla för detaljer har Sony utvecklat en ny kabel med en innovativ design. Med små räfflor på ytan minskar friktionen mellan kabelns ytor och därmed även frustrerande trassel.
MDR-1RBT: Trådlösa hörlurar
MDR-1RBT har samma innovativa teknik för ljudbearbetning och lever upp till standarden hos musikälskare som kräver kristallklart ljud utan sladdar. Hörlurarna kan enkelt kopplas ihop med smartphones eller andra Bluetooth ®-aktiverade enheter och erbjuder 30 timmars batteritid mellan laddningarna.

Funktionen One-touch * gör det enkelt att njuta av musik och bilder i ett urval NFC-aktiverade enheter från Sony. Med ett knapptryck kan användaren upprätta en trådlös anslutning mellan enheter, utan varken Bluetooth eller Wi-Fi.

När användaren lyssnar på Music Unlimited via högtalarna i sin Xperia ™ T eller Xperia ™ V smartphone, är det enkelt att rikta telefonen mot MDR-1RBT för att fortsätta att lyssna i hörlurar utan avbrott.

MDR-1RNC: Kraftfull brusreducering
Med helautomatisk digital brusreducerings-AI (Artificial Intelligence) lanseras nu även MDR-1RNC, för en ännu kraftfullare musikupplevelse. Dubbla digitala brussensorer, både i och utanför hörselkåporna – kombineras med två digitala brusreducerande mjukvarumotorer. Kombinationen reducerar 99,7 procent av omgivande ljud.

En generös batteritid på 22 timmar gör MDR-1RNC perfekt för långa resor eller för den som vill fördjupa sig i rent ljud utan att bli störd – hemma eller på kontoret.
Kvalitetsstärkande teknik
Tekniken S-Master Digital Amplifier garanterar extremt detaljerad återgivning i MDR-1RBT och MDR-1RNC. Dessutom förbättras frekvensresponsen med tungt komprimerade ljudkällor, i båda modellerna, tack vare  Sonys Digital Sound Enhancement Engine.
* Funktionen One-touch från Sony innehåller Near Field Communication (NFC) teknologi. 
* Near Field Communication (NFC) Forum är en icke-vinstdrivande branschförening som främjar användandet av NFC.

Cirkapriser och tillgänglighet
Modellerna MDR-1R (standard), MDR-1RBT (Bluetooth ®) och MDR-1RNC (brusreducerande)  finns tillgängliga i handeln från och med början av oktober.

MDR-1R:              2 100 kr
MDR-1RBT:           3 000 kr
MDR-1RNC:           3 500 kr




Möt framtidens bioljud
4K upplösning och 9.2 surroundljud med hemmabioförstärkaren STR-DA5800ES


·         Se filmer med 9.2 kanaligt surroundljud och 4K bildupplösning
·         Ljudinställningar för storbilds-tv, konsertljudsakustik m.m.
·         Höghastighetsomkoppling mellan nio HDMI®-ingångar, stöd för uppspelning i flera rum och högupplösta filer

En spännande upplevelse
Den nya AV-receivern för hemmabiosystemet, STR-DA5800ES, ger tittaren framtidens filmupplevelse. Med en bildupplösning på 4K blir filmer fyra gånger mer detaljrika än vid full HD. Filmkvällar kommer aldrig vara sig lika igen tack vare 9.2 kanaligt surroundljud, som skapats med hjälp av den senaste ljudinnovationen från Sony.

Skräddarsy ljudet efter film och musik
STR-DA5800ES är en flerkanalig förstärkare med 9.2 surroundljud som kan driva en 5.1-anläggning och utöver det även front- och surroundbakhögtalare, vilket skapar en komplett ljudbild. Användaren får upplevelsen av att vara i filmens centrum och hör alla detaljer – från viskningar till explosioner.

Förstärkaren tillåter även användaren att optimera ljudet efter val av underhållning. Virtual Front High simulerar höga fronthögtalare vilket ger ljudeffekter i vertikal riktning, även om en sådan högtalare inte är installerad. Förstärkaren kan även anpassa ljudbildens höjd i användarens vardagsrum med Movie Height för att bättre återspegla det som sker på tv-skärmen även om centerhögtalaren är placerad under skärmen. Med läget Concert Hall återskapas akustiken från världskända konserthallar som Philharmonic hall i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam och Musikverein i Vienna.

Hög bildkvalitet med 4K upplösning
Förstärkaren STR-DA5800 är skapad för att klara framtidens filmtittande. Filmer som inte är inspelade i 4K upplösning kan uppskalas för att visas med fyra gånger bättre detaljrikedom än full HD när den tillsluts en 4K tv eller projektor. Tittaren kommer kunna se färger och kontraster som aldrig tidigare skådats.

Som användaren vill ha det
Visa filmer i andra rum med hjälp av en dedikerad HDMI®-utgång. Om STR-DA5800ES är kopplad till hemmets lokala nätverk kan den strömma film och musik direkt från olika mediekällor: datorer, smartphones eller surfplattor. Nio HDMI®-ingångar gör det möjligt för användaren att se HD-underhållning från en mängd olika system som BluRay- och DVD-spelare, Playstation3 eller en digital tv-mottagare. USB-ingången gör det möjligt att att enkelt spela upp filer med hög upplösning och ljudkvalitet, som WAV eller FLAC 5.1ch. Dessa är giventvis även tillgängliga genom hemmets lokala nätverk.

– STR-DA5800ES levererar ett ljud som kan mäta sig med den detaljrikedom och inlevelse som 4K upplösningen ger tittaren. Modellen kombinerar Sonys senaste innovationer inom ljud, såväl konstruktion som delar, och skapar ett fantastiskt 9.2 surroundljud och alla de valmöjligheter förstärkaren har ger den användaren allt den behöver för att kunna skapa sig en egen hemmabio, berättar Andreas Ritterfeldt, Nordic Product Manager, Home Audio and Video på Sony.


Cirkapriser och tillgänglighet
STR-DA5800ES finns tillgänglig i handeln från och med början av november.

STR-DA5800ES:    26 000 kr

BRAVIA visar varje detalj
Naturtrogen bild med HX955 Full LED-tv från Sony



·         Skarp bild i både 2D och 3D tack vare X-Reality PRO
·         Tydlig skillnad mellan ljusa och mörka bilder med direkt LED-teknik
·         Surfa trådlöst och ta del av filmer, musik, appar och mycket mer

Sony lanserar KDL-HX955 som erbjuder tittaren underhållning med bästa bildkvalitet tack vare direkt LED-teknik och bildprocessorn X-Reality PRO.

Bilder med skarpt ljusSkarp bild från både mörka och ljusa bilder – HX955 ger en uppslukande tittarupplevelse som är ljus och tydlig. Se 2D och 3D på den unika direkt LED-skärmen med rika färger, hög kontrast och detaljerade rörelser, med en tunn, minimalistisk design. Det ger en verklighetstrogen bildkvalitet.

Skarp färgkontrast
Med direkt LED-bakgrundsbelysning höjs och sänks ljusstyrkan i bilden exakt där det behövs för bästa kontrast, dessutom förstärks ljusa respektive mörka bildområden. Det sparar energi och ger en högre kontrast än en traditionell kantbelyst LED panel.

Upptäck en verklighetstrogen tv-upplevelse HX955 gör tv-bilderna levande. Den har den innovativa bildprocessorn X-Reality PRO från Sony, för en verklighetstrogen tv-upplevelse. Skärmen är en 4x High Speed 
​​3D Panel för mjuka 3D-bilder med minimerad oskärpa och crosstalk. HX955 ger tittaren en spännande upplevelse – oavsett om det är en 3D-film eller ett stort idrottsevenemang.




Trådlöst internet för musik och filmerMed Sony Internet TV ser användaren på tv när det passar. HX955 har direkt tillgång till Sony Entertainment Network med inbyggd Wi-Fi. Det är en värld av filmer, miljontals låtar,  webbläsare och appar som Twitter ™, Facebook ®, YouTube ™, Skype ™ och mycket mer. Tråkiga hemmakvällar är ett minne blott.

Mjuka linjer, slimmad designHX955 har en lika snygg design som raffinerad bildkvalitet. Den har en minimalistisk design som inte tar över i vardagsrummet. Med det eleganta, runda stativet placeras tv:n på låga möbler för att få skärmen i perfekt höjd med en fast sexgraders vinkel. En kombination av stil och komfort.

- HX955 samlar våra senaste innovationer, såsom direkt LED-bakgrundsbelysning, för att ta bildkvaliteten till en helt ny nivå. Vi har utvecklat vårt sätt att underhållas hemma i soffan och efterfrågar allt ifrån videomaterial på webben. HX955 levererar detta med en bild som verkligen förhöjer tittarupplevelsen, säger Torbjörn Sjöving, TV Product Manager på Sony Nordic,

Cirkapriser och tillgänglighet
KDL-HX955 finns tillgänglig i handeln från och med december.

KDL-55HX955       30 000 kr
KDL-65HX955       50 000 kr

28 aug. 2012

Bose VideoWave II





Bose lanserar VideoWave II, nästa generations underhållningssystem som kombinerar HD-bild, hemmabioanläggning och ett musiksystem i en och samma enhet. Detta underhållningssystem finns nu att få med både en 55″ och 46″ stor skärm.

Den bakgrundsbelysta LED-skärmen hanterar full-HD i 1080p och omges av en aluminiumram. TV:n ansluts med en sladd till en mediakonsol som också kan användas för att koppla in upp till sex andra enheter, exempelvis Apple TV, Blu-rayspelare, en kabel eller satellitmottagare, spelkonsol eller andra enheter som idag ofta kopplas upp mot TV-apparaten.
Den minimalistiska “click pad”-fjärrkontrollen anges göra hanteringen av samtliga anslutna enheter extremt enkel. Fjärrkontrollen ger tillgång till ett flertal menyer och inställningsmöjligheter direkt på skärmen.
Med Bose VideoWave II slipper man bekymmersam planering för att gömma extra högtalare, sladdar och annat som hör till ett hemmabiosystem, utan att kompromissa med ljudet, anger Bose. TV:n har 16 inbyggda högtalare, vilket skall ge en full ljudupplevelse, utan behov av extra basenheter, högtalare och sladdar runt om i rummet. De djupaste tonerna återfås genom sex inbyggda woofers vars ljud styrs av Bose Waveguide, vilket skall ge tyngd och känsla utan distorsion även för de djupaste tonerna, oavsett volym. VideoWave kan placeras var som helst i rummet tack vare Bose inbyggda ljudkalibreringssystem Adaptiq, en lösning som automatiskt justerar ljudbilden efter rummets akustik.
VideoWave II inkluderar också en docka för iPod och iPhone . De inbyggda högtalarna reproducerar enligt företaget instrument och sång med samma höga kvalitet som ett multikomponent-musiksystem. Artistinformation, sånginformation och spellistor syns direkt på TV:n och click pad-fjärrkontrollen ger även full styrning av musiklyssnandet. Genom ”video-mute” kan man stänga av skärmen om man vill och bara njuta av musiken vilket gör det möjligt att njuta av musik som fyller hela rummet utan en enda synlig högtalare.

15 aug. 2012

Då börjar Iphone 5 säljas

Då börjar Iphone 5 säljas


Om drygt fem veckor börjar Apples nya telefon att säljas i USA, enligt medieuppgifter.


Apples nya Iphone börjar säljas den 21 september i USA. Knappt fyra veckor senare – den 5 oktober – börjar telefonen även säljas i andra länder.

Det rapporterar sajten Imore.com. Apple har inte bekräftat uppgifterna.
På tisdagen presenterades siffror från analysföretaget Gartner som visade att Apple sålde 28,9 miljoner mobiltelefoner under det andra kvartalet.

Apples planerade surfplatta Ipad kommer också att släppas i en ny version i höst under namnet "mini". Denna "miniplatta" kommer inte att bli avsevärt mycket mindre än den nuvarande Applesurfplattan. Däremot blir den smalare, tunnare och lättare, skriver Imore.com.



2 aug. 2012


Xperia Tablet på gång?

Nya surfplattor från Sony
Planerar Sony att lansera nya surfplattor i höst? Nya uppgifter från amerikanska Federal Communication Commission pekar på det och det verjar sin att designen påminner en del om Table S. Enligt dokumenten som finns tillgängliga rör det sig om surfplattor med Nvidia Tegra 3 under huven, en skärmupplösning på 1 280 x 800 och lagringsutrymme på 16, 32 eller 64 GB beroende på variant och modell. 
Vidare specifikationer pekar på Bluetooth 3.0, minneskortsplats, batteri på 6 000 mAh, två kameror varav den ena är på 8 megapixel och den andra på 1 megapixel. Än så länge verkar det som att surfplattorna har fått namnet Xperia Tablet av Sony, men detta kan givetvis komma att användas i framtiden. Bland nämnda tillbehör hos finns intressant nog ett tangentbord som även fungera som skärmskydd, likt det till Microsoft Surface.
 
Något som kanske tilltalar Playstation-fans är att gamla spel till den första Playstation-konsolen från Sony kan komma att fungera på surfplattan. Anslutning direkt till Playstation Store ska göra att man kan köpa och ladda ned spel direkt därifrån, spela på surfplattan och allt visas direkt på en tv-apparat från Sony om man har en sådan. Måtte man bara kunna spela med en riktig handkontroll bara så att skärmen inte blir den primära styrenheten. 
 
Upp till 6 500 kr
 
Vad kan Xperia Tablet komma att kosta när den släpps då? Jo, beräknade priser pekar på 4 500 kr för modellen med 16 GB. Den som vill ha mer utrymme får betala 5 500 kr för 32 GB och 64 GB kostar hela 6 500 kr. Priserna kommer troligtvis att ändras innan lansering så ta dem bara som en fingervisning om ungefärlig kostnad. Vad tror ni - kan Sony göra ett avtryck på marknaden för surfplattor med Xperia Tablet?

Windows 8 är snart här

Windows 8 är färdig
Microsoft har bekräftat att Windows 8 är färdig för lansering och att operativsystemet är skickat för tryckning. RTM-versionen är den sista i en lång rad utgåvor med testversioner och det har varit en ovanligt öppen utveckling med flera chanser för vanliga användare att få en första titt.
Innan den officiella lanseringen i oktober finns flera möjligheter att få Windows 8 via olika Microsoft-partners. De absolut första som kan använda operativsystemet är de som prenumererar på MSDN och TechNet. Redan den 16 augusti kan de ladda ned och installera Windows 8 på sina datorer.
Den 20 augusti är det dags för Microsoft Action Pack Providers (MAPS) och därefter den 1 september kan volymbeställare lägga sina ordrar. Även andra partnerprogram ska bli tillgängliga innan oktober, men Microsoft har valt att avvakta med information om dessa.
26 oktober
För vanliga användare är det den 26 oktober som gäller för att kunna köpa Windows 8. Samtidigt släpps den första modellen ur Microsoft Surface-serien till butiker.

29 juni 2012

Sommarrea!

Ljudcenter`s Sommarrea Pågår!


Välkomna in till oss!

4 juni 2012

Sonance 



Landskapserien Alfresco underhållande har blivit ett sätt att leva.
Det finns inget riktigt gillar upplevelsen av ett arkitektoniskt utformade uteplats med en mycket utsetts utomhus kök, insvept i vackert anlagda trädgårdar och gränsar till en glittrande pool. Det är lyxigt boende på sitt allra bästa.

Det handlar om att skapa den perfekta stämningen, en plats där dina sinnen tantalized med dofter, smaker, sevärdheter och ljud. medan mor Naturen ger den perfekta bakgrunden är det musik som levererar pricken. Utmaningen är dock, att få den volym bekväm för alla, överallt.

Folk utbredning ut i olika utrymmen, några upptagen i samtal, andra engagerade i trädgården fotboll eller stänk i poolen, medan det finns de som bara vill luta dig tillbaka och koppla av. Hur kan alla njuta av den perfekta lyssna nivå när de är alla i olika områden gör olika saker?

Med andra ord, hur kan det vara högt nog för alla att höra, utan att överröstar samtal eller störa grannarna? Svaret är SONANCE Landskap serien. Sonance Landskap serien använder strategiskt placerade "satellit" högtalare som är gömda i trädgårdsland eller i bland bladen av träd.

En baslåda sedan begravd under jord eller i buskar, med bara en jord-färgad kåpa spridning ljud perfekt. Det handlar om att blanda diskret in i omgivningen. Resultatet är en trädgård som omsluter sina gäster i högsta ljudkvalitet, alltid i perfekt volym, oavsett var de är eller vad de gör. Och eftersom systemet är kamouflerad, kommer musiken helt enkelt från ingenstans.

Finns för demo! Välkomna

25 maj 2012




iPhone4 8GB - 3Pott 199 kr/mån använd allt (ord.pris 299 kr).

- 10 GB fri surf, hastighet 10 Mbit/s.

- 24 mån bindning

- Går att kombinera med sparpaket.

16 maj 2012

De populäraste mobilerna -Just nu





Just nu Samsungs nya flaggskepp i topp, men inte nog med det – trotjänaren Galaxy S2 håller fortfarande andraplatsen. Här är listan med de mest populära mobiltelefonerna just nu. Haussen inför Samsungs lanseringen av Galaxy S3 var enorm – skulle ”årets bästa telefon” presenteras. Den koreanska tillverkaren var själv övertygad om mobilens storhet.

Många teknik- och prylsajter höll med – men det fanns även flera kritiker som hävdade att S3:an inte var tillräcklig för att förtjäna titeln redan nu. Oavsett vem som får rätt i slutändan är det dock ett faktum att Galaxy S3 är den populäraste mobiltelefonen just nu.

Det framgår av Prisjakts topplista. Intressant är även att trots att den nya ”galaxen” är här – så ligger den utgående modellen S2 fortfarande kvar på andraplatsen. Kort trontid för HTC One X HTC:s topplur One X som tidigare låg i topp får därmed se sig slagen av Android-konkurrentens båda S-telefoner.
Apples Iphone 4S ligger på en fjärdeplats följt av Sonys första egna lur Xperia S.


 De tio populäraste mobiltelefonerna på Prisjakt

1. Samsung GT-i9300 Galaxy SIII
2. Samsung GT-i9100 Galaxy SII
3. HTC One X
4. Apple Iphone 4S 16 GB
5. Sony Xperia S
6. Samsung GT-N7000 Galaxy Note 16 GB
7. Sony Ericsson Xperia Arc S
8. Nokia Lumia 900
9. Google Galaxy Nexus
10. Nokia Lumia 800
Surfplattor med Windows 8 i november


 Första surfplattorna med Windows 8 i november Sitter du och vänter på att de första surfplattorna med Windows 8 ska släppas? Då får du vänta lite till - först i november beräknas de första modellerna kunna släppas. Även om ARM kommer att finnas senare så är det ändå Intel som gäller i de första modellerna och det är dubbelkärniga Atom-varianter under skalen.

 Det är webbsajten CNet som rapporterar att julhandeln blir försäljningsstarten för de nya surfplattorna. Ett dussintal är planerade att släppas från start, cirka hälften är så kallade hybridmodeller med tangentbord och dockningsstation som går att ta av och på.

 Huruvida Windows 8 på allvar kan slåss mot Android och IOS som har ett bra grepp om marknaden återstår att se, men Microsoft är försiktigt optimistiska. Att Windows 8 på Intel-plattform är bakåtkompatibel med äldre versioner av Windows är något som väntas tilltala många företag.
Stor OLED-tv på 55 tum från Samsung 




Samsung lanserar en OLED-tv på hela 55 tum under andra kvartalet 2012. Modellen heter ES9500 och prislappen kommer att gräva ett djupt hål i plånboken - cirka 90 000 kr ska den kosta i butik. För det priset får man både 3D-glasögon och smart teknik. 

 Eller vad sägs om att två personer kan titta på olika program samtidigt med hjälp av speciella glasögon? Ljudet kommer via hörlurar för att inte man ska störa varandra och ännu är det bara 2D-material som stöds. Vad tror ni, praktiskt? Vidare kan nämnas att Samsung ES9500 stöder andra tekniker som Smart Interaction, Smart Content och Smart Evolution.

 Därmed kan man styra tv-apparaten med röst och rörelser, använda appar och uppgradera hårdvara så som processor till snabbare varianter. Mjukvaran kan uppdateras Det ska även gå att uppdatera mjukvaran i tv:n med nya versioner som ger en optimerad upplevelse och förbättringar. Vad det innebär i praktiken är det bara Samsung som vet. ES9500 ser ut att bli ett tunt teknikmonster - och dyrt sådant. OLED och i det närmaste en hel dator under skalet.

 Är detta framtiden för smarta tv-apparater tror ni - och vad tycker ni läsare att dagens modeller saknar för funktionalitet?


Foxconn bekräftar tv från Apple Foxconn bekräftar tv från Apple Det har ryktats om en tv från Apple under en längre tid nu och hittills har det varit mycket tyst från officiella håll. Nu bryter dock VD:n på Foxconn tystnaden och berättar att företaget nu förbereder för tillverkningen av Apple TV. Huruvida uppgifterna faktiskt stämmer återstår givetvis att se, men de väger ändå tungt då Guy trots allt är VD för företaget som tillverkar Apples produkter.

Ännu ska ingen direkt montering ske i fabrikerna utan endast förberedelser inför dessa. Många tror att namnet på tv:n blir iTV, men ett engelskt företag med samma namn har redan varnat Apple för att använda det. Vad är det då man har att se fram emot? Jo, den senaste informationen pekar på två modeller, 32- och 37-tum. Icloud och webbkamera Icloud ska integreras för att sömlöst kunna skicka video och bilder från datorer och handhållna enheter till tv:n. Det ska även finnas applikationer, Siri, Game Center och en webbkamera. Allt är förstås bara rykten och lös information än så länge. 

Lanseringsdatum? When it's done
Hifi Rea 2012


Start Fredag den 18 Maj

11 apr. 2012

Samsung ES8005






Smart Interaction - intuitiv röst- och rörelsestyrning
Med vår Smart Interaction-teknik kan du styra TV:n helt och hållet utan att behöv trycka på några knappar. Du styr smidigt funktioner som påslagning / avstängning, kanalbyte, start av appar och webbsurfning genom enkla röstkommandon och rörelser. Med den inbyggda kameran som använder ansiktsigenkänning loggar du in på Smart Hub och dina personliga konton. Förändra ditt sätt att använda TV:n.

* Smart Interaction har inte stöd för alla språk, dialekter och regioner.
* Vissa Smart Interaction-funktioner kan kräva internetuppkoppling.
* Röststyrning har inte stöd för alla språk och dialekter.
* Ansiktsigenkänning i Skype kan kräva firmwareuppdateringar.

Smart Content - nya möjligheter med förbättrat innehåll
Få tillgång till en ny värld av webbaserad underhållning med Samsungs uppgraderade Smart Hub. Använd populära appar, dela dina upplevelser via Social TV och håll kontakten med släkt och vänner via Skype. Med Samsungs AllShare Play kan du även dela multimedia genom en och samma apparat – nämligen din TV. Njut av högklassigt 3D-innehåll i Full HD med 3D-utforskaren. Samsungs Smart Hub är din portal till en ny värld av underhållning.

* Innehållet via Smart Hub kan variera mellan produktkategorier, modeller och regioner.
* Vissa Smart TV-funktioner kan kräva firmwareuppgraderingar.
* Fitness Service finns inte tillgänglig i alla regioner.

3 apr. 2012

DEMO-EX UTFÖRSÄLJNING!



START ONSDAGEN DEN 4 APRIL

Demokväll 12 April!




29 mars 2012

Panasonic TX-L47DT50





NYHET !! En Otroligt Läcker Prestanda 47" Full HD-LED TV med 3D, Tunn aluminium Ram runt skärmen, NY ! 1600 HZ Backlight Scanning bildteknik, Suveränt Ljudsystem med 8-Högtalare, NYA Viera Connect internet funktioner.

- 47" Full HD LED Skärm
- IPS-Alpha Skärm med Clear Panel Pro
- Aktiv 3D med omvandling av "vanlig" 2D till 3D
- 1600 Hz Backlight Scanning bildteknik
- HDTV mottagare för DVB-T2,DVB-C och DVB-S2
- USB-Inspelning från DVB-Mottagarna (Tillbehör)
- VIERA Connect Internet funktioner
- Trådlös Wi-Fi (internet-Anslutning)inbyggd
- Inbyggd Web-browser (www.)
- Appar t.e.x Eurosport,Skype,Facebook mm
- DLNA Nätverksgodkännd
- Vieras App Remote Support - Kan styras från
MobilTelefon (android,iPhone, smart-phone)
- USB - Multimediaspelare för Film,Foto,Musik
- SD-Minneskort läsare för Film,Foto,Musik
- ISFccc Proffs Bildkalibreings teknik
- Vivid Colour creation teknik
- Skärm med Bred Tittvinkel
- Game Mode läge
- V-Audio Pro Surround 2.1 Ljud
- 8st Micro Högtalare Train-Speaker inbyggda och
2st Superslimmade bas högtalare
- Sound Lifting teknik - förbättrar Tal
- Text-tv med 1200 sidors minne
- Delad Bild och Text-tv
- ECo-Navigation - Smarta Energispar lägen
- VIERA-Link Kompatibel
- Audio return channel stöd
- EPG stöd elektronisk programguide
- Uttag för Ca-modul Ci+ godkännd
- 4st HDMI / 3st USB / SD-Minneskortläsare
- LAN (ethernet-uttag) / PC-ingång D-sub + ljud in.
- Optisk Digital Ljud utgång / Hörlursuttag / A/V-ingång
- Scart uttag / Komponent ingång
- Vridbart Bordsstativ ingår
- Fjärrkontroll,Batterier,Bruksanvisning medföljer
- Mått Bredd 106,7 cm Höjd med fot 67.7 cm
Höjd utan fot 63.1 Djup 2.7 cm
- Vikt med fot 17 kg utan fot 13 kg
- Strömförbrukning i driftsläge 69 watt (medel)
- Ström förbrukning i Stand-By läge 0.2 watt
- Energiklass A+ / Årsförbrukning ca 95 kWh

Finns i butiken för demo
Inbyteskampanj Canaldigital!




20 mars 2012

Bose Utförsäljning!

3 mars 2012





All musik du vill ha, när du vill ha den.
Music Unlimited erbjuder full tillgång till miljoner låtar på en mängd Sony enheter. Ladda upp ditt personliga bibliotek, du får tillgång till det när som helst, eller upptäck nya favoriter med automatiska rekommendationer baserade på dina lyssnarvanor

Miljoner låtar i 180 dagar
Få 180 dagars MUSIC UNLIMITED BASIC när du köper en Sony kampanjprodukt

15 feb. 2012

Nyhet - Nätverks-/AirPlay-hifisystem






Sony CMT-G2NiP

Få omedelbar tillgång till Internetradio och strömma musik trådlöst från en dator.

Wi-Fi®/DLNA, USB-uppspelning, cd, kompatibel med iPod/iPhone (och iPhone-appen från Sony), FM-/AM-mottagare (RDS)

-Genomtänkt design som ger klart och tydligt ljud
-Lyssna på internetradio
-Strömma musik trådlöst från din dator

Funktioner:

Premiumljud - Äkta hifi-system med högklassiga högtalare och fyllig ljudkvalitet för rika bastoner och tydlig sång

Sofistikerad design - Lyxiga högtalare med pianofinish och frontpanel i aluminium

Gjorda för iPod/iPhone - Spela musik från din iPod eller iPhone via USB (kabel medföljer ej) - använd iPhone-appen från Sony som fjärrkontroll

Wi-Fi® och DLNA - Utforska musikinnehåll online med inbyggd Wi-Fi® och anslut trådlöst till ditt hemdatornätverk med DLNA

Party Streaming - Spela musik i hela huset - koppla ihop flera enheter i olika rum med DLNA och Party Streaming

USB/ljud in - Anslut andra musikenheter till din stereoanläggning via USB och anslut ljudingången till en tv, dator eller tv-spel

Skärm med tre rader - Fluorescerande, lättläst 3-radig display som visar tydlig nätverksinformation

FM/AM-radio - Utöka lyssningsutbudet med den inbyggda FM-/AM-mottagaren med RDS-funktion som visar kanalnamnet

AirPlay - Med Apples AirPlay-teknik kan musiken strömmas trådlöst från datorn eller direkt från din iPhone, iPad eller iPod touch.
Veckans Kampanj i Halmstad 7 dagar!





14 feb. 2012

Toshiba släpper ny ultrabook
Ny ultrabook från Toshiba – Satellite U840.



Ny ultrabook från Toshiba – Satellite U840.

Toshiba lanserar en ny ultrabook som anpassats för företag. Den nya modellen heter Satellite U840 och är tillverkad i aluminium. Under skalet sitter en processor från Intel och istället för ett vanligt grafikkort används den inbyggda grafikkretsen Intel HD 3000.

Trots att U840 är en ultrabook så har storleken inte prioriterats, modellen väger nämligen in på 1,59 kg med batteri och 19,9 mm går att mäta på det tjockaste stället. Dock kan nämnas att man får en hel del för både pengar och storlek då U840 är långt ifrån den sämsta ultrabooken som presenterats.

Skärmen är på 14 tum och har upplösningen 1 366 x 768. Processorn är en Intel Core i5-2467M på 1,6 GHz men kan tvingas upp i hela 2,3 GHz i ett turboläge. Det finns även 8 GB internminne av typen DDR3, alltså väl tilltaget även för framtida behov.

Hybridlagring och 6-cellsbatteri

Lagringslösningen består av en hybridvariant där Toshiba valt att kombinera en traditionell hårddisk med SSD-teknik. Den vanliga hårddisken är på 320 GB och SSD-disken på endast 16 GB. En billigare lösning än bara en stor SSD-disk och snabbare än bara en vanlig hårddisk.

Vidare kan nämnas att Satellite U840 har en nätverksport, stöd för WiFi/Bluetooth samt HDMI för den som vill ansluta till en datorskärm eller tv. Det finns även två 3,5mm-portar för ljud samt en minneskortsläsare. Två USB 2.0 och en USB 3.0 finns också tillgängliga.

Batteriet är en sexcellsvariant som enligt Toshiba ska klara åtta timmar under normalt bruk. Något pris här i Sverige finns ännu inte, men omvandlat från amerikanska dollar väntas datorn hamna kring 13 000 kr. Om den siffran håller sig till lanseringen återstår att se.
Apple TV 3 snart här?



Apple TV 3 kan snart bli verklighet – kanske redan till sommaren.

Mediacenter blir allt populärare och i de svenska hemmen har Apple TV 2 blivit en av mest använda alternativen på marknaden idag. Med ett attraktivt pris på under tusenlappen slår de hårt mot dyrare konkurrenter som Boxee Box och AC Ryan.

Dock är Apple TV 2 inte billigast och den begränsande hårdvaran gör att många börjar se sig om efter mer kompletta alternativ som exempelvis klarar video i 1080p – något som Apples mediacenter inte gör. Nu verkar det dock som att en uppgraderad modell kan vara på gång.

Inför lanseringen av Ipad 3, som väntas få en högupplöst retinaskärm, väntas Apple uppdatera innehållet på Itunes till 1080p. Att släppa ett mediacenter som stöder detta är för många en logisk väg att gå, speciellt då Iphone 4S kan spela in och strömma i den upplösningen via AirPlay.

Apple TV 3 kan bli en rejäl uppgradering om Apple väljer att lägga till rätt hårdvara och stöd för de filtyper som är populära idag. Men vad är det ni besökare vill se i nästa modell av mediacentret – eller i vilket mediacenter överhuvudtaget?
Iphone-ägarna är nöjdast
Svenska Iphone-användare är mest nöjda med sina mobiler, enligt en ny undersökning.







När användare av olika mobilmärken på den svenska marknaden blir tillfrågade om sin nuvarande mobil och vilket märke de troligen kommer att köpa när de byter mobil placerar sig Apple bäst i båda fallen.

Enligt en undersökning gjord av Svenskt Kvalitetsindex ger Iphone-användare i genomsnitt sina telefoner betyget 88 av 100 när det gäller att ange hur nöjd man är med sin telefon. Bland de stora tillverkarna kommer sedan Nokia med ett snittbetyg på 80, följt av Samsung på 76 samt Sony Ericsson och HTC som båda får 75.

Årets resultat är betydligt mera samlat än användarnas nöjdhetsbetyg från förra året. Då fick Iphone ett snittbetyg på 90 och motsvarande siffra för HTC var 80, dessa båda tillverkare har alltså sjunkit i anseende bland sina kunder.

Samtidigt ökade betygen för Sony Ericsson, Nokia och Samsung. Störst ökning under året har skett bland Samsung kunder, som höjt snittbetyget från 58 till 80.

Spridningen är större när användarna tillfrågas om hur troligt det är att de kommer välja samma tillverkare nästa gång de köper en mobil. Störst chans är det att den som har en Iphone idag köper en ny Iphone (86 av 100). Såväl Sony Ericssons som Samsungs och Nokias användare är mera benägna att byta och motsvarande siffror bland deras kunder är 65, 67 respektive 62.

8 feb. 2012

Nikon D800 har presenterats






Nästa stora uppgradering till Nikons serie med systemkameror har presenterats - nu kommer D800/D800E.

Nikon har presenterat ersättaren till en av marknadens populäraste proffskameror – D700. Den nya modellen får rejält uppskruvade specifikationer med en stor kamerasensor, videostöd och ett nytt avancerad mätsystem som väntas slå den i D700 med hästlängder.

Nikon D800 är namnet på den nya kameran och den kommer i två olika utföranden – med eller utan lågpassfilter. Den första nämnda väntas hamna på cirka 25 000 kr och den sistnämnda kring 28 000 kr. Att ta bort lågpassfiltret ska enligt Nikon betyda skarpare bilder med fler detaljer.

Vad sitter det då i kamerahuset som fastnat på mångas läppar? Jo, bland annat en rejält tilltagen kamerasensor i FX-formatet på 36,3 megapixel som säkert tilltalar många fotografer som arbetar i studio, tar porträtt eller landskapsbilder där detaljer är viktiga.

Nytt mätsystem - 3D Color Matrix Metering III

Ett nytt 91 000-pixlars mätsystem kallat 3D Color Matrix Metering III har också introducerats, en rejäl förbättring jämfört med D700 som bara har ett på 1 005 pixlar och D7000 med 2 016 pixlar. Med det nya mätsystemet väntas exponeringen för varje tagen bild bli betydligt mer exakt än tidigare.

Vidare kan nämnas att ISO-värdet sträcker sig mellan 100 och 6 400, kan dock ökas till via inställningarna till Hi2 eller 25 600 om så behövs. Kritiska röster har höjts om att den höga upplösningen skulle öka bruset vid dåligt ljus, något som ännu inte testats inofficiellt.

Stödet för inspelning av video i 1080p har intresserat många nyfikna och flera videor har lagts ut på internet för att visa vad kameran klarar av. Antalet bilder per sekund uppges till maximalt 60fps i 1920x1080 och 30fps i 1280x720.

Förbättrad bildprocessor - EXPEED 3

Tack vare den nya bildprocessorn, EXPEED 3, klarar D800 att processera ett stort antal bilder på rekordtid jämfört med tidigare kameramodeller från Nikon. Det är också denna som gör att videoinspelningen blivit så bra som många hoppats på.

Specifikationerna är många för Nikon D800 och en komplett introduktion finns att få på den officiella hemsidan. De första exemplaren kommer att finns i butik i slutet av mars, men beställt fort för den första sändningen väntas gå åt fort då efterfrågan är stor.
Ultrabook från Samsung snart här






Ultrabook från Samsung släpps i februari.

Samsung är på gång med att släppa sin första ultrabook ur 5-serien. Den nya datorn får ett cirkapris på 8 000 kr och väntas nå svenska butiker under februari månad. Under skalet sitter en Intel Core i5-processor, hårddisk på 500 GB samt ett snabbt SSD-minne på 16 GB för blixtsnabb lagring.

Tack vare SSD-minnet kan datorn vakna från viloläge på bara två sekunder. Enligt Samsung själva ska batteriet klara sex timmar på bara en laddning under normalt bruk och ska hålla upp till tre gånger längre än tidigare batterimodeller räknat i antalet laddningar.

13-tums LED-skärm och WiDi

Vidare kan nämnas att ultrabooken använder en 13-tums LED-skärm som är reflexfri och med ljusstyrkan 300 nits. Som jämförelse kan nämnas att 13-tumsmodellen av Macbook Air har 354 nits och Asus Zenbook UX21/UX31 har 450 nits.

Anslutningar till datorn sker via HDMI, de båda USB 2.0-portarna eller en USB 3.0-port. Det finns även en minneskortsläsare för fyra olika korttyper, WiFi och WiDi (trådlös överföring av bild). Ovanför skärmen finns en webbkamera och hela härligheten väger bara 1,38 kg med batteriet
Sony slår ihop sina nätverk






Den tveklöst största trenden hos alla teknikföretag i år är att alla apparater (helst inom samma märke) ska prata med varandra på alla tänkbara sätt. För Sonys del innebär det att mobiler, PSP:s, Playstations, surfplattor och TV-apparater får tillgång till samma information oavsett vilken maskin du använder. Därför slår Sony ihop alla konton på Playstation Network (spel & sånt) och Sony Entertainment Network (Musik och videotjänster).

Alla tjänster ska från och med den sjunde februari gå under namnet Sony Entertainment Network, åtminstone som toppnamn. Troligen kommer Playstation Network-namnet att finnas kvar på berörda enheter, åtminstone till en början. För dig som användare innebär det inte mycket nytt rent praktiskt. Men från och med i morgon har du samma konto på alla Sonys underhållningstjänster.

20 jan. 2012

Nokia Lumia 900 med 4G
För Nokia är det tredje gången gillt med Windows Phone och 900 är störst hittills.


Med Lumia 900 fortsätter Nokia på den inslagna vägen när det gäller design och likheterna med den första Windows Phone-modellen Lumia 800 och Meego-mobilen N9 är tydliga.

Nokia använder samma formspråk med ett så kallat unibody-skal men den här gången har man satsat på ett lite större format. Med en skärm som är 4,3 tum stor blir även telefonen större än sin föregångaren. Måtten anges till 127,8x68,5x11,5 millimeter och telefonen väger 144 gram.

I likhet med Lumia 800 är det fortfarande Mango-versionen av Windows Phone som Nokia använder sig av, men här med tillägget "Commercial Release 2". Det betyder att mjukvaran förutom de vanliga Mango-funktionerna även innehåller stöd för LTE, den teknik för 4G som används i bland annat svenska och amerikanska 4G-nät.

Lumia 900 är nämligen en telefon som åtminstone till en början enbart kommer att säljas av den amerikanska operatören AT&T. Om den senare blir tillgänglig för andra operatörer och på andra marknader återstår att se. Om inte lär det ändå dyka upp en liknande 4G-modell från Nokia ganska snart.





LTE-delen av telefonen kan ladda ner data i hastigheter upp till 50 megabit per sekund, om man istället använder turbo-3g är den högsta teoretiska hastigheten 21 megabit per sekund.

Skärmen har alltså blivit större jämfört med Lumia 800, men Nokia använder sig av samma AMOLED Clear Black-teknik och upplösningen är oförändrad, 800x480 pixlar. För att driva den större skärmen har man ökat batterikapaciteten till 1840 mAh, vilket ska ge en taltid på upp till 7 timmar och en standbytid på 300 timmar.

På baksidan finns en kamera med Carl Zeiss-optik som tar stillbilder med upplösningen 8 megapixel och videofilmar med uppplösningen 720p och 30 bildrutor i sekunden.
Sony Crystal LED imponerar
Där de andra tillverkarna trumpetar ut OLED satsar Sony på sin nya avancerade Crystal LED-teknik istället





Tillverkningen av OLED-paneler har som bekant inte riktigt tagit fart ännu och för bara några dagar sedan fick vi höra att Sony tillfälligt drar sig ur konsumentmarknaden. Slutpriserna är helt enkelt fortfarande för höga för att försvara masstillverkning av större panelstorlekar.

Därför är det kanske inte så konstigt att Sony nu visar upp nästa evolutionära steg i LCD TV-utvecklingen istället. Det här kan mycket väl vara det coolaste från Sony när CES-mässan summeras framåt helgen.

Men vad är då Crystal LED? Istället för att LED-dioder lyser upp en LCD-panel bakifrån så ÄR varje pixel i det här fallet en väldigt liten lysande diod. Det betyder sex miljoner pyttiga dioder i rött, blått och grönt som bygger upp en knivskarp och färgsprakande bild.

Sony visar upp tekniken på mässan vid sidan av vanligt LED-TV och skillnaden i bildkvalitet är påfallande. Dock skall man komma ihåg att precis som med OLED handlar det här om en prototyp och inget vi kommer se på hyllorna den närmaste tiden.
Panasonic VT50 ny toppmodell
I år toppar plasmakungen Panasonic laget med VT50, svartare än någonsin.





Hela 16 nya 3D-modeller ser ljuset under 2012 i Panasonics fabriker. Allra präktigast blir VT50 som efterträder VT30. Någon VT40 får vi inte se eftersom 4 betyder olycka i Japan.

Ny panel handlar det förstås om, svartare än någonsin, i år dubbad "Infinite Black Ultra". Om den får tyst på belackarna som hävdar att saliga Pioneers flera år gamla paneler fortfarande är bättre återstår förstås att se.

I övrigt kämpar Panasonic på för att komma ifatt framför allt Samsung på smart tv-fronten. Finesser i form av DLNA, webbläsare och smartphone app är förstås bra men knappast hett. 3D-glasögonen skall vara betydligt lättare i år vilket vi tackar för. Numera sker kommunikationen via blåtand och självfallet fungerar de inte med förra årets modeller. Ständigt nya glasögon-standarder och icke existerande kompabilitet mellan fabrikaten har inte precis eldat på 3D för tillverkarna. Snarast tvärtom.

Pris och lanseringsdatum i Sverige får vi vänta på men Panasonic brukar få ut de första modellerna på senvåren försommaren däromkring